Přejít na obsah

sportovní volant, těžké zatáčení

Pick-Creek

Doporučené příspěvky

zdravíčko kolegové, pořídil jsem sportovní volant a po montáži do auta se mi nějak ztuha zatáčí a volant se nevrací tak hladce jak by měl.. jako by zadrhával. koukal jsem, ale že by někde drhnul jsem nezaznamenal.. poraďte prosím kde by mohl být problém... díky moc

Editováno: , autor: Pick-Creek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 týdny později...

Ahoj, to máš volant bez bagu?Jak si řešil klakson a oblbnutí jednotky na airbag?

Bude jen svítit kontrolka a nic víc?

Já mám v plánu kupovat tenhle volant:

http://www.highperformanceparts.cz/volant-raid-lesmo-320mm-cernystribrny.2053

Má někdo zkušenost s výměnou volantu za sportovní?

Mám v plánu si sehnat nějaký origo KO volant,ten rozmlátit,nechat si jen tu část s tísícihranem a mechnismem na spropojení kontaktů mezi volantem a autem.Na to pak přidělat nábu vlastní výroby na CNC.

Na bezpečnost kakám.Airbag není povinnej a hlavně jezdím na motorce...Tam jsem v daleko větším nebezpečí než v autě bez bagu :-)

Odkaz ke komentáři

Muhehe ,tak přesně takovou odpověď jsem očekával kol114:_icon_smich2:

Ve Fáčku taky nemám pytel a jezdím.A to je daleko větší rakev na kolech než Octule.

Takže nikdo nic k výměně volantu?

Jak sundat airbag sem si našel.Ale nevím co a jak s jednotkou.

Která je mimochodem asi v háji od povodní.Na palubce už mi kontrolka airbagu svítí.A v plánu jí měnit nemám...

Alespoň budu mít jistotu,že mi sám od sebe pytel nebouchne,když tam nebude kol117

Odkaz ke komentáři

Rozbuška pytlu má nějaký odpor. ŘJ pytlu tak tak testuje jestli je připojen, jestli není zkrat, jestli není přerušeno vedení. Prostě pokud naměří správný odpor, je v klidu.

Určitě to tu někde najdeš. Zjisti si jaká je jeho hodnota a pytel nahraď rezistorem.

@jirina5:

Vzhledem k tomu, že ohrožuje pouze sám sebe, bych to neřešil.

Odkaz ke komentáři

Schéma čeho?

Airbag má dvoupólový konektor (pokud vím) a na něj připojíš rezistor (lidově odpor) s hodnotou jakou napsal Zdesim.

Číslo a název dílu není, alespoň NE obecně. Prostě rezistor (někde třeba: metalizovaný rezistor 0,6 W).

Jinak co je rezistor post-57881-0-00913900-1318182155_thumb.j je učivo fyziky základní školy.

Odkaz ke komentáři

Dobrá,takže k airbagu vedou 2 drátky a mezi ně jen dám odpor a šmitec?

Proč neznám nic z elektra bude nejspíš tím,že mě to nikdy nebavilo.

Někdo umí pájet drátky-někdo zgenerálkovat motor....

A když se mě někdo zeptá na něco ohledně motoru,nebudu ho poučovat,že se spalováky braly na základce :doh:)

Ale díky za odpověď

Poptám se v elektru

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...