milan1971 Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 (editace) Zdravím,chci vyměnit zadní kotouče a desky,potřebuji zašroubovat píst v brzdovém třmenu.Vím že existuje tzv.vřeteno,ale je k dostání pouze v 16.dílné sadě,což k frekvenci výměny se nevyplatí.Nevíte někdo o třeba jiném způsobu?Dík za radu.(kromě použití kleští apod.) diskuzi jsem našel,ale kde sehnat ten přípravek? Editováno: 17. Květen 2011, autor: milan1971 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 (editace) Tak zrovna včera jsem to dělal. Vím, že to někdo dělal klíčem od uhlové brusky. Rozteč těch kolíků, u mně konkrétně od Narex EBU 15, přesně pasuje. Ale jelikož je třeba i na pístek tlačit a to dost velkou sílou, tak jsem si udělal jednoduchý připravek. Našel jsem nerezovou trubku průměr 40 mm, dlouhou asi 250 mm, po obvodu jsem ji říznul tak, že tam zbyly dva takové cca 8 mm široké a 3 mm vysoké výstupky naproti sobě. Když to rozebereš, uvidíš přesně jak to myslím. Pak jsem třmen, jak visel na drátu, opřel o tlumič, nasadil trubku, o trubku jsem se opřel kolenem a lehce jsem s ní točil po směru hodinových ručiček. Vždy kousek pootočil, změřil kolik jsem pístek zatlačil, zkontroloval stav brzdovky v nádržce, popřípadě jsem trochu odsál a tak furt dokola. Až jsem pístek zatlačil natolik až tam byl prostor pro dvě desky s kotoučem dohromady. Vypadá to složitě, ale je to jednoduché jak facka. První kolo trvalo déle, než jsem přišel na to co a jak. Ale u druhého jsem už šel najistotu a samotné zatlačení pístku mi trvalo, abych nekecal, tři minuty, s celým tím chozením a kontrolováním a měřením. Editováno: 17. Květen 2011, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 18. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2011 (editace) Dík za radu,zkusím to, Editováno: 18. Květen 2011, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 18. Květen 2011 Sdílet Vloženo 18. Květen 2011 Určitě to půjde. Samozřejmně to není úplně tak jak si to výrobce představuje, ale udělat to tak jde. Jen doplním. Mezi trubku a koleno si dej kus poskládaných novin a pokud možno ojehli případné hrany. Jinak se může stát, že si vyfrézuješ díru do kolena místo abys zatlačil pístek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 18. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2011 (editace) Na konci vyvrtám díru a prostrčím tenčí tyčku aby k tomu nedošlo,jinak mockrát dík dobrý nápad. Editováno: 18. Květen 2011, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.