Přejít na obsah

HID Xenon sada

=KARI=

Doporučené příspěvky

Chtěl bych použít HID sadu do mých projektorových světlometů (čoček), ale nejsem si jist jaká sada by se měla použít od Octavie II (2005). Četl jsem že je zapotřebí sada CAN-BUS jinak to dělá na palubním počítači neplechu.

Máte někdo osobní zkušenosti ?

viz:

Např:
CAN-BUS:
http://www.autoshop24.cz/xenony/eshop/1-1-Xenonove-sady-automobily-12V/13-3-Sada-s-menici-CAN-BUS/5/60-Xenonova-sada-H7-6000k-CAN-BUS-HID-sada-xenony

PREMIUM:
http://www.autoshop24.cz/xenony/eshop/1-1-Xenonove-sady-automobily-12V/11-3-Sada-s-menici-PREMIUM/5/6-Xenonova-sada-H7-6000k-HID-sada-xenony

SLIM:
http://www.autoshop24.cz/xenony/eshop/1-1-Xenonove-sady-automobily-12V/12-3-Sada-s-menici-SLIM/5/37-Xenonova-sada-H7-6000k-SLIM-HID-sada-xenony

Díky !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl bych použít HID sadu do mých projektorových světlometů (čoček), ale nejsem si jist jaká sada by se měla použít od Octavie II (2005). Četl jsem že je zapotřebí sada CAN-BUS jinak to dělá na palubním počítači neplechu.

Doporucil bych nepouzivat zadnou, neplechu to nadela kazdemu, kdo Te potka ;)

Odkaz ke komentáři

je pravda ze kdyz to seridis v cocce tak oslnuji mene, ale oslnuji

vim o cem mluvi kolega je mel, donutili ho to z auta vyndat policajti, pote co jsme spolu jeli v kolone na dovolenou a dostal 5000 a nemohl pokracovat v ceste ;) poznat HID totiz stale jde a neni to nic pekneho, navic tam je problem s automatickou nivelaci :(

osobne doporucuji priplatit si vic a nechat to predelat na kompletni xenony vcetne nivelace... ;)

Odkaz ke komentáři

Když se použije čočka a nechají se seřídit tak neoslňujou.

Nechci byt vuci Tobe nijak urazlivy, nicmene o tom evidentne absolutne NIC nevis. Proc myslis, ze se u HID (obecne oznaceni "xenonove" technologie) ze zakona v celem svete pouziva nejen automaticka nivelace, ale i ostrik reflektoru ? Slysel jsi o tom nekdy neco ?

Mel by jsi vedet, ze HID ma visocenasobne vyssi svetelny tok nez bezna halogenova zarovka, a zejmene z techto duvodu musi byt zabezpeceno v kazde chvili to, aby takovy svetelny zdroj (resp. cela opticka soustava, ktera ho pouziva) nemohl oslnovat protijedouci. A to takovy reflektor (je uplne putna, zda-li tj. klasicky reflektor nebo cocka) provede vzdy, kdyz se zmeni napr. zatizeni naprav (nalozeni nakladu), zhoupnuti auta, nebo zaspineni vnejsiho skla reflektoru, bez toho, aniz by bylo pravidelne omyto vysokotlakym ostrikem.

A mel by jsi vedet pred montazi, ze (zaplatpanbuh !) uz i cesti policajti (stejne jako v zahranici) to zacali dost kontrolovat, a vim, za takovym jedincum berou technicaky. V nekterych zemich od nas na Zapad by te to mohlo stat i zabaveni auta (!), povazuji to tam jako velmi tezke poruseni zakona, srovnatelne napr. s oslnovanim protijedoucich ridicu kapesnim zelenym laserem. Staci si pocist na ruznych zahranicnich serverech. I z techto duvodu se u nas objevuji tyto dostavbove HID sady za tak mrzky peniz (lakajic tim zejmena ruzne "tuzery"), nebot v zahranici o to dost poklesl zajem.

Mam mnohonasobnou osobni zkusenost s takovymi jedinci, ktere zvlaste pokud je potkam v noci (kdy pote chvilku nevidim) bych opravdu trestal, jak to jde... Pokud to budes mit instalovano min. bez te autonivelace, tak je to tezka prasarna...

