arbitboy Vloženo 16. Květen 2011 Sdílet Vloženo 16. Květen 2011 Jaké máte zkušenosti s kvalitou zvukového výstupu u originálních rádií? Mám v O1 blaupunkt a ukrutně se mi nelíbí. Vůbec nezapadá do designu palubovky, je to jako pěst na oko. A to se ani nerozepisuji o tom podsvícení a blikání, no jako "hifi" od číňanů. Takže bych rád nějaký tip na originální rádio, které by neblikalo, bylo decentně zeleně podsvícené a zapadalo do interiéru. Taky bych rád, kdyby bylo větší (třeba s CD měničem) aby mi zabralo místo i toho hrozného šuplíku pod rádiem. Abych měl celý středový panel (dvě místa) zaplněné jedním rádiem s jedním rámečkem. Navigaci nebo velké displaye moc nepotřebuji, stačí mi rádio (CD, MP3). Taky plánuji koupit nějaké přední reproduktory - vím, že je důležitý rozměr, aby pasovaly přesně do dveří - a musím řešit i odpovídající impedanci, aby šly dobře k tomu rádiu? Díky za případné tipy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 A zkoušel jsi ve vyhledávání zadat třeba "přední reproduktory"? Takových témat a podobných dotazů je tu hodně. Pokud chceš 2din rádio, které pasuje do interiéru - je to Blaupunkt Travelpilot DX. Připojíš k němu changer, přes redukci i MP3 případně video. Nemá moc velký displej a to, že je to navigace řešit nemusíš - je to spíš jen pro efekt. Při správném zapojení reaguje na regulaci podsvitu, takže si jeho osvětlení stáhneš dle libosti a nic na něm nebliká. nevýhody - sáhneš hlouběji do peněženky a je to lákadlo pro zlodějíčky. Ale to snad každé 2DIN rádio. Porozhlédni se po foru a určitě najdeš vše co hledáš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
arbitboy Vloženo 17. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 Díky za tip a odpověď. Ale spíš jsme myslel originální autorádio od škody, kde bude napsáno škoda, aby přesně pasovalo a lícovalo, nemělo žádné přesahy, atp. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 Já bych řekl o tom je řeč. Páč on to vyrábí Blaupunkt, ale pro Škodu se popíše přední panel nápisem Škoda. Namátkou: http://obd.ec.cz/gps/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
arbitboy Vloženo 17. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 Aha, to vypadá dobře. A existuje něco takového stejně vypadajícího, akorát levnějšího, bez navigace, (klidně i bez velkého displaye) a místo toho třeba s integrovaným CD changerem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 (editace) Jak píše wojnar - je to originál škoda. Montovali ho za symbolickou cenu okolo 70ti tisíc Obávám se, že bys chtěl moc - buď budeš muset připlatit (dnes okolo 5tis Kč), ať máš to co se Ti líbí nebo nemusíš a můžeš zůstat u neoreginálního. Možná mě někdo opraví, ale právě DX je myslím jediné 2DIN originál rádio, které se ve své době do našeho typu aut montovalo. Být na Tvém místě - koupím si raději nějaké neoreginální 2DIN, kterých je dnes na trhu pomalu víc než 1DIN a vyberu si model, který je decentní a nebude Tě rušit, ke všemu nebude ani tak drahý. Originál rádii ať už jakýchkoli se lidi spíš zbavují než sháněji. Jo a changer je v dnešní době zastaralost a moc bych po něm netoužil - mp3 má smysl. Editováno: 17. Květen 2011, autor: jirina5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
arbitboy Vloženo 17. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 5tis. bych za to rozhodně dal, jak jsem koukal na ten odkaz výše, tak jsem viděl, že je cena v řádu desítek tisíc :-)) A byly by nějaké tipy na ty decentní neoriginální 2DIN rádia? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 (editace) ...taky bych se přiklonil k neoriginálnímu autorádiu protože ty OEM zvukově zrovna moc nejsou nic moc.Toto by určitě nerušilo interiér a je vybavené AUX vstupem a USB.Má i 4xRCA takže můžeš pak sestavu libovolně rozšířit třeba i o subwoofer. http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/39-1-Autoradia/157-2-autoradia-2DIN/5/1332-JVC-KW-XR611 Rozměr a impedaci moc nemusíš řešit protože většina reproduktorů mají impedaci 4ohm a pro Octavii jsou v běžném rozměru 165mm.Omezujícím faktorem je velikost magnetu pro ty co nechtějí upravovat dveře. http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/40-1-Reproduktory/199-3-komponentni/5/693-Kicx-SL6-2 s malou úpravou tyto... http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/40-1-Reproduktory/199-3-komponentni/5/620-Autotek-A6-2C Pokud uděláš i vytlumení dveří budeš mile překvapený výsledným zvukem. Editováno: 17. Květen 2011, autor: fancarhifi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza. Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 To JVC normálně pasuje do Octavie, nebo se musí udělat nějaký úpravy ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Korek Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 Zdarec, tak zkus třeba tohle - http://elektro.bazos.cz/inzerat/10152878/RCD-200MP3-original-VW--Skoda--Seat--uplne-NOVE.php Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 ...jen se vytáhne kastlík pod 1DIN rádiem a je potřebná ant. redukce z ISO na DIN... http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/21-1-Instalacni-material/125-3-antenni-konektory/5/297-ISO-DIN ...v případě, že tam bylo OEN rádio tak fantom. napaječ... http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/21-1-Instalacni-material/124-3-antenni-napajece/5/764-ISO-DIN ...pak odpadá ta redukce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 Nooo, tak to co Ti radí znalec fancarhifi je superr!!! Asi bych neváhal - vzhledově je stylové - žádné extrémy a kombinace zelené bude pasovat k podsvitu. Určitě bude mít mnohem lepší zvuk než DX, které jsem Ti navrhnul. A cena je slušná! K tomu DX bys musel dokoupit převodník, který není zrovna levný, takže by cenu toho JVC nemálo překročil. To co Ti radí Harry Korek bude sice nejlevnější možnost, ale já za sebe bych do toho nešel. Když už změna, tak změna k lepšímu a tohle mi moc lepší nepřijde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
arbitboy Vloženo 17. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 Díky za odpověď, chlapi. To JVC se mi docela líbí. Včetně těch reproduktorů. To by asi docela šlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka-spel Vloženo 18. Květen 2011 Sdílet Vloženo 18. Květen 2011 Ty repro ti mohl fancar nabídnout lepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
arbitboy Vloženo 19. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2011 Jaké např.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 19. Květen 2011 Sdílet Vloženo 19. Květen 2011 ...ty Autotek hrají na rádio velmi dobře za tuto cenu ..ne že by nebyly jiné, ale u dražších reproduktorů je většinou nutné pro jejich dokonalý zvukový projev vybudit externím zesilovačem což sestavu prodraží. Jejich instalace je nenáročná a není potřeba zásadních úprav krom zmíněného rožku stahovačky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tobik Vloženo 27. Květen 2011 Sdílet Vloženo 27. Květen 2011 Ahoj. Jak to dopadlo s tím JVC? Můžu poprosit o nějaké foto a zkušenosti (pokud bylo namontováno)? Docela bych do toho šel, ale obavám se kolize při řazení 5st. a popř. zasunutým flash diskem. Mezi řadičkou a středovým panelem je sakra malo místa...Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.