Přejít na obsah

Pískání spojky, převodovky?

buben20

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám 2 měsíce koupenou O1 1.9 TDi 81 kW, r.v. 1998 SLX. Problém je v tom, že když jedu a pořádně nedomáčku spojkovej pedál na zem, tak se mně při jakýmkoliv stupni ozve, jak kdyby šly zuby přes sebe, ale jen tak málo, jak kdyby ani ne polovičně, jak to bývá "doopravdy" přes zuby :-D Dělá mně to ještě, když se rozjíždím do prudkýho kopce(bydlím na kopci) jak na jedničku, tak na zpátečku, dám tam prostě víc plynu, aby mně to nezdechlo a najednou zase pískot tak na 2 vteřiny, jak kdyby zase šly zuby "polovičně" přes sebe. A taky co mně dělá, jde tam špatně jak jednička, tak zpátečka, to dávám za vinu asi málo oleju v převodce a nebo to je zavzdušněný, jak jsem tady našel. Jinak ještě jeden příznak mám, asi taky bude důležitej, když nastartuju a nechám auto klapat na volnoběh, tak cejtím takovej bordel od motoru, jakoby vibrace něčeho uvolněnýho, ale když sešlápnu spojku, zmizí ten zvuk-špatně nastavenej lanovod??

Hledal jsem tady docela dlouho a našel jsem spoustu různejch problémů, buď jen setrvák, nebo spojka, nebo oboje nebo špatný seřízení lanovodů a nebo to je jenom tím zavzdušněním...nevím, poraďte prosím.

Díky moc ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...