Říjen 22, 201113 r Autor tak včera jsem protáhl Čendu do Práglu, takže okusil i dálniční režim, takže jsem dostal i představu o spotřebě na dálnici + v zacpané páteční Praze a vyšlo mi 9,12 litrů LPG
Říjen 23, 201113 r Ekkare jestli to je tak tak i Martinovi Romstřík žere asi o 1 litr vic než jedničková fabie.Aspon já to tak pozoruju u dvojkové fabie.
Říjen 23, 201113 r Podívej - já usuzuju podle sebe. Když jedu po dálnici podle předpisů, jsem na spotřebě kolem 7-7,5 litru. Martinova haťapka je při 130 trošku někde jinde a když připočtu cca 15-20% nárůst spotřeby v litrech LPG proti beneli, jsme na těch 9 litrech LPG/100km jen to fikne. A samozřejmě, room má proti fábuli větší spotřebu - větší čelní plocha, je těžší... Každej špás něco koštuje. Upraveno Říjen 23, 201113 r od Ekkar_z_Bastlírny
Říjen 23, 201113 r Autor když jsem jel ráno do Práglu, tak dle GPS 122-140 km/h dle okolností, zpět to bylo tak kolem 125km/h (GPS) hlavně, v Práglu jsem rychlost dordžoval, neb mě neustále komandovala ta baba z mobilu (navigace) a do toho přizvukovala ta moja, "tak na něj, jen mu řekni, že jezdí jak prase" . Ale jinak potvrzuji to co psal Dušan, proti F I mám na Čendovi vyšší spotřebu, ale to už je avizováno i v papírech co k němu mám, že pro ten rok výroby co mám, žere víc než 1,2 AZQ co mám ve fábuli. Páč na Fábuli jsem měl spotřebu 9,5 akorát, když jsem na maďarské dálnici držel konstantních 140-150km/h (tacho). Ale i tak spokojenost, potřeboval jsem to vědět kolik budu mít spotřebu na dálnici, jedeme totiž next víkend (sami bez dětí ) do maď.lázní Hajduszoboszlo (kousek od Debrecenu), takže napříč po super dálnici Maďarskem, tentokrát na východ skoro k UA hranicím. tak abych věděl zda tam dojedu na jedno tankování od Malacek a vypadá když to tam nažduchám a neurvu se s nohou na pedálu, tak by to mohlo vyjít až do cíle, tam už vím že je čerpačka MOLka i s LPG.
Říjen 23, 201113 r Hele, tak to máme s těma ženskýma naprosto stejný zkušenosti - já často dojíždím "k ceduli" bez plynu a někdy i s vyřazením, ale pokud možno bez brždění - takže "na pade" se dostanu třeba až kus za cedulí. Samozřejmě, "baba z navigace" okamžitě zahlásí "Překročili jste maximální povolenou rychlost" a ta z "horkýho sedadla" jí okamžitě začne přizvukovat... Dokonce když jsem si ověřoval, co mi zahlásí navigace, když pojedu jinudy než se snaží mne hnát soft (po okreskách místo po "jedničkách" a dálnici), obvinila mne ta živá, že si tu elektronickou pouštím stejně jen proto, abych se měl s kým hádat a komu odporovat... Naštěstí ta elektronická se dá aspoň vypnout...
Říjen 23, 201113 r Autor no já to nazpět vyřešil tak, že jsem dal do ucha bluetooth a poslouchal to jen sám, aby to maminu nedráždilo
Prosinec 13, 201113 r ještě drobný dotaz, využije to eodb propojení např Bmw, Mercedes vyrobený 93-8 ?
Prosinec 13, 201113 r to asi ne, protože eobd je jen v modernějších autech, asi tak od r. 2001, ale někteří výrobci to měli spíš
Prosinec 14, 201113 r Podľa tej fotky kufra Rooma sa mi zdá že Fabča ho má vä čší,ale asi to bude tak jak si písal,je kratší ale vyžší. Upraveno Prosinec 14, 201113 r od kimmi
Prosinec 14, 201113 r Krátká fábule se s Roomem srovnávat nedá, dlouhá má skutečně kufr cca o nějaký ten cm delší - jenže ho má taky o ty samé cm užší a rozhodně o 10-12cm NIŽŠÍ. Po sklopení nebo dokonce vyndání sedaček to ale už srovnávat nejde vůbec, je to jako srovnávat Robura s Tatrou "stoosmatřicítkou"...
