Přejít na obsah

Ložiska předního kola OII

Luke288

Doporučené příspěvky

hm, spis me zajima, jestli to jeste tech 7tiskm do dalsi garance vydrzi nebo je mozny ze se to z niceho nic vysype a vykurvi se spousta dalsich veci. ja jen, jestli to resit radsi hned nebo to nejakej ten mesic vydrzi

Podle mě to vydrží, ale na druhou stranu když je to v záruce, tak proč čekat. Na původní O1 jsem jezdil s hučících ložiskem jen cestu z Chorvatska, potvora na předním kole začla hučet na Makarské a tak jsem trpěl těch 1300 km domů a pak najezdil asi 1500 km doma, ale je to o nervy. Takže pokud to je v záruce, tak je to otazka snad hoďky práce ne ? Takže bych to nechal vyměnit. Vysypat by se snad nemělo, to poznáš podle zvuku, když bude začínat být takový nějaký kovový, tak to už bych na nic nečekal a šel na věc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hučí míň...jestli to sou loziska, tak je chci vymenit a pak se nemuze stat, ze budou hucet min...

Na staré Octavii jsem měl stejný problém - vyměnili mi pravé přední a pak to přestalo...Mám pocit, že na nové odešli obě a společně...proto to jenom částečně ustalo.

Absolutní souhlas s tím, že to má být zticha a basta. :)

el Sí

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
mě zase něco začne hučet při nízkých rychlostech,když zpomalim na cca 60 km/h při vyšších rychlostech neni slyšet nic.nevíte někdo co to může být?

tak nejak sa to spravalo u mna, nasledoval vymena LP loziska po 12tisk km (ale ten valivy hluk pri spomalovani, pribrzdovani pri jazde z kopca a jemnom natacani volantu pri jazde po rovine, som pocitoval asi od 5tis km, OII 1.9TDI)

Odkaz ke komentáři

vcera jsem zaregistroval cca od 80km/h výš hučeni. nejspis to budou loziska, nic jinyho me nenapada. mam 53tis km. setkal ste se s tim uz nekdo? v servisu ze me budou mit zas radost

Aaale, aaale....že by došlo na slova mého "pitomého" pneuservismana? Před necelým měsícem jsi psal toto, cituji:

"a pneumatikari o podvozku octavie vi vic nez vyvojari v boleslavi? nevim jak by jinak mohli vubec pustit na trh priplatkovy 17ky 225/45. mam neco pres 50tis docela narocnyho provozu a nepozoruju zadne velke odchazeni...".

Pamatuješ? On neplácal zase až takové kraviny, viď?! Vivat vyvojáři v Bolce...

Odkaz ke komentáři

ehm, precti si to co psal ten nad tebou, tomu to zacalo uz od 12tis, nejsem evidentne jedinej komu to dela. mam auto z ty prvni serie co se vyrobila, takze se tu taky probiraly problemy s vadnou sadou spojek...takze asi tak

never tomu, ze ty lidi co to navrhujou a pocitaj by pustili do obehu neco, co nebude fungovat. kolem sebe vidim spoustu OII na 17kach a pochybuju, ze vsem budou menit loziska. a hlavne rikam, jezdim hodne, jezdim rychle a vetsinu casu to auto stravi v prazskym provozu, na kocicich hlavach, prejezdy koleji atd atd...takze to namahani je enormni...

a i kdyby to vyvojari posrali, tak daleko radsi jednou za cca 2 roky vymenim loziska nez abych kvuli tomu prezouval na "nudny" 16ky ;)

Odkaz ke komentáři

ehm, precti si to co psal ten nad tebou, tomu to zacalo uz od 12tis, nejsem evidentne jedinej komu to dela. mam auto z ty prvni serie co se vyrobila, takze se tu taky probiraly problemy s vadnou sadou spojek...takze asi tak

never tomu, ze ty lidi co to navrhujou a pocitaj by pustili do obehu neco, co nebude fungovat. kolem sebe vidim spoustu OII na 17kach a pochybuju, ze vsem budou menit loziska. a hlavne rikam, jezdim hodne, jezdim rychle a vetsinu casu to auto stravi v prazskym provozu, na kocicich hlavach, prejezdy koleji atd atd...takze to namahani je enormni...

a i kdyby to vyvojari posrali, tak daleko radsi jednou za cca 2 roky vymenim loziska nez abych kvuli tomu prezouval na "nudny" 16ky ;)

Já vím, přeci nebudeš nadávat na svou O II a už vůbec na na svá kola, to je pochopitelné... ;)

Odkaz ke komentáři

nemam k tomu jedinej duvod(a rozhodne neprohlasuju, ze mam nejlepsi auto na svete)...neznam na svete auto, ktery by bylo bez chyby. vcera sem si koupil autotip a tam pisou ze u takovy A6 museli po 30tis menit prevodovku.

a s tema loziskama si pockam na verdikt servisu, parkrat sem vymet slusnou diru, takze to se na nich taky mohlo podepsat vic, nez 17ky...

