kren Vloženo 27. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2011 Ahoj, mám problém s originál radiem Grundig ve Fabii I . Pokud je teplota kolem 18°C a méně radio funguje OK, jakmile je teplota vyšší, je display sice podsvícený, ale nic se na něm nezobrazuje(jinak ale vše funguje normálně). Pokud je teplota kolem 30°C přestane fungovat i potenciometr (hlasitost). Má s tím někdo zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osel Vloženo 2. Září 2011 Sdílet Vloženo 2. Září 2011 Ahoj, mám problém s originál radiem Grundig ve Fabii I . Pokud je teplota kolem 18°C a méně radio funguje OK, jakmile je teplota vyšší, je display sice podsvícený, ale nic se na něm nezobrazuje(jinak ale vše funguje normálně). Pokud je teplota kolem 30°C přestane fungovat i potenciometr (hlasitost). Má s tím někdo zkušenost? Kolego rádio je nutno vyndat z auta rozebrat a hledet studený spoj měl jsem to samé našel jsem studeňák (lupou) prolrtoval a hotovo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kren Vloženo 9. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2012 Hledal jsem, ale nic nenašel, na tech integráčích se to těžko hledá. Navíc to ani studeňák být nemusí :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 9. leden 2012 Sdílet Vloženo 9. leden 2012 Radio musi hrat ked je -20 ale aj ked je +60. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
imroo Vloženo 12. leden 2012 Sdílet Vloženo 12. leden 2012 cus ked je horko skusil by som ho rozobrat ci sa do neho nezraza nejaka vlhkost napr. od klimi. kto vie nahoda je blbec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 Hledal jsem, ale nic nenašel, na tech integráčích se to těžko hledá. Navíc to ani studeňák být nemusí :-( Jestli si myslíš, že rozkucháš rádio, koukneš na desku a jukne na tebe studěňák tak jsi na velkém omylu. Chce to lupu, velkou lupu a světlo, velké světlo a trpělivost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kren Vloženo 17. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 17. leden 2012 Na to bohužel tolik času nemám :-/ asi to zkusím tím chladícím sprejem a místo přesněji identifikovat. Ještě zajímavé, že když to je na rozmezí teplot, kdy už displej přestává svítit a třeba pohnu potikem hlasitosti, tak to tím zhasne, nebo se to tím naopak někdy na chvíli oživí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 19. leden 2012 Sdílet Vloženo 19. leden 2012 Minimálně jsi tak zůžil oblast hledání . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 20. leden 2012 Sdílet Vloženo 20. leden 2012 Lupu na držáku, dobrý světlo, mikropáječku - a šmahem propájet všecky body mezi hlavním plošňákem samohrajky a jejím panelem plus ty, které drží součástky na panelu. Trhlinka tam je, tenčí než vlas, ve spoustě případů vůbec není vidět - takže hledání může trvat dlouho. Postupné protavení všech spojů s případným přidáním pájky do míst kde je jí z výroby málo tyhle závady v 99% případů bez dalších následků odstraňuje - není třeba hledat konkrétního zločince, když podezřelí můžou být všichni - jednoduše "sejmeme" všecky, viník tak neujde trestu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kren Vloženo 1. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2012 Tak to tedy ještě zkusím..integráče atd, propájet nemám ? Kdyby byla chyba tam, tak to nebude fungovat vůbec....? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 1. Únor 2012 Sdílet Vloženo 1. Únor 2012 Stará dobrá bastlířská poučka říká, že věci které fungují se zásadně neopravují. Takže propájej jen to, o čem víš že při pohybu způsobuje problémy. Jestli totiž nejsi zkušený páječ, můžeš si náhodným zkratem vyrobit daleko víc problémů, než zatím máš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kren Vloženo 2. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2012 Tak jsem propájel všechny spoje co spojují radio s panelem + všechny podezřelé a nepomohlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 3. Únor 2012 Sdílet Vloženo 3. Únor 2012 Měl jsi odebraný i ten panel? Pokud ne, musíš ho opatrně odmontovat a propájet všecky spoje i na něm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kren Vloženo 13. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 13. Únor 2012 Ano propájel jsem i panel....Ale pouze piny, samotné kontakty displeje na plošňáku ne, protože jsou právě pod displejem a nelze se tam dostat. No a displej je na několika bodech připájen a musel bych mít asi 10 rukou abych to zvládl oddělat :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.