Pako Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 Mám problém, začínám provozovat na PDA navigaci podporující RDS/TMC. K příjmu slouží GPS/TMC přijímač, v mém případě konkrétně Navilock BT-313 T RDS/TMC. Tento přijímač má externí FM anténu, je to takový „světlý drát“ napojený do přijímače 2,5 mm konektorem. U Fábie jsem našel pro GPS přijímač celkem dobré místo, odkládací prostor pod rádiem. GPS přijímač „jako by tam patřil“, SiRF III se s tím popere a FM anténu mám přísavkou na předním skle a vede přes rádio k přijímači. Příjem FM signálu v podstatě vyhovuje, ale nějaké „výpadky“ se tam přeci jen vyskytují. Hlavní problém je v tom, že je to krajně ošklivé, dokonce ošklivější, než ty různé používané „husí krky“ pro PDA a jiná provizória. Jde mě o poradu, jak to udělat s cílem zkvalitnění signálu, ale hlavně estetické stránky věci. Napadá mě napojení na anténu autorádia; jak to udělat, aby se nezhoršil příjem autorádia a přitom to vyhovovalo datovému toku RDS? Možná ale, že by bylo vhodné i jiné řešení, jaké? Díky za jakoukoliv radu vedoucí k úspěchu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 Inšpiruj sa u iných automobiliek. Niektoré majú anténu nalepenú na skle, iné zabudovanú v nárazníku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pako Vloženo 1. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 1. Srpen 2006 To Diamant Díky, to bylo cesta vedoucí k úspěchu. "Napojení" na stávající anténu autorádia se ukázalo jako nereálné. Takže je na předním skle v pravém horním rohu aktivní nalepovací anténa tuším velikosti 24 cm (pod šedivým pruhem skoro není vidět), kabely jsou schovány a funguje to. Nějaké výpadky z titulu slabého signálu se tam sice občas projeví, ale ty jsou spíš zapřičiněny málo citlivým RDS/TMC přijímačem nejspíš řešitelnými velikostí antény, případně venkovní anténou. Do toho se mi ale nechce, takže OK. _au__ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 1. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2006 Som rád, že pomohlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pako Vloženo 7. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 7. Srpen 2006 No o tomto víkendu jsem zjistil další, možná elegantnější řešení. V podstatě se jedná o řešení, které jsem si původně představoval. Jedná se o TMC-Y adaptér od Navigonu. Lepší z důvodu, že pro citlivost příjmu je přeci jen venkovní anténa jednička. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.