Odkaz ke komentáři

Nesouhlasim.Mam 15ky original z vybavy elegance a najeto 22000.Minuly tyden mi menili prave predni lozisko kvuli huceni a jeste mne ceka vymena mozna leveho nebo cele poloosy.Sami nevi a posilali pozadavek do Mlade boleslavy .Pri rozjezdu vzdy na poprve do predu a pri zpatecce dozadu ze predu slysim a to i servis slysel,dvojite klepnuti.Tak uvidime co s tim udeleji.Pry to take muze byt podle nich nejaky kloub mezi motorem a nahonem na kolo,ze snad budou muset vyndavat motor a spojku,no nevim necham se prekvapit.

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...
  • o 3 měsíce později...

Uz som tu na to zakladal temu v sekcii "zavady", ale nikto nevedel poradit. Ako citam vasu diskusiu, mozno ide aj o moj pripad. Mam problem, ze v rychlosti okolo 130 km/h pocujem zo zadnej casti podvozku hucanie. Intenzita sa meni podla rychlosti a akceleracie. Hucanie zacina pri 120 a uplne stichne po prekroceni 140 km/h. Neviem povedat ci sa to pri zatacani meni, kedze pri 130tke je podobny pokus zivotu nebezpecny :) Mam OII Combi 4x4. Myslite, ze by to mohli byt loziska zadnych kolies? Ak to nebude ono, ostava jedine 4x4...

Editováno: , autor: lenin
Odkaz ke komentáři

U OII jsem celou jejich éru co je mám ve firmě měnil jen u jedné(u zad.levého kola) a to ještě asi(teda spíš určitě) tomu pomohl ten kluk co mi na ní jezdí,protože když jsem si všiml že je i trochu vojebnutej hliník,tak přiznal že na Starym městě v úzkých uličkách si málo najel do ostré zatáčky a zadek mu to odhodilo o patník a od tí doby začlo houkat.......můj mechnik z Jarova mi to potvrdil že to je častý...jakmile dostane kolo trochu náraz z boku a propruží,tak v ložisku praskne klec ložiska a je hotovo.

Jinak na předku jsem u OII ložisko nikdy neměnil a to už jsem prodal i OII z bezmála 400.000km a ostatní neměli o moc méně.

To když vemu mé bývalé Passaty,tak tam jsem ložiska(hlavně na předku) měnil dost často.....za éru každého Passata co jsem měl jsem u každého z nich vyměnil př.ložiska min.3x.........brácha ten zas vystřídal hromadu OI a taky řikal že u nich př.ložiska neni nic vyjímečnýho.

Co mě ale šokovalo bylo tak před 2.měsíci odešlo ložisko u zad.kola tátovi u Mazdy6...tento nějak neřešil a dal to normál.do Mazda-Servisu.....tak výměna zad.ložiska na Mazdě6 ho stála přes 13.000kč :doh ..neuvěřitelný...vyprávět mi to někdo,tak mu snad ani nevěřim.

Argumentoval to p.technik tak že to je drahý protože to je i z nábojem....celkem blbá argumentace protože zadní ložiska v celku z nábojem je běžná věc a dokonce u OII to je i tak u před.kol..tam je to taktéž jako celek a stojí to v origu kolem 5000kč.....u té Mazdy byl jen materiál,včetně nějakých šroubů kolem 10.000kč.

Tak jsem tátovi mrknul schválně na net.stránky autodílů Štangl,Kelly,Elit apod. a tam to samé ložisko bylo do 4.000kč a bylo okamžitě skladem a dokonce u Elitu bylo od stejné firmy jako je to orig.Mazda......tak si taťka trochu prásknul rukou do čela když jsem mu to ukazoval a už má aspoň ponaučení pro příště.

Odkaz ke komentáři

No to s tym bachnutim zadneho kolesa do obrubnika je celkom mozna vec.. Minimalne 3x sa mi to stalo, ked som presadol v zime z mensieho auta. Vedel by si mi popisat ako sa to vadne lozisko prejavovalo? Vsetci mi totiz tvrdia, ze v zatackach to ma menit zvuk. Ja vsak nic take nepozorujem. Ono je pravda, ze pri 130 sa moc zatacat neda.. ale pri mensich pohyboch som si tiez nic nevsimol. Snazim sa to takto vystopovat, aby som znamemu v servise dal hned jasnu indiciu kde hladat..

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...