Přejít na obsah

Autobaterie se chová jako vybitá


AntraX0601

Doporučené příspěvky

Zdravím, potřebuju poradit, dnes se mi stala nepříjemná věc, stojím na parkovišti s vypnutým motorem, mám zapnuté radio tak 10 minut a poté už sem nemohl nastartovat, příjdu domu a hodím baterii na nabíječku a ukazuje mi to že je baterie plně nabitá, nevíte někdo čím to může být? Baterie je stará 8 měsíců..mám pocit že je možná špatný článek v baterii. Díky za případné rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dřív než odsoudíš baterku prověř svorky a kostřicí kabel - odmontovat, očistit dotykovou plochu až na kov, zlehka máznout vazelínou a namontovat zpět. Na připojenou baterku napojit voltmetr a pozorovat, co ukazuje, když je motor v klidu a vypnuté pokud možno všecko co jde - dobrá a nabitá baterka by měla mít cca 12,1 až 12,3V. Pak nějaký pomocník "vezme za startér" - dobrá baterka nesmí spadnou s napětím níž, než cca 10,5V - pokud padá pod 10V, už to signalizuje nějaký problém. Startér se přitom samozřejmě musí točit. Pokud se netočí a napětí baterie nepadá, je v zadeli buď relátko, které spíná startérovou cívku, nebo samotná zasouvací cívka, nebo startérový spínač a vedení od baterky k němu - nebo samotný startér. Pokud startér netočí a naptí padne kamsi pod 9V, je nenávratně v řiti baterka...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...