Skodax Vloženo 14. Září 2011 Sdílet Vloženo 14. Září 2011 Zdravím všechny, Mám dva na sobě nezávislé problémy. Nefunguje mi osvětlení SPZ. Žárovky dávám ty samé co na parkovačky a pojistka OK. Je problém, že měákem naměřím na svorce pro žárovku 8V, ale žárovka je 12V. Nevíte čím by to mohlo být? A druhý problém: pokud spustím světla, tak se my vypne podsvícení počítače a palubní desky. Jakmile světla vypnu tak naskočí zpět podsvícení PC. Rozebral jsem ten kruhový spínač světel, pročistil a na chvilku vše zase fungovalo, ale další den nanovo. Vše nezávisle funguje, ale jakmile pustím světla tak podsvícení nefunguje a vše je jinak OK Díky moc za vaše rady. Je to Octavia I 1.6 MPI 74Kw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xkubik Vloženo 14. Září 2011 Sdílet Vloženo 14. Září 2011 Problém se zhasínáním podsvícení palubky jsem měl na starším Passatu a nikdo ho nevyřešil, je to práce, kterou nechce moc lidí dělat, hledá se jehla v kupce sena :-( Navíc to při větším počtu hodin lezlo zbytečně do peněz tak jsem to pak radši nechal být... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdesim Vloženo 14. Září 2011 Sdílet Vloženo 14. Září 2011 ostatni veci v interieru se po rozsviceni svetel podsviti normalne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skodax Vloženo 15. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 15. Září 2011 Všechno ok jen podsvícení palubovky a tlačítek na středovém panelu (vyhřívání okna) a podsvícení topení (ale to nefungovalo ani dříve). Zajímalo by mě co se dá dělat s tím pepínačem světel, protože je v něm nejspíš problém,, ale neznam jeho piové vývody atd. A s tím poklesem napětí na osvětlení SPZ nikdo neví? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdesim Vloženo 16. Září 2011 Sdílet Vloženo 16. Září 2011 pokles napeti na spz bude nejspis polamanyma drata v pruchodce do dveri, nebo spatne uzemneny dvere (problem u semniciho sroubu v kastli u sloupku), draty pak maji prechodovy odpor, na ktrem vznikne ubytek napeti osvetleni ovladani topeni je praskla zarovka, cely to osvetluje jen jedna, pod prostrednim ovladacem (vytahnout k sobe hmatnik ovladace ventilatoru, pod nim je zarovka) zkontroluj jeste zesilovac osvetleni (relatko nad pedalama) ve vyhrivani okna, ovladani topeni je zarovka, ta se napaji pres ten zesilovac, treba bude problem tam, zkus ho vyndat, jestli to uplne zhasne, pak mas jistotu, ze se to napaji pres nej a muzes dal patrat, odnekoho si ho pujcit kuli pinum na vypinaci a dalsim uzitecnym vecem se zeptej Googla na dilenskou prirucku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skodax Vloženo 16. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 16. Září 2011 Perfektní odpověď! Děkuju Jen se ujistím abych věděl jestli jsem to správně pochopil. Uzemnění na kastli je v C sloupku v zádu? A to relátko u vyhřívání skla. To jde najít jednoduše nad pedály bez jakehokoliv rozebírání? Nemám totiž představu jak vypadá. PS: zkoušel jsem vytahnout ovladače topení a zasek jsem se po sundání krycího plastu. To topení tam drží a návod zde jsem našel jen pro novější interier. Ještě jednou díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdesim Vloženo 16. Září 2011 Sdílet Vloženo 16. Září 2011 ne rele na vyhrivani skla, ale zesilovac osvetleni (napaji zarovku ve vypinaci na vyhrivani skla), je to krabicka velikosti rele a je mezi relatkama, je uplne dole 3. z leva aby ses k nim dostal tak musis sundat minimalne plast nad pedaly, drzi na 2 torxech na vymenu zarovky se vytahuje pouze hmatnik, kterym se otaci pri zapinani vetraku ja to tahal klestema pres hadr, moc lehce to nejde, holt se musi zabrat, pod nim je malinka zarovicka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skodax Vloženo 19. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. Září 2011 Tak jenom rozřešení mého problému dopadlo tak, že jsem rozebral přepínač světel na nejmenší části a celou poměděnou mechanickou část jsem prostříkal, prošmirgloval a dva zuby nahnul pro lepší kontakt. Díky tomu začalo fungovat podsvícení a zároveň i osvětlení SPZ, jelikož to je připojeno přímo na podsvícení interieru. Díky všem a rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.