Publikováno Červen 2, 201114 r Zdravím,asi před 14 dny se mi stalo že se mi přeplo na benzin za jízdy a začalo to dlouze pípat (mám Landi renzo) takže jsem myslel že musím do servisu protože když dojde plyn tak to pípá krátce a častěji. Ale zajel jsem pro jistotu pro plyn natankoval jsem 34L vyjel jsem přeplo se na LPG a auto normálně jelo tak jsem byl rád že nemusím do servisu že to bylo něco s plynem. Ale po ujetí 200Km se mi to dnes stalo znovu ale byl jsem si jistý že plynem to nebude protože tolik plynu jsem nemohl projet za 200Km ale nedalo mi to a zajel jsem na LPG nabral jsem jen 6L ale situace je pořád stejná pokud se přepne na plyn tak se motor jakoby zadusí a hned to přepne na benzín. Můj dotaz je v čem může být chyba a jestli to třeba nemůže být jen nějaká hloupost co bych opravil sám nebo co mě asi očekává v servisu. Skusil jsem odpojit konektor od čidla teploty a tlaku co je na liště (Bosh) a chovalo se to naprosto stejně může to čidlo být vadné? Díky za každou radu.
Červen 2, 201114 r Prudce teoreticky to vypadá na to čidlo, a nebo ti nedojde LPG dopředu. Doporučuju viz výše karel.lpg, ovšem nejlépe s tím, když tam pojedeš, aby ti to pískalo a nesmíš vypnout motor....tomu servisákovi by to trochu mělo pomoct, když to napichne v momentě, kdy ti to bude pískat a nevypneš motor.
Červen 3, 201114 r Autor Plyn jde až do lišty měl jsem ji sundanou a skusil najet na LPG plyn tam jde.S pískáním není problém auto nastartuju přidám plyn a jak se to přepne na LPG tak to hned začne pištět a přepne se na benál asi bych nevydržel jet s tím hvízdáním 30Km do servisu
Červen 3, 201114 r Pokud ti jde plyn až do lišty, může to být skutečně čidlo (a nebo kabeláž k němu). A jestli se závada projevuje pravidelně pokaždé když přepneš, tak s tim skutečně nejezdi 30 km. Oni si to tam přepnou, vyvolají problém a podle diagnostiky hned uvidí, zda to tlak snímá či nikoli. A hádám, že bude psát bez tlaku, a po výměně čidla to bude OK. To by byla asi ta lepší varianta - než kdyby to byl např. problém uvnitř řídící jednotky... Ivan
Červen 3, 201114 r Autor No mám trošku podezření na konektor co vede k tomu čidlu protože zhruba před měsícem jsem měl za filtrem kde je trošku místa litrovou láhev s fridexem a po nějaké době jsem si všimnul že auto na LPG jakoby vynechává tak jsem otevřel kapatu a všimnul jsem si že víčko leží právě na tom konektoru tak jsem láhev dal přyč vytáhla a pořádně zatlačil konektor a auto jezdilo dva měsíce bez jediného problému než se oběvilo tohle. Zítra ještě skontroluju ten konektor jestli se nějaký káblík neuvolnil. Upraveno Červen 3, 201114 r od cputakt
Červen 5, 201114 r Autor Tak závada odstraněna ,hrál jsem si skábly co vedou k tomu čidlu a i s kábly co vedou ke vstřikovačům a už jsem byl zoufalý tak jsem to ještě jednou nastartoval přeplo se na plyn a normálně to najelo tak jsem za chodu prohmátával ty kabely až jsem došel na 4 válec pohnul s káblem a auto se přeplo na benzín a začalo pištět. Nakonc jsem zjistil že byl zlomený jeden kabel právě na tom 4 vstřiku tak jsem ho spájel a auto už jede bez problému. Ale pro příště jsem si obědnal diagnostický kabel abych nemusel pokaždé do servisu (dnes to vyřídil na zahradě) ono se dá na netu koupit většina dílů takže není problém to měnit kus za kus.
Červen 5, 201114 r Měl sem něco podobného, až na ten rozdíl, že (pravděpodobně kuna) doslova přehryzla (přecvakla) kábl do jednoho vstřikovače.
Červen 7, 201114 r Autor Proto jsem prolízal kabely protože jsem už dvakrát našel kus pečiva v motorovém prostoru a potom jsem si všimnul že je poškozená bužírka na tom 4 vstřikovači a byli vidět dva dráty ale nebyli překouslé u mě to bylo asi tím jak jsem tam vozil tu láhev fridesku tak to do toho mlátilo až se jeden drát ulomil.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.