LukiX Vloženo 5. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2011 Ahoj chlapi, hledal jsem tady různě křížem krážem, ale jednoznačné odpovědi jsem se nedohledal... Prosím Vás o radu: Před rokem jsem koupil starší O1 RS Combi. Mám teď najeto cca 130 000 (neověřeno) a zdá se mi, že se auto dost houpe a plave. A dle mého odadu při pozorování jiných o1 RS se mi zdá opravdu extrémně nízko nad zemí. Celkově se mi zdá podvozek dosti slabý. Jsem teď domluvený se známým, že zajedu proměřit stav tlumičů. Přesto bych se Vás ale rád zeptal, jaké nové tlumiče předek + zadek a také patřičné pružiny byste mi doporučili. Hledal jsem na mé oblíbené stránce originál škoda náhradních dílů, ale byl jsem nemile překvapen cenou originál O1 RS tlumičů 4000 Kč /přední a 2100 Kč /zadní.. To mi přijde už opravdu hodně. Pružiny O1 RS jsem na oné stránce nenalezl. Myslíte, že by šlo použít ověřených značek jako je Sachs nebo Bilsetin popřípadě nějakou jinou značku, při zachování vlastností, které by byly ekvivalentní originál O1 RS podvozku? (Pokud by bylo auto o něco výše nezlobil bych se, ale rozhodně nechci aby se houpalo jako nějaká amerika..) Zde: http://forum.skodahome.cz/topic/109788-tlumice-s-pruzinami-rs-na-tdi/ se někdo ptá, jaké tlumiče se dávaly v prvovýrobě na O1 RS. Bohužel bez odpovědi. Když se prozkoumám své tlumiče, mám šanci to poznat? Myslíte, že lze někde sehnat ekvivalentní RS podvozek na lepší cenu než uvádím výše? (Výměnu plánuji až po zimě) Díky moc za rady začátečníkovi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
el-andy Vloženo 5. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2011 Můj známý pochopil až po druhé výměně tlumičů, že je dobré dát originály. Sám ted říká že není tak bohatý aby kupoval laciné věci..... To s tou stolicí tlumičů jsou vyhozené peníze, podle mého origo díly a nemusíš řešit kvalitu tlumičů, tím ale neříkám že neoriginální nemusí být na stejné úrovni jako origo. Hlavně nedej na to co ti budou prodejci tlacit za kliny do hlavy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukiX Vloženo 5. Říjen 2011 Autor Sdílet Vloženo 5. Říjen 2011 el-andy: Díky za opdověď. A já jsem si najivně myslel, že značky které uvádím budou ještě lepší než originály.. Ten Tvůj známý měl také O1 RS? Říkáš, že test tlumičů ztrácí význam? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 5. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2011 http://www.hpsporting.cz/?k=3#p5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.