Přejít na obsah

Odpojení motoru čerpadla servořízení Fabie r.v. 2002

tommusil

Doporučené příspěvky

Nazdárek,

děkuji vám všem , kteří jste mi poslali své poznatky k nefunkčnímu servořízení u Fabie r.v. 2002 - protečení oleje na straně řízení - přes manžetu. Již se na opravě začíná pracovat tj. zvažuje se zda shánět repasi nebo jít do kupu nového. Ale byl jsem varován před možností zadření motoru čerpadla servořízení. A v tom nemám jasno a žádám vás zkušené o radu. V manuálu auta na str. 142 Svépomoc je seznam Osazení pojistek pod číslem 7 - je uveden spotřebič : elektronika motoru (?), servořízení. Pod číslem 8 - je uveden spořebič : el. servořízení .

Při fyzické kontrole pojistek je pozice pojistky 8 prázdná. Zbývá tedy pozice 7 - když vytáhnu pojistku č.7 - zůstane kontrolka servořízení na panelu svítit.

Můj dotaz je tedy - je skutečně vyjmutím pojistky č. 7 odstaven motor čerpadla a nebude odpojena " elektronika motoru" - viz výše ?

A ještě - zakoupil jsem si publikaci Škoda Fabia pro r.v. od 1999 do 3/07 - "Jak na to " od Etzolda - marně jsem hledal v el. schematech pozici pojistky SB7 a SB8 - nevíte proč tento údaj zde chybí?

Díky - Šmajda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdárek,

děkuji vám všem , kteří jste mi poslali své poznatky k nefunkčnímu servořízení u Fabie r.v. 2002 - protečení oleje na straně řízení - přes manžetu. Již se na opravě začíná pracovat tj. zvažuje se zda shánět repasi nebo jít do kupu nového. Ale byl jsem varován před možností zadření motoru čerpadla servořízení. A v tom nemám jasno a žádám vás zkušené o radu. V manuálu auta na str. 142 Svépomoc je seznam Osazení pojistek pod číslem 7 - je uveden spotřebič : elektronika motoru (?), servořízení. Pod číslem 8 - je uveden spořebič : el. servořízení .

Při fyzické kontrole pojistek je pozice pojistky 8 prázdná. Zbývá tedy pozice 7 - když vytáhnu pojistku č.7 - zůstane kontrolka servořízení na panelu svítit.

Můj dotaz je tedy - je skutečně vyjmutím pojistky č. 7 odstaven motor čerpadla a nebude odpojena " elektronika motoru" - viz výše ?

A ještě - zakoupil jsem si publikaci Škoda Fabia pro r.v. od 1999 do 3/07 - "Jak na to " od Etzolda - marně jsem hledal v el. schematech pozici pojistky SB7 a SB8 - nevíte proč tento údaj zde chybí?

Díky - Šmajda

Neřeš to přes pojistky, odpoj přímo svorkovnici ze servočerpadla. Je za levou mřížkou v nárazníku. Stačí dopojit svorkovnici s nejtustčíma kabelama. Bude svítit kontrolka řízení, ale čerpadlo nepoběží bez oleje. Momentálně to mám taky tak u svojí 1.4 tdi a sháním řízení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...