Přejít na obsah

Čistenie laku poškodeného vapnom

wifizn

Doporučené příspěvky

to asi bude zalezet na tom jak to vapno ten lak poskodilo nebo ne. Pokud je to jenom postrikane a neni zazrane do laku tak umyt vodou a opatrne fleky rozlestit nejakou jemnou lestenkou. Pokud je to zazrane vic tak to rukou nespravis a bude lepsi to necha rozlestit u nejakeho profika, nebo nakoupit lesticku pasty a kotouce a vrhnout se na to sam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

auto stalo na parkovisku cca 20 m od neho valčekovali zrejme primalexom/vapnom stenu a ako fukol vietor tak sa to dostalo na auto, sa mi zda ze niektore bodky idu dole ale drzi to dobre aj na skle aj na laku, dneska to skusim prebehnut na malej ploche okenou sa mi zdalo ze to povoluje ked to nechtom skrabem.neviem i ta okena neposkodi lak

Editováno: , autor: wifizn
Odkaz ke komentáři

auto stalo na parkovisku cca 20 m od neho valčekovali zrejme primalexom/vapnom stenu a ako fukol vietor tak sa to dostalo na auto, sa mi zda ze niektore bodky idu dole ale drzi to dobre aj na skle aj na laku, dneska to skusim prebehnut na malej ploche okenou sa mi zdalo ze to povoluje ked to nechtom skrabem.neviem i ta okena neposkodi lak

Lak auta sa cisti technickym benzinom. Okena neposkodi lak auta.

Odkaz ke komentáři

DODO KOLIN: lol Tu pise ze primalex :p:palec2:

Odkaz ke komentáři

Vápno už nikdo nepoužívá, ani sedlácké vidle-s prominutím. Bude to asi fasádní barva, která ti vodou nepustí-drží jak čert, natěrači nepustí z hadrů ani bot. Ale dá se to z karoserie s trpělivostí odtranit nějakou leštičkou a nějakou jemnou leštící pastou, ale zdůrazňuji jemnou, né na matné laky !!

Editováno: , autor: dick
Odkaz ke komentáři

Vůbec bych se nedivil, kdyby to nešlo umýt ani benzínem. Do Primalexu se přidává latex, takže po uschnutí je voděodolný a musí se odstraňovat i po důkladném namočení spíš mechanicky než pouhým rozpuštěním a odplavením, venkovní fasádové barvy zase dostávají jako zodolňující přísadu přídavek polyakrylátu - jsou tedy po zaschnutí zase vodou nesmytelné a organickými rozpouštědly jen velmi nesnadno. Kontaktoval bych firmu, která provádí rozlešťování laků a ošetřování/konzervaci teflonovými přípravky (někdo tomu říká "neviditelná garáž") - a pokud by náklady na ošetření nebo dokonce na opravu neopravitelně poškozeného laku překročily 5000CZK, obrátil bych se na PČR s trestním oznámením - a uvědomil pojišťovnu.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...