Přejít na obsah

Blbne centrál

Vit125

Doporučené příspěvky

Zdravim chlapi, předem se omlouvám, ale opravdu jsem zkoušel hledat, ale když sem něco našel tak tam bylo v příspěvku napsáno, že už se to tu řešilo, ale za živího boha sem nanašel jak můj problém vyřešit. Popis problému: na zamknutí klíčkem u dveří řidiče reagují jen ony dveře jiné ne. Když chci zamknout auto dálk. ovl. tak motorky zacvakaj ale nezamknou ( povede se až na několikátý pokus) odemknou už jdou v pohodě. Při otevření dveří se nerozsvítí stropní lampička a nefunguje ani akust. signalizace rozsvícených světel. Předtím sem měl feldu a tam bych to přisuzoval dveřnímu spínači, ale u octavky nevim kde to hledat, tedy pokud to je tím. Nepotřebuji odpověď, stačí mi jen link kde se tento problém řeší. (A myslím si ,že kdyby moderátor tyto zbytečné temata promazával, tak by hledání bylo mnohem jednoduší, ale toť můj názor.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 rok později...

Dnes jsem přijel večer z práce domů, vzal jsem za vnitřní kliku, ozvalo se lupnutí a klika volná. Říkal jsem si, že prasklo lanko. Když jsem se dostal z auta po otevření okna a zatažení za vnější kliku, tak jsem po zabouchnutí zjistil, že nejde auto zamknout DO, ani nebliknout blinkry. DO bliká. Odemykání funguje. Rozebral jsem dveře, zjistil jsem, že lanko je OK a že se jen vyvléklo z kličky a teď normálně funguje otevírání dveří, ale DO prostě nezamkne. Když to zamykám klíčem v zámku, zamknou se jen dveře řidiče, když to zkouším zámkem kufru, zamkne se jen kufr. Vnitřní zamykáná funguje dobře na všechny dveře. Takže jsem musel auto uzavřít zevnitř, pak dvakrát zatáhnout za kliku a pak dveře řidiče zamknout z venka, abych měl vůbec auto zamknuté. Tak teď poraďte kde bude chyba.

Odkaz ke komentáři

Logicky - muselo ti tedy to lanko při vypadnutí něco zkratovat. Když to před vypadnutím lanka fungovalo, tak to pro mne logicky musí souviset s tím.

Podíval bych se po pojistkách, zda není nějaká vypálená. Podívej se do DP nebo návodu, které pojistky k čemu jsou.

Odkaz ke komentáři

Lanko vypadlo na té straně u kliky, takže je to fakt podivné. Dnes jsem to zkoušel na jiné oktávce a přijde mi, že se to chává jako by nebyli zavřené dveře řidiče. Ty když jsou otevřené tak taky nejde zamknout DO. Ale ta souhra náhod se mi nějak nezdá. Takže mě teď napadá mikrospínač nebo nějaký studeňák. Budu to asi muset fakt celé rozhodit, proletovat, vyzkoušet mikrospínače a uvidím.

EDIT:

Takže asi vyřešeno. Vypadá to, že zámek u řidiče zamrznul a pak to takhle haprovalo. Přes den jsem dal auto do vyhřívané garáže a odpoledne už vše fungovalo. Tak jsem pořádně zámek profoukal horkovzduškou a promazal a snad se to nebude opakovat. Uvidím zítra, hlásí mrazy!

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...