Přejít na obsah

CLIMAtronic vypnutý - teplý vzduch z výdechů


buko2760

Doporučené příspěvky

Dneska cestou z práce se mi stala následující věc, stalo se to již jednou asi před měsícem, ale nijak jsem tomu nevěnoval pozornost až dnes, když se to opakovalo.

CLIMAtronic byl úplně vypnutý, ale přesto šel z výdechů klimatizace horký vzduch.

Neví někdo čím to může být?

Díky za každé info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to jak píšeš, po chvilkovém provozu se zapnutým klimatronikem a následném vypnutí (klimatroniku) už to teplý vzduch nefouká. Možná to tak není, ale já jsem si to spojoval s tím, že když klimatronik vypnu, vytáhnu klíček a potom se znovu nastartuje(s vypnutým klimatronikem), tak se nastaví nějaký základní stav (a ten je asi topit....). A ten se změní pouze zapnutím systému pro ovládání teploty - (tzn. klimatroniku).Když chci pustit ventilátor, tak musím zapnout klimatronik a teprve potom ventilátor (resp. při zapnutí ventilátoru se zapíná klimatronik).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nebude to náhodou tím,že jde do vozu vzduch pouze náporem (když je nastaven režim OFF) ???

To by vysvětlovalo počáteční vhánění teplého vzduchu - pokud nějakou dobu stojíš vše se od teplého motoru ohřeje a když se pak rozjedeš tak to jde dovnitř.

A jak dlouhou dobu po rozjezdu vám jde dovnitř ten teplý vzduch ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stanmar,bude to náporem, jel jsem trasu 20km a bylo to pořád stejné. Náporem teplý vzduch.Ale to by přece nemělo být,aby ti šel náporem čerstvý(teplý,nebo jakýkoliv) vzduch do auta, když máš všechno vypnuto (nechceš ventilovat).

Editováno: , autor: petrisa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás (climatroniců) je to tak, že když nezapínáme nic (ani nechladíme, ani nevětráme, ani netopíme), tak nám do auta proudí teplý vzduch. Mám vypozorované, že jenom z ofuků na palubce(ty, co jdou regulovat). Ale jako optimista musím říct, že je super, že to samo nechladí... :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Během pár pozdně odpoledních jízd jsem měl možnost zjistit, jak to teda s Climatronicem je.

Takže, pokud jsem topil před tím, co jsem climatronik vypnul do OFF, tak mi posléze z ofuku L (u řidiče) foukalo teplo a taky z ofuku na řidičovy nohy. Z ostatních ofuků (uprostřed palubky a u spolujezdce) byl malý průvan (neteplý). Pokud jsem před vypnutím netopil (nebo netopil automat-climatronic)-tak z ofuku vál neteplý (venkovní teplota) průvan(u řidiče a na řidičovy nohy). Nevím, jestli to podávám srozumitelně, ale je to tak. Climatronisti- pomožte.. :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při vypnutým climatroniku pujde do kabiny vzduch náporem, to je jasný, protože není zapnutý režim vnitřní cirkulace. Komu to vadí, tak pro ty vymyslel výrobce takový ty clonítka na každým výdechu - tak je možné je zavřít ale nechápu proč bych měl v autě vydýchávat vzduch a zamezit přísunu čerstvýho. K tomu teplýmu vzduchu co jde po vypnutí,tak climatronik nastavuje automaticky požadovanou teplotu a to tak že nastavuje mísící klapku od výparníku klima a radiátoru topení. Ve fázi kdy vypnu climatronik se vypne větrák a klapky zůstanou v nějaký poloze,ve který byli, takže pokud chce někdo studený vzduch při vypnutým klimatroniku, nastaví ho napřed na chladný vzduch a pak vypne a obráceně. Já ho teda nikdy nevypínám protože na to tam je. Jinak je pravda, v servise se takový h*vna opravdu dneska řešit nemůžou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Paráda, tohle téma jsem hledal:))) Nemám sice digitální klimu, ale manuální a dělá mi to úplně stejně, resp. po 2,5 letech provozu jsem to zjistil dneska poprvé. Bylo 7,5 stupňů ráno, když jsem vyjížděl a když se motor prohřál ze středových ofuků proudil do kabiny teplý vzduch, bylo to docela příjemné, pač bylo docela zima:)Tak jsem si říkal, jestli to není nějaká chyba a hle, je to v pohodě:)Když jsem nad tím cestou přemýšlel, tak jsem si akorát říkal, že vlastně když mám kolečko regulace topení úplně vlevo, tak je u toho 16st. No a když venku bylo 7,5 st., tak jsem si říkal, že je asi správné, že do auta jde teplý vzduch. Před tím jsem samozřejmě netopil. Tož buďte zdrávi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...