Editováno: , autor: omicron
Odkaz ke komentáři

Doporucil bych nepouzivat zadnou, neplechu to nadela kazdemu, kdo Te potka ;)

Přesně, k tomu není co dodat. Hid do světel,který na to nejsou dělaný je prasárna. Hold sis měl připlatit a koupit auto s xenama. není to jen o seřízení,ale taky o regulaci. přeju ti,aby tě první policajt pořádně osolil hezkou pokutou!! :blbec:

Odkaz ke komentáři

Tak tak souhlas HIDy nebrat a nepoužívat a navíc ty problémy za to potom nestojí odpálenej motor stěračů a jiný problémy s elektronikou hold pokud máš dost peněz na následný opravy tak máš i na dodatečnou montáž origo xenonů+ všeho s tím spojenýho(nivelace, otstřiky) tady od kluků na fóru a za přijatelný ceny.

Odkaz ke komentáři

Téda pánové, jsem příjemně překvapen, že už konečně začíná převládat názor, že pokud někdo chce xenony, tak do nich má investovat při koupi auta, nebo nechat dodělat v servise se vším všudy a ne bastlit nějaké HID sady. Já patřím snad mezi hlavní odpůrce HID sad zde na fóru, ale zde již bylo snad vše řečeno, nemám co dodat. :)

Snad jen dodatek - není čočka jako čočka, čočka pro xenon je jiná, než pro vlákno, při použití HID je množství parazitních paprsků opravdu velké. Nastavit světla kolečkem nestačí, i základní prastaré xenony umí to, že při akceleraci světla seštelují níže a naopak, to kolečkem člověk asi těžko. :D

A jen taková technická otázka, to mi vrtalo hlavou už když jsem tohle téma četl nedávno, ale nechtěl jsem být za blbce - Octavia II před faceliftem měla čočková světla i bez xenonů? Já myslel, že to má až po faceliftu, tam jsou čočky vždy, ale u starší O II jsem myslel, že to bylo jinak...

Odkaz ke komentáři

Samurai: neboj,taky jsem odpůrcem HID. Xenony mám rád,a proto jsem si koupil auto,který už je má z výroby. To o těch čočkách máš pravdu,zkrátka pro xenon a pro žárovku jsou světla jinak zkonstruovaný,důkazem toho je už jen ten fakt,že když někdo takovej jede kolem mě,tak mě to proti němu skoro nesvítí,proč asi? Ještě mě teda s**e že po tom policajti jdou na můj vkus málo,nebo vůbec. Stále potkávám HID i třeba ve felicíích, no hrozný :wacko::blink:

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři

Musím se přidat, měl jsem supa a také mě napadlo dát do čoček HIDy. Ne, že by to špatně svítilo, naopak, v čočkách to ještě není taková prasárna, jako když to někdo flákne do klasickejch parabol. Nicméně, je to dodělávka a jako každá dodělávka to stojí za prd. Po pár jízdách mi začaly oba HIDy blbnout, nechtělo se jim sem tam nastartovat, začalo mi zatejkat do paraboly a dálkové světla se staly nepoužitelné a zbytečné, HIDy je totálně přesvítily. Nakonec jsem to vzteky vytrhal a předělal zpět na H7 a byl rád, že jsem od prodejce dostal nějakou korunu nazpátek. Ono by to na technické stejně neprošlo. Když někdo chce Xenony, kupte raději origoše i s nivelací.

Odkaz ke komentáři

A co ještě chceškol2 je to nesmysl cpát nehomologovanou sadu HID do auta a tím i ohrožovat ostatní okolo sebe.Jak už zde bylo mnohokrát řečeno ani v čočkových světlech se nedají seřídit nikdy ti neudělají tu světelnou linii která je lehce zalomená doprava nahoru.Má to prostě jinde ohnisko světla a není to konstruované přímo na typ světla co máš a ani do jiných světel.Bude to stále oslňovat a bez automatické nivelace která má opodstatnění a proto je ke xenonům montována je to na hovňajs.A ostřik je sice taktéž povinnej ale asi zbytečnej nikdy jem nezažil situaci kdy bych ho potřeboval ale je to tam pro splnění podmínek k provozu.Hotovo pokud chceš lepší světlo kup kvalitní žárovky a udržuj světla i čočky v čistotě nebo investuj do origo xenonů.A ať vlezeš na jakýkoliv fórum všude se dočteš stejných odpovědí. Viděl bych to tu na LOCK

