Owain Vloženo 4. Červen 2011 Sdílet Vloženo 4. Červen 2011 Zdravím, Tak jako všichni ostatní i já mám nějaký ten problém s motorem, tak se obracím na vás o radu nebo nápad, ještě předtím než auto budu posílat dál. Dovolím si zde nastínit můj problém od samého počátku. Již delší dobu řeším problémy s motorem HTP 1.2. 47kW - nepřirozený zvuk, klepaní aj. drobnosti. Jel jsem za známým do servisu, který mi barvitě vylíčil tradici HTP - okolo 100k km motoru odcházejí hlavy (ke kterým jsem se velmi blížil). Konec konců, jsme udělali test a překvapivě tlaky na válcích byly v normě. Jelikož mi diagnostika nic nevypsala, nastal problém hledat chybu, neboť by výměna kterékoliv součástky byla spíše intuitivní. K JÁDRU PROBLÉMU: Po uplynutí třech týdnu jsem zpozoroval nepravidelné poklesy otáček, při nastartovaném motoru bez rychlosti (cca z 800 na 750ot), které způsobovaly záškuby celého motoru. Den na to, tento zdánlivě malý problém nabral na pravidelnosti a s poklesem jsem se potýkal při každém zastavení. Nakonec se situace vyostřila natolik, že nejdříve při nabírání rychlosti na druhý kvaltový stupeň, mi padaly otáčky a než jsem stačil dojet domů, začalo mi to dělat i na třetím stupni. Jak tak motor "pokašlávat" nahodile se mi začla rozsvěcet a zhasínat kontrolka diagnostiky motoru v závislosti na padání otáček. Pár ujetých kilometrů na to se rozsvítila úplně. Jelikož se na diagnostiku dostanu až začátkem týdne, prosím vás všechny o radu, nápad nebo seznámení s problémem, který mě na nastalou situaci připraví. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 5. Červen 2011 Sdílet Vloženo 5. Červen 2011 tak bohužel bez té diagnostiky to může být milion věcí, ale můj tip je zapalovací modul na některém válci ... ale VAG řekne více Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.