Publikováno Srpen 16, 201114 r tak konečně jsem se dostal, abych nafotil LPG zástavbu v našem Čendovi, jedná se o poslední výkřik od italské firmy Tartarini a začnu pěkně od zadu, tedy umístění rezervy v kufru pak tu máme umístění přepínače v interiéru LPG řídící jednotka dále pak v motoru umístění filtru kapalné fáze, reduktoru a filtru plynné fáze no a pak už jen vstřikovací lišta s jejich novými vstřikovači Evo 08 no pak už jen celkový pohled do motoru pro nezasvěcené, aby měli představu o umístění jednotlivých prvků v motoru
Srpen 16, 201114 r Poměrně zdařilé. Jsem zvědavý na recenzi vstřikovačů. Předpokládám že to má online čtení EOBD. Trochu mě zarazil kufr. Měl sem představy, že je větší nebo se ten room dělal i v prodloužené variantě?
Srpen 17, 201114 r Autor EOBD ti neřeknu, to mi servisák ukazoval jen v letu ... vím že je na to jiný program, než používá na Fábku ... poptám se co se týká kufru, je stejně velký jako ve Fábii Combi, tedy 495 l ... možná bude o něco málinko kratší, ale zase je o kousek vyšší, takže možná to klame ... navíc kolo je ve futrálu i s vercajkem, takže to působí objemnějším dojmem, než tomu mám u fábky kde mám rezervu holou a takové ty vercjkové drobnosti mám v kapse za kolem
Srpen 18, 201114 r K tomu kufru - přece jen roomíka jezdím už skoro 2 roky, na rozdíl od Martina, který je zatím ještě "roomsterák s mlíkem na bradě" - není to jen jeho dojem, je to realita, ten kufr skutečně je o fous kratší než u fábule kombi (asi o 10cm), je ale podstatně širší a vyšší, navíc dojmy z rozměrů komplikuje možnost předo-zadního posunu obou krajních zadních sedaček v rozmezí cca 10cm, což taky dělá hodně. Největší objem kufru s úplně vyndanými zadními sedadly pak je neuvěřitelných 1780 litrů...
Srpen 18, 201114 r Měl jsem tenhle system akorat s většim reduktorem doteď v autě 162kw (prodal jsem ho) najel jsem s tím přes 20 tis km a nebyl jediný problém. Původně jsem chtěl dávat Brc ale tohle jsem měl nakonec blíž. Nikde jsem se moc nedočetl o vstřikách, na německých forech je celkem haněj, proti brc či keihinum že jsou na jedno použití. Plynaři povidali, že k nim jezděj lidi co na nich maji i přes 100 tis km... Nicméně do nynějšího auta zvažuju buď opět Tart nebo český MAgic, měl by už být vychytaný a proti Tart. je úspora 10 tis Kč... Tož nevím...
Srpen 19, 201114 r nechci nikomu brát iluze, ale podle fotek jsou vstřiky nahoře na seřizování vzdálenosti, takže opět podobný systém jako Valteky, pružinky,pístky,zanášení a přidírání pístků, jak to tu někdo napsal, na jedno použití....
Srpen 19, 201114 r Na druhou stranu je třeba v Německu Tartarini smluvním partnerem Mercedesu a dávaj to na přání do nových aut. Něco podobného mají s Mazdou v modelu CX7... Tak si říkám, že by to mělo něco vydržet... Upraveno Srpen 19, 201114 r od Fridrich
Srpen 19, 201114 r Autor Poměrně zdařilé. Jsem zvědavý na recenzi vstřikovačů. Předpokládám že to má online čtení EOBD. Trochu mě zarazil kufr. Měl sem představy, že je větší nebo se ten room dělal i v prodloužené variantě? tak jsem se díval na stránky AGW a je tam jednotka s označením OBD, ještě tam měli označení pro vstřiky EVO 08 bez OBD, ale ta ŘJ byla černá a já jí mám kovovou (tedy stejně jako na fotce s OBD), takže to četní EOBD to má. jinak se ještě schválně poptám na ty vstřiky EVO08 jak to tam je s tím štelováním jak psal Karel ... též jsem si toho všimnul, když jsem ty fotky doma pak prohlížel že tam ta ségrovka s tím šroubem je jak na Valtekách
Srpen 19, 201114 r Nebuď pes a zeptej se pro mě i na EVO07 , hlavně jestli jsou rozebiratelné, repasovatelné a jestli jdou seřizovat. Já ti naoplátku povím, že Prins nikdy montovat nebudu . Pro mě je to trochu psycho. Karel.lpg - jestli si vzpomínáte na tu chip Octaviu, co sme tady řešili. Tak do benzínu mu to vrací jen když má pod půl nádrže - dneska při jízdě....i plném plynu v max výkonu byl delta tlak nad 1400. Jinak ještě jednu závadu měl....když tomu na volnoběh nebo při jízdě z ničehonic dá plný, takto auto tak na půl sekundy až max 1 sekundu zaváhá.....ale moc sem z toho chytrý nebyl... Sem tam něčím pohýbal , tak uvidíme jaká bude odezva.
Srpen 22, 201114 r Autor takže teď v sobotu jsem poprvé dotankovával po vyjetí první plné nádrže a spotřeba je, dva šoféři, sem tam klima: 7,96l/100km. No byl jsem z toho trochu rozčarován, ale to jsem byl z první nádrže na Fábuli taky (tehdy mi vyšlo 7,5l a dnes dokáži jezdit za mnohem míň). Chce se to naučit s Roomem jezdit, vyžaduje to trochu jiný styl než na který jsem byl zvyklý, další faktor zvyšující spotřebu plynu je že to výrazně dříve přepíná do LPG (oproti předchozímu Tartarini) a to i za studeného stavu, čímž se zvyšuje průměrná spotřeba právě jetím na plyn v období nejvyšší okamžité spotřeby, ale zase prakticky neubývá beneli . No a pak i klimatizace si vezme svůj podíl na průměrné spotřebě, další faktor na který jsem nebyl zvyklý . Takže uvidíme dál.
