AntraX0601 Vloženo 13. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2011 Zdravím, potřebuju poradit, dnes se mi stala nepříjemná věc, stojím na parkovišti s vypnutým motorem, mám zapnuté radio tak 10 minut a poté už sem nemohl nastartovat, příjdu domu a hodím baterii na nabíječku a ukazuje mi to že je baterie plně nabitá, nevíte někdo čím to může být? Baterie je stará 8 měsíců..mám pocit že je možná špatný článek v baterii. Díky za případné rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 13. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2011 Vadny starter,spinacka. Jednoduchy test ked auto zas nepojde nastartovat tak ho skus nastartovat cez kable z druheho auta. Ak nastartuje tak baterka je K.O. AK NENASTARTUJE tak je vadny starter ,spinacka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AntraX0601 Vloženo 13. Říjen 2011 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2011 Auto jsem startoval přes kable a naskočilo..nemůže být třeba někde zkrat? nebo nemůže autorádio byt někde zkratované nebo něco a žrát víc proudu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 14. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2011 Dřív než odsoudíš baterku prověř svorky a kostřicí kabel - odmontovat, očistit dotykovou plochu až na kov, zlehka máznout vazelínou a namontovat zpět. Na připojenou baterku napojit voltmetr a pozorovat, co ukazuje, když je motor v klidu a vypnuté pokud možno všecko co jde - dobrá a nabitá baterka by měla mít cca 12,1 až 12,3V. Pak nějaký pomocník "vezme za startér" - dobrá baterka nesmí spadnou s napětím níž, než cca 10,5V - pokud padá pod 10V, už to signalizuje nějaký problém. Startér se přitom samozřejmě musí točit. Pokud se netočí a napětí baterie nepadá, je v zadeli buď relátko, které spíná startérovou cívku, nebo samotná zasouvací cívka, nebo startérový spínač a vedení od baterky k němu - nebo samotný startér. Pokud startér netočí a naptí padne kamsi pod 9V, je nenávratně v řiti baterka... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AntraX0601 Vloženo 21. Říjen 2011 Autor Sdílet Vloženo 21. Říjen 2011 Tak problém už sem vyřešil, baterka měla vadný článek, tak sem dostal hned novou ale dík za pomoc;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.