Publikováno Srpen 22, 201114 r Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat jestli lze vyřešit problém s výfukem který je na obrázku tak, aby se nemusel pořizovat nový katalyzátor.
Srpen 22, 201114 r Opravit se to dá. Vymontovat katalyzátor včetně obou tlumičů. Na katalyzátor navařit kousek trubky ze starého výfuku (prostřední díl) a koupit nový prostřední díl, popřípadě podle stavu zadního dílu koupit rovnou i ten.
Srpen 22, 201114 r Autor Od katalyzátoru dál je to celé měněné asi před 3 roky a najeto kolem 10 000 km takže to bych řekl že je v pořádku. Jinak už jsem uvažoval že bych koupil kousek trubky k navaření a spojku ale ne tu kruhovou která tam byla ale tuhle: Spojka. Akorát nejsem si jistý průměrem té trubky, jestli to je 42 mm a a potom se to zvětšuje na 45 mm. Upraveno Srpen 22, 201114 r od Malta citace předchozího příspěvku. Citace smazána.
Srpen 23, 201114 r V pokud je prostřední díl zachovalý, tak na katalyzátor navař kousek trubky, prostřední díl uřež za rozšířením (podle foto je stejně částečně shnilý) a použij spojku na výfuky. Upraveno Srpen 23, 201114 r od Kedarek1
Srpen 23, 201114 r Autor Asi to tak udělám. Akorát nevím jaký průměr té trubky a spojky mám pořídit. Upraveno Srpen 23, 201114 r od Malta citace předchozího příspěvku. Citace smazána.
Srpen 28, 201213 r Uvedenou spojku viz. výše. jsem taky použil na orezlé trubky ,,výfuku" a mám jen poznatek, že to pěkně naprd těsní ofukuje to okolo.. pokud ti to nevadí a chceš to jen dost zmírnit tak to ujde. Možná sem měl tu trubku u katu už dost krátkou a ,,deformovanou" proto to propouštělo ale běžně to nikdo ani nepozná. Pokud bys byl šokovnej a chtěl to tak na cca rok až tři dá se to i vytvarovat tlustším plechem a ovařit okolo ale je to pracnější a časově asi delší, pak bys to měl zavařeno v celku a další díra by znamenala celou výměnu. Záleží na jak dlouho to chceš a jak má auto sloužit.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.