Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Chystám se přezout na letní (docela brzo :D ), rozměr pneu mám 205/65 R15, je to na Octávku II s 1.6MPI, co říkáte na moji volbu PIRELLI P6 205/65 R15 94 T ?

http://www.zbozi.cz/p239209-pirelli-p6-205-65-r15-94-t/?catOrder=relevance&q=Pirelli%20P6%20205/65%20R%2015%2094T&qc=0&r=hp&sId=TpmlqyKTw-U5Gvx4BfN0&categoryPath=/auto-moto/pneumatiky/osobni-pneu/letni-osobni-pneu&categoryId=450&forceScreen=productItems&order=cheap

Je to OK nebo mám vzít něco jiného a pokud ano, tak co?

Vloženo

Pneu jsi si vybral celkem dobře ,ale ten rozměr je špatný ! má být 195/65 r 15 nebo 205/60 r 15 oboje s nosností 91

a špatně bude rychlostní index T do 190km mělo by být H do 210km vše máš vypsané ve velkém TP.

Nedej bože při nehodě nedostaneš náhradu škody a můžou ti přišít i vinu ,protože vozidlo s nepředpisovejma

a ojetejma pneu není způsobilé k silničnímu provozu. Pouze u zimních pneu můžeš mít nižší rychlostní index.

Vloženo (editace)

Hergot, díky za upozornění, mě to ani nenapadlo nějak, tenhle rozměr jsem do teď měl na OI a když jsem si pořídil OII a řešil kola, nenapadlo mě nic jiného, než koupit zase to samé.

Předpokládám, že to půjde bez problémů pak zase na tyhle disky, kde teď mám 205/65:

kola.jpg

EDIT: ještě mě tak napadlo, pořádně nevím co jaký údaj znamená, na tyhle disky, tam jde dát 205/60 i 195/65 nebo jen jeden rozměr?

Editováno: , autor: mirekstrnad
Vloženo

co bych bez vás dělal :) no je fakt, že kola jsem tam dávat nezkoušel ještě a žil jsem nějak v tom, že přece to musí pasovat :) jinak to na té fotce je právě 205/65

takže k pneumatikám jdu vybrat i disky :)

Vloženo

Měl jsem Pirelli, gumy výborné, ale obě sady po dvou sezonách prostě tak nějak ztvrdly, vlastnosti se změnily /ne radikálně/ u cca 4,5 mm již pak se vzorek přestal sjíždět. Chvíli jsem to tam ještě nechal ale zbavil jsem se jich kvůli hluku, byl značný. Pokud hodně jezdíš, je toto nerelevantní a klidně do nich, pokud ale je plánuješ obutí na dejme tomu 4-5 let, asi to není ono.

Jinak Pirelli (běžných typů) jsou dobré gumy se spoustou skvělých parametrů. Ne zas tak moc mají rády mokro.

Osobně mohu doporučit Dunlopy, dobrá zkušenost.

Vloženo

i na OI ten rozměr nepatří,měli tě na to v pneuservisu upoznit.

Víckrát bych tam nejel,unás na to upozorňujeme běžně.

Ty kola je lepší si objednat někde ,kde ti je odzkouší ,aby někde nedřela.

A nezapomeň na příslušenství ,některá kola potřebují středící kroužky a jiné šrouby(dosedací

plocha hlavy šroubu kužel nebo origo koule).Pozor ! ! ! někde to účtují zvlášť,skrytá investice.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...