Editováno: , autor: acek
Odkaz ke komentáři

Máte někdo osobní zkušenosti ?

viz:

Např:
CAN-BUS:
http://www.autoshop24.cz/xenony/eshop/1-1-Xenonove-sady-automobily-12V/13-3-Sada-s-menici-CAN-BUS/5/60-Xenonova-sada-H7-6000k-CAN-BUS-HID-sada-xenony

PREMIUM:
http://www.autoshop24.cz/xenony/eshop/1-1-Xenonove-sady-automobily-12V/11-3-Sada-s-menici-PREMIUM/5/6-Xenonova-sada-H7-6000k-HID-sada-xenony

SLIM:
http://www.autoshop24.cz/xenony/eshop/1-1-Xenonove-sady-automobily-12V/12-3-Sada-s-menici-SLIM/5/37-Xenonova-sada-H7-6000k-SLIM-HID-sada-xenony

Díky !

Jakákoliv HID sada Ti půjde celá nacpat do světlometů, takže trafa budou krásně schovaný. Kamarád to měl taky v O2 projektorech a nikdo na něj nikdy neblikl. Volil bych teplotu 4300, max 5000. A ten CAN-BUS měl myslím taky, byl tam s čímsi problém. Dokonce se stává, že při použití nekvalitních sad Ti odejde motorek stěračů, mu se to stalo. Ovšem jak píšou ostatní, originál funguje trochu jinak, má to své důvody.

Odkaz ke komentáři

amarád to měl taky v O2 projektorech a nikdo na něj nikdy neblikl. Volil bych teplotu 4300, max 5000. A ten CAN-BUS měl myslím taky, byl tam s čímsi problém. Dokonce se stává, že při použití nekvalitních sad Ti odejde motorek stěračů, mu se to stalo. Ovšem jak píšou ostatní, originál funguje trochu jinak, má to své důvody.

S tim motorkem jsem to na zahraničních fórech taky četl. Nevíš jak to u tvého kamaráda dopadlo ?

Odkaz ke komentáři

To je zbytečný,některý jedinci se rodí prostě s menší hladinou IQ a jsou sobci. Doufám že to dopadlo tak, že mu ty světla někdo vytřískal baseballkou (něco jako tady má v avataru samurai o příspěvěk níže) a to přeju každýmu, kdo se takhle sobecky na silnicích chová k ostatním ůčastníkům provozu!!! Nemyslím si,že je dobrý tady dávat někomu rady, jak by to měl ještě zapojovat.

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři

Stačí se podívat, kdo převážně HID sady používá - "kšiltovkáři" v nějaké plečce, která byla co nejlevnější a proto nemá xenony, co mají věčně stažené okýnko a puštěné nějaké duc-duc a nebo taxikáři. Už jen z toho důvodu bych si je nepořídil, protože bych automaticky patřil mezi tuto skupinu lidí. :)

Argument, že na někoho ještě nikdo neblikl, takže to určitě neoslňuje a pro protijedoucí je to slast pro oči znamená jen to, že pokud člověk vidí proti sobě někoho, kdo má takovou záři v potkávácích, tak se na něj bojí bliknout dálkovými, protože má strach z toho, co může mít on v dálkových za ještě horší HID a pak spálit protijedoucího z povrchu zemského. :D

Stačí se podívat na Passata B5,5 - vždy měl čočková světla, pokud má blinkry uprostřed a ostřiky, tak jsou to originál xenony, pokud má blinkry po stranách, tak jsou to HIDy - a je to bezpečně poznat i na dálku v protisměru, ačkoli oboje jsou čočková světla. A v tomto případě nepomůže ani seřídit světla dva metry před auto (navíc to jaksi ztrácí smysl), protože parazitní paprsky září do všech stran...

Takže za mě doporučuji Ostram NightBreaker - to jsou žárovky, které jsou homologované, mají krásné bílé světlo a opravdu svítí kam mají a hodně.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...