Stene Vloženo 12. Duben 2011 Sdílet Vloženo 12. Duben 2011 Dobrý den, ahoj.. Sháním nové rádio do naší nezničitelné felicie. V autech se nevyznám a v elektrice už vůbec ne. Proto žádám Vás, odborníky, zda by jste mi nepomohli vyhledat rádio, které mi v našem stroji bude fungovat. Vůbec nevím, jestli jsou u rádiíí různé patice, zapojení a jiné kravinky. Pokud budete potřebovat něco vědět, ptejte se! Rád odpovím. Budu vděčný za každou odpověď.. Děkuji mockrát a omlouvám se za hloupý dotaz, ale moje zaměření je trochu jiné než na auta. S pozdravem, Kittler Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kořas Vloženo 12. Duben 2011 Sdílet Vloženo 12. Duben 2011 Pokud máš ve Felicii nějaké neoriginál rádio tak můžeš koupit v podstatě jakékoliv, které tam popásne tzn. standartní velikost jako tam máš teď (je to normalizovaný) pak sou na trhu rádia formátu 2 din a ty jsou navýšku jako dvě klasický rádia na sobě zpravidla maj velkej displej na filmy atd. ale to bys tam musel vyndat přihrádku abys to tam vecpal takže v podstatě jakékoliv ideálně se vstupem na USB 4x50 W s konektorem si lámat hlavu nemusíš pokud tam máš teď neoriginál jen vycvakneš starý a nacvakneš nový (konektor je v balení u rádia) doporučuju rádio značky Alpine, popř. Sony,Lg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 13. Duben 2011 Sdílet Vloženo 13. Duben 2011 Trochu přehlednosti by neškodilo: Starší rádia mají na výšku cca 5cm, označují se jako "1DIN" - a nejčastější připojení do auta je sdruženým konektorem, který se označuje ISO - má 2 části, jedna je napájecí, druhá reproduktorová. Dělají se jak oddělené, tak spojené varianty, všecky jsou vzájemně kompatibilní. Koupí jakéhokoliv jiného nového to staré jednoduše nahradíš. Prostě jen vytáhneš staré rádio z palubovky, ve které zůstane "šuplík", do kterého někdy pasuje, jindy nepasuje i to nové. Pokud rádio nemá ISO konektor přímo na zadním panelu ani na kabelovém svazku, je v balení přechodka mezi rádio a běžný ISO konektor. V balení nového rádia by měl být i k němu příslušný plechový výlisek, který se (pokud starý nepasuje) namontuje místo starého do díry v palubní desce - jednoduše, vyhnutím plechových zobáčků. Felicie už byly z výroby standartně vybavené ISO konektorem, takže nové rádio jen připojíš na instalaci v autě. V případě "nepasování" anténního konektoru (ISO//DIN//Fakra) je potřeba dokoupit přechodku - dostupné v obchodech s autoelektronikou a podobným příslušenstvím. U starších verzí aut může být i problém s napájením anténního zesilovače - pokud má anténa napájení po anténním kabelu, je potřeba dokoupit i napájecí adaptér = výhybku. Anténa s napájením po zvláštním vodiči by už měla mít napájení připojené na ISO. Jediný problém může nastat v momentě, kdy bude rádio po vytažení klíče ze zapalování "zapomínat" nastavení a naladěné stanice - pak se musí (bývá to uvedené i v návodu nebo to dokonce je i umožněno připravenou úpravou kabeláže rádia) přehodit mezi sebou kabely na pozicích napájení pamětí a koncových stupňů - čísla pinů z hlavy nevím, ale vždycky jde o červený a žlutý kabel na ISO konektoru. Škodovka (nevím proč) totiž používá opačnou kombinaci těchto napájecích vodičů než většina zbytku světa. O rádiích s výškou "2DIN" nemá v případě Felicie příliš velký smysl mluvit, protože pokud si někdo neudělal individuální vestavbu rádia s videodisplejem a případně integrovanou navigací, ve Felicii se s nimi nesetkáváme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stene Vloženo 14. Duben 2011 Autor Sdílet Vloženo 14. Duben 2011 Fíha, zajímavé počteníčko. Mockrát Vám děkuji za ochotu, pánové odborníci. S pozdravem! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kořas Vloženo 14. Duben 2011 Sdílet Vloženo 14. Duben 2011 to Ekkar: jasně všechno to vím jen jsem příliš horlivý a nechtěl jsem se rozepisovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kakamill Vloženo 15. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2021 Ja mám 2din radio rámeček jsem použil z bmw e46 a seříznul zbrousil zespoda je udelanej ještě plechovej držák zasuvku jsem přesunul vedle a že tam není popelník nevadí jsem nekuřák :D za me to vypada celkem dobře 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boleslavák Vloženo 16. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2021 Za mě je to jak pěst ma oko. Hlavně ta orvaná palubovka to je také nádhera... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maiky12331 Vloženo 16. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2023 On 8/15/2021 at 5:37 PM, Kakamill said: Ja mám 2din radio rámeček jsem použil z bmw e46 a seříznul zbrousil zespoda je udelanej ještě plechovej držák zasuvku jsem přesunul vedle a že tam není popelník nevadí jsem nekuřák :D za me to vypada celkem dobře zdravim viete povedat konkretnu znacku radia, lebo 2din ich je vela, ja mam feliciu 2 a chcem nieco podobne vymysliet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 23. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2023 (editace) Ahoj @maiky12331 Doufam že to je obyčejné radio 2din s 6,5 - 7" displejem. Může být ale nemusi verze jednotka 1din a displej 2 din. To taky je možné. Editováno: 23. Srpen 2023, autor: TOMUS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.