Srpen 22, 201114 r tak vic to zrat asi i musi, vetsi celni plocha a ta klimatizace. Nevim me se v lete prepina auto do LPG tak po 200m. Ze by mi zamrzl reduktor toho se nebojim, prvni kilometry jedu hodne pijanko. Max vykon az od 20. ujeteho kilometru. Motor ma s roomsterem vice prace, 12V ma taky vetsi vnitrni ztraty. Takze vse Ale 8litru je na LPG krasna spotreba, nic bych neresil a jezdil
Srpen 22, 201114 r Autor teď jsem tak pátral po příčinách a zjistil jsem docela zásadní věc: moje Fábule má udávanou tabulkovou spotřebu pro kombinaci 5,9 (6,1 pro Praktik, ale počítám spíše s těmi 6,1 vzhledem ke kombi, reál se mi tehdy tak pohyboval kolem 6,2) a Roomster má z období 06/2007 - 05/2008 udávanou kombinaci 6,7 l, takže plyn 7,9 bude asi fakt normálka. Přitom stejný motor a kilowaty má teď současný room udávanou kombinaci 6,2 l.
Srpen 22, 201114 r tak zalezi na tom jaka je zrovna platna metodika laboratornich mereni spotreby, narizena Bruselkym urednikem. Druha vec je jak se snazi vyrobce mazat med kolem huby jak zakaznikum tak uradum v bruselu. Kdyz se k tomu prida pohled ekologa a tlaku na nizke CO2 emise, tak podobnost udaje na papire a ve skutecnosti je jen ciste nahodna. Vem si ze klima urcite 0,5l udela, zbytek za vyssi karoserii a par kilo navic...
Srpen 22, 201114 r Autor jasně já to spíše uváděl pro poměrové porovnání beneli (tabulková)/LPG, takže když u Fábie mám 6,1/7-7,2 tak u růma 6,7/ 7,9 vlastně v podstatě odpovídá
Srpen 27, 201114 r Takže vlastně není co řešit Gratuluji k Čendovi a přeji hodně spokojenosti i v pohodě ujetých km
Srpen 28, 201114 r A kolik tipuješ benzínu k tomu? Standardně 0,5 - 0,75l / 100km nebo to ještě nemáš odměřené?
Srpen 28, 201114 r Autor no bral jsem konečně po třech týdnech opět za 200,- ale nejsem si jist kolik je zrovna na tacháči, zítra to zjistím a dám vědět
Září 30, 201113 r poslední verze softu Tartarini dovoluje alespoň trochu ohřáté auto startovat přímo na lpg, nebo alespoň po zatočení starterem se to hned přepne ! Tohle žádná konkurence neumí
Září 30, 201113 r co vykládáš za nesmysly, BRC to má dávno,má start-stop systém navíc umí přepnout na plyn ve volnoběhu, přívstřik benzínu a navíc přetlakový ventil na membráně, takže nedochází k vytahání a ničení memrán na reduktoru, a vstikovače nemají žádné pístky a podobné seřizovací nesmysly, má ocelové zabrušované memrány, životnost po celou dobu vozidla.............
Září 30, 201113 r Poslední verze BRC SQ24.11 ovládá technologii převzatou od automobilu s technikou startů kvuli ekologii zvanou "Stop&Start". S jemně odlišným zapojením určitého čidla středně prohřáté auto startuje přímo na plyn bez vyžádání startu na benzín. Ovšem tato technologie je vhodná pouze u aut vybavených tímto systémem šetření paliva, neboť člověk dojede na křižovatku a auto mu vypne. Jakmile se pokusí o rozjezd, motor se sám nastartuje - ten start probíhá v režimu LPG. Starty takto způsobené se nezapisují do závad a neomezují počet použití. Počítej s tím, že to není žádná závratnost pouze jednoho systému - oni ti plynoví výrobci prpd. vymýšlí nápady všichni společně....a nebo to jeden od druhého kopírujou. ou - karel.lpg - omlouvám se, já sem viděl jako poslední příspěvek od pana Fridricha. Váš byl až na další stránce a toho sem si nevšiml. Upraveno Září 30, 201113 r od PauLofWoCC
Září 30, 201113 r to víš že jo, jen některé firmy to vydávají za novinky a ma to standartně děláme jak dlouhoi..........tak kdy jedeš na školení..
Říjen 1, 201113 r Proč hned nesmysly? Holt jsem se spletl... Páni plynaři snad odpustí mou neznalost... Když se tady na to někdo ptal ve starem tematu, dostal odpovědi, že to některý systémy umožňujou po ručním přepnutí, ale jde to jen několikrát jako nouzovej start což se zapisuje jako chyby...Tak jsem mysle, že jde o něco nového. Kolega má tohle nový Tartarini celkem chvílku ve starším autě 98 a mile mě to startování překvapilo, tak jsem se chtěl podělit. Upraveno Říjen 1, 201113 r od Fridrich
Říjen 1, 201113 r Páni plynaři snad odpustí mou neznalost... Divej o nic nejde, sou tady lidi co dělají do milionů odvětví jiných záležitostí a každej má ve svém odvětví nějaký přehled, nějak se v tom pohybuje. Ty jako běžný uživatel vidíš pouze to, co ti někdo řekne, protože nevidíš dál. To samé jako já, když mě někdo povídá o něčem....co prostě neznám....také žiju pouze z toho co mě kdo řekne, a taky tomu věřím. karel.lpg - jistá je určitě středa.....5.10.2011
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.