Přejít na obsah

Rádio funguje jen v zimě

kren

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám problém s originál radiem Grundig ve Fabii I . Pokud je teplota kolem 18°C a méně radio funguje OK, jakmile je teplota vyšší, je display sice podsvícený, ale nic se na něm nezobrazuje(jinak ale vše funguje normálně). Pokud je teplota kolem 30°C přestane fungovat i potenciometr (hlasitost). Má s tím někdo zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám problém s originál radiem Grundig ve Fabii I . Pokud je teplota kolem 18°C a méně radio funguje OK, jakmile je teplota vyšší, je display sice podsvícený, ale nic se na něm nezobrazuje(jinak ale vše funguje normálně). Pokud je teplota kolem 30°C přestane fungovat i potenciometr (hlasitost). Má s tím někdo zkušenost?

Kolego rádio je nutno vyndat z auta rozebrat a hledet studený spoj měl jsem to samé našel jsem studeňák (lupou) prolrtoval a hotovo.

Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...

Hledal jsem, ale nic nenašel, na tech integráčích se to těžko hledá. Navíc to ani studeňák být nemusí :-(

Jestli si myslíš, že rozkucháš rádio, koukneš na desku a jukne na tebe studěňák tak jsi na velkém omylu.

Chce to lupu, velkou lupu a světlo, velké světlo a trpělivost.

Odkaz ke komentáři

Na to bohužel tolik času nemám :-/ asi to zkusím tím chladícím sprejem a místo přesněji identifikovat. Ještě zajímavé, že když to je na rozmezí teplot, kdy už displej přestává svítit a třeba pohnu potikem hlasitosti, tak to tím zhasne, nebo se to tím naopak někdy na chvíli oživí.

Odkaz ke komentáři

Lupu na držáku, dobrý světlo, mikropáječku - a šmahem propájet všecky body mezi hlavním plošňákem samohrajky a jejím panelem plus ty, které drží součástky na panelu. Trhlinka tam je, tenčí než vlas, ve spoustě případů vůbec není vidět - takže hledání může trvat dlouho. Postupné protavení všech spojů s případným přidáním pájky do míst kde je jí z výroby málo tyhle závady v 99% případů bez dalších následků odstraňuje - není třeba hledat konkrétního zločince, když podezřelí můžou být všichni - jednoduše "sejmeme" všecky, viník tak neujde trestu... lollollol

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Ano propájel jsem i panel....Ale pouze piny, samotné kontakty displeje na plošňáku ne, protože jsou právě pod displejem a nelze se tam dostat. No a displej je na několika bodech připájen a musel bych mít asi 10 rukou abych to zvládl oddělat :-/

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...