Prosinec 14, 201113 r KarelLpg: Děkuji A jak je po nějaké době užívání spokojenej majitel růmstra s tartarini ?
Prosinec 15, 201113 r Autor jj spokojenost, teď jsme o víkendu pokořili na roomovi hranici 60t km, tedy necelých 10t km na LPG (za necelých 5 měsíců) a rozhodně si nestěžuji
Prosinec 15, 201113 r Fííí ha, ty tedy lítáš... Já předevčírem zjistil, že jsem po 2 letech a dvou týdnech (přesně!!!) zdvojnásobil údaj na km počítadle Rooma - kupoval jsem ho 1.12.2009 a na tachu měl 18 200 rovných - a předevčírem jsem ho "přetočil přes" 36 400... Průměr 9 100 ročně teda nic moc, no... :kol-28: kurva kdyby tak ta moje ženská nekecala furt o tom "nebezpečným plynu"...
Prosinec 22, 201113 r Tak jsem opět u Tartarini, tentokrát jsem byl překvapen použitím nových vstřikovačů. Proti minulým evo 07jsou tyhle mnohonásobně tišší, zvenku nejsou vůbec slyšet při zavřené kapotě, oproti evo, který cvakaly jak zběsilý hejno cvrčků Vypadají jak Valteky, ale zdají se mi větší. Nemýlím se ? Upraveno Prosinec 22, 201113 r od Fridrich
Prosinec 22, 201113 r Nic nového, zase jen pístky jak u Valteků, jen jiný kabát (jinak udělané, takže si osobně myslím, že po unavení pružinek a zadírání pístků zase problémy(...
Prosinec 22, 201113 r ale tyhle třeba půjdou narozdíl od evo07 alespoň za rozumné peníze repasovat. Jsem nadšenej, jak je to tichý. Až pojedu na kontrolu, tak se zeptám, co je to přesně za novinku. Časem poreferuju, doufám, že něco vydrží... Upraveno Prosinec 24, 201113 r od Fridrich
Leden 23, 201213 r Evo 08??? Měl sem tady jednoho chlápka s najetými Evo07 cca 120 000km. A pak bylo po nich, což je slušné, velmi slušné. Ale taky sem tu měl zákazníka kterému sme montovali teď VW Golf 1,6 (rok2004) a říkal, že měl v nějakém autě Tartarini s Evo a odešel nějaký vstřik po 20ti tis a nechtěli mu je zreklamovat. Takže si asi nevybereš.
Leden 23, 201213 r je to pořád dokola....prakticky vše na způsob Valteků...pístky a písty, přidírání, zanášení, unavené pružinky.....na rozdíl od nich Keiheny,BRC,Landi fungují do nekonečna....
Leden 23, 201213 r Doufejme, protože sem rozpoutal malou válku s BRC, tak doufejme že se mě to nevymstí => průměrně mám tento rok více montáží s BRC než Stagem, ale zatím je to průměr z 2 aut udělaných a 3 dalších čekajících. karel.lpg - jak ste na tom s Landi? kolik nových aut ročně? chtěj to lidi?
Leden 23, 201213 r no konečně...že by tvůj šéf přišel na to, že je lepší prodávat kvalitu??? Landi jsem dělal do vysokých objemů a kW,ale protože BRC s novými vstřiky dokáže ukrmit všechny auta...a když se najde taková šílenost jako jsme dělali to Porsche(331 kW), tak jsem si ve vysokých otáčkách při podřazení pomohl přívstřikem benzínu a je po problémech....tak je zatím nemám důvod dělat, až na ty FSI....
Leden 23, 201213 r lidi chtej to nejlevnejsi.... cena je prvni kriterum pri vyberu... par jedincu zajde dal a resi i technicke parametry
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.