Apollo444 Vloženo 13. Červen 2011 Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 Stala se mi takova nemilá věc, na poště jsem blbec zapoměl na stolečku klíče od auta, když sem sepisoval podací lístky a než sem baliky odeslal, tak je někdo stihl šmiknout. Proto teď musim vyměnit komplet zámky u auta, u dveří a víčka nádrže mi to je celkem jasný, ale nevím jak to je s načipováním ? Našel jsem sadu klíčů na aukru, ale zajímalo by mě, jestli to vůbec bude fungovat, abych nastartoval viz odkaz. http://aukro.cz/zamky-dveri-skoda-octavia-i-fabia-i-nove-i1665436685.html Jestli dobře chápů, tak je důležitý mít nenačipovanej klíč k novýmu startovacímu zámku, klíč následně v servisu nechám načipovat podle čísel ze štítku ze starých klíčů a mělo by to makat ? Díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarin57 Vloženo 13. Červen 2011 Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 Tak tato sada ti bude k prdu,protože potřebuješ i ovladače.Pokud je máš,tak potom OK.Je to sada pro sklopné klíče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apollo444 Vloženo 13. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 Co máš na mysli ovladačema ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 13. Červen 2011 Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 Su to len planzety do vystrelovaku. Nie je to kompletny kluc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarin57 Vloženo 13. Červen 2011 Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 Přesně to mám na mysli,není to komplet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apollo444 Vloženo 13. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 Takže k tomu bych musel koupit ještě toto http://aukro.cz/klic-vw-seat-skoda-vyklapeci-3-tlacitka-i1666209290.html a dovnitř narvat čip ze starýho náhradního klíče nebo nechat udělat nový, že ? Někdo mi dokonce říkal, že stačí mít klíč se starym čipem jen na klíčích pověšenej a ono si ho to přečte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarin57 Vloženo 13. Červen 2011 Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 Ten by stačil,ale píše tam,že je bez čipu a elektroniky.Takže jak píšeš přehodit čip ze starýho klíče,ale dálka fungovat nebude.Bude to spíš pro parádu.Ten starý pověšený na klíčích by mohl fungovat,ale raději přehodit čip. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 13. Červen 2011 Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 koukni tady do bazaru, třeba tu najdeš celou sadu i s ovladačema Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apollo444 Vloženo 14. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2011 (editace) Našel jsem na aukru tehle čip http://aukro.cz/transponder-immo-do-klicu-skoda-vw-seat-crypto48-i1665436677.html když ho nechám naprogramovat na moje kody, tak by to melo s novejma zamkama a kličema normálně fungovat, ne ? EDIT: popř. ještě tuhle stránku jsem našel http://www.timextrade.cz/tp08-transpondermegamos-crypto-48-t6-tk8-eanTP08-skupC00.php Editováno: 14. Červen 2011, autor: Apollo444 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 14. Červen 2011 Sdílet Vloženo 14. Červen 2011 jdeš na to nějak složitě. Prostě kup sadu zámků s kompletními klíči Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarin57 Vloženo 14. Červen 2011 Sdílet Vloženo 14. Červen 2011 Asi tak a nech je nakodovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apollo444 Vloženo 14. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2011 Jenže novej klíč me vyjde na pořádnej ranec, to si to rovnou mužu nechat komplet udělat v servisu za 4 tisíce. Šlo mi o to, jestli když koupim z druhý ruky vložky a k tomu klíče, jestli pak stačí koupit nový čipy, nechat překodovat a následně je narvat do těch klíčů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarin57 Vloženo 14. Červen 2011 Sdílet Vloženo 14. Červen 2011 Ta sada bude mít i čipy,takže nebudeš muset nic dokupovat,jen je nechat nakodovat.Nevím co chceš ještě slyšet.Prostě každá sranda něco stojí,třeba si dáš příště pozor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apollo444 Vloženo 14. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2011 Tojo, ale když to je jednou použitá sada, tak tam jsou čipy jednou nakodovaný a ty už překodovat nejdou, proto mi šlo o to, abych koupil správnej typ čipu, na to se ptám. Ten pak necham nakodovat na moje auto a v klíčích ho jen prohodim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 14. Červen 2011 Sdílet Vloženo 14. Červen 2011 to nevadí,že boli už nakódované...ty ich prekóduješ na svoje auto na tvoj kód Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apollo444 Vloženo 14. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2011 to nevadí,že boli už nakódované...ty ich prekóduješ na svoje auto na tvoj kód tomu právě nerozumím, pár lidí mi řiká, že jednou nakodovaný klíče už nejdou překodovat a další lidi zase řikají, že jo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speed.mb Vloženo 15. Červen 2011 Sdílet Vloženo 15. Červen 2011 kliče jdou překodovat kolikrát chceš,jen si musiš dát pozor na to aby jsi koupil kliče se správnou frekvencí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 15. Červen 2011 Sdílet Vloženo 15. Červen 2011 Nekóduje se klíč - resp. v klíči se NIC NEMĚNÍ, zapisuje se jen jeho identifikační kód do jednotky centrálu a do imobilizéru, aby ten klíč resp. jeho vysílač byl rozpoznán jako "svůj" - jeden vysílač tak jde přiřadit k několika různým autům i když klíč do zámku (samotná vyfrézovaná planžeta) ve skutečnosti pasovat nebude. Aby se něco měnilo v klíči při každém spárování s autem, musela by v něm být jiná (podstatně složitější) elektronika. Uvědom si - v každém klíči je dvojí různá elektronika - je tam RFID čip s neměnným unikátním kódem, sloužící pro identifikaci klíče imobilizérem v autě - ten bezkontaktně napájí i "čte" snímací cívka imobilizéru umístěná pod plastem kolem zámku řízení; a je tam samostatnou lithiovou baterií napájený vysílač DO centrálu (s plovoucím kódem), který podle určitého algoritmu daného typem kodéru mění sekvenci vysílanou po každém zmáčknutí tlačítka vysílače. Co se přeprogramovává resp co se učí, je nějaký základní výchozí stav kódu, který se zadá "zapamatovat si" řídicí jednotce - a ta už si zbytek "ošéfuje" sama... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apollo444 Vloženo 15. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 15. Červen 2011 Díky za vyčerpávající odpověd, zapoměl jsem asi udat, že auto mám bez DO. Tudíž právě proto moje otázka zněla, jestli když si seženu vložky z vrakáče s klíčema taktéž bez DO, stačí koupit výše zmiňovaný Transpoder, který necham načipovat podle kodu immo. mého auta ? Čip bych pak v klíčích prohodil a vše by mělo fungovat ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 15. Červen 2011 Sdílet Vloženo 15. Červen 2011 (editace) Transpondér sám o sobě se nekóduje, protože to ani nejde - jeho kód je do něj NEZÁMĚNNĚ zadaný při výrobě. Kóduje se právě ten jeho JEDINEČNÝ kódový údaj do jednotky imobilizéru, aby ho jednotka poznala a uvolnila nastartování motoru. Takže když seženeš jiné klíče i se sadou zámků, tak jen pomocí VAGu naučíš svůj imobilizér identifikovat ty jiné klíče jako "vlastní" a tím to hasne. Kódy těch svých původních z paměti auta vymažeš a je po ftákách... Editováno: 15. Červen 2011, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.