Přejít na obsah

1.2HTP 40kW

Haniss

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, pár dní zpátky se mi objevila sporadická chyba motoru. Na diagnostice se ukázala chyba OBD P0342 Camshaft Position Sensor Circuit Low Input.

Dle google jde o chybu snímače polohy váčkové hřídele. Chci si to jen potvrdit, než objednám nový snímač. Mělo by se jednat o tentle typ: http://www.cc-autodily.cz/snimac-otac-vack-hrid?brand=SKODA&model=FABIA je to opravdu ono, nebo je to nějaký jiný snímač? Kdyžtak hodte odkaz co mám přesně koupit. Jinak to má za následek to, že se mi občas přepíná LPG na benzín, během jízdy, když pustím nohu z pedálu plynu. Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jeden dotaz bych na vás měl. Včera mi auto začlo dost škubat, po chvilce to přestalo, ale nebylo to nic příjemného. Navíc je dost cítit nespálený benzín z výfuku. Tohle všechno by měl dělat tenhle vadný snímač. Já se jen ptám, dá se s tím ještě jezdit, aniž bych tím pokurvil něco jiného? Počítám ještě 2 dny, cca. 200km, než mi příjde nový snímač. Zase kdybych měl třeba zničit katalyzátor, tak radši připlatím a koupím ten snímač hned a vyměním ho hned. Díky

Odkaz ke komentáři

To ti asi nikdo nerekne jestli to neco udela nebo ne. Ale ta moznost poskozeni tady samosebou je, i tim ze ten nespaleny benzin muze vyhoret ci trosku bouchnout az ve vyfuku a to by se katalizatoru asi moc nelibilo. Proste se budes muset "modlit" aby to ty dva dny vydrzelo a nic se neposkodilowink.png

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to už dneska vyměnil, ve škodovce za to chtěli 795kč. Za kousek plastu je to docela dost :-) Rovnou jsem to vyměnil, nastartovat šlo v pohodě, uvidím jaké budou projevy během jízdy. Ráno se starým snímačem jsem měl docela problémy to nastartovat, celé se to třepalo, během jízdy zase škubalo. Tak snad po výměně bude už klid :-)

Odkaz ke komentáři

• o 12 let později...

zdravím,

jak to dopadlo? s tím snímačem?

Táta má 40KW HTP , 127 tisic , je jeden jediný majitel. Od počátku co to auto má, tak už má asi šestou baterku. Přitom rádio, které je  zapojované kdysi v Drupolu před předáním vozu, skoro ani nepoužívá a panel jsem pro jistotu vyndal protože má poměrně často vybitou baterku, i v létě. Pak jsme zjistili že občas nedovře pátý dveře(sedan) a svítí mu tam světýlko. ale baterky mu tam stejně moc nedrží. Mě v rapidu točí furt originál.

Já jel do Pardubic na letiště 65km v kuse . Na 5 minut jsem to chcípnul, pak nastartoval(ale dosti váhavě to naskakovalo) a pak jel domů a cca 30 km to při akceleraci z křižovatek a obcí nepatrně pocukávalo a nechtělo jít přes 3,500 otáček. Pak najednou klid. klidná jízda, motor chod jak švícary, kterej se zase nechal krásně vytáčet nad 4 tisíce.

Kolega mě dneska načetl chyby viz obrázek.

Jinak na autě se dělala oprava hlavy kvůli zakarbonovaným ventilům, ještě daleko dřív cívky u válců, myslím že jedna. Nevím, jestli se dělaly rozvody ale myslím, že ne. Jinak ten motůrek jezdí krásně i když je to haťapka.

Tak asi první co můžu udělat, je kontrola  kabeláže od čidla vačky někde pod baterku, že tam bývá problém...a dál, čidlo?

Táta teď píše, že rozvody se nedělaly....tak nevím.

Mě by stačila jen odpověď zakladatele tohoto vlákna, jestli čidlo pomohlo či ne.

signal-2024-10-19-183826_002.jpeg

Odkaz ke komentáři

Ten snimač stojí 600 Kc a výměna je otázkou sundání krytu motoru a povolení jednoho sroubku, takže bych to asi neřešil.

Jestli chceš mít jistotu můžeš:

- Zkontrolovat načtenéhodnoty

- Změřit napětí na svorkovnici snímače mezi piny 1 a 3. Má být 4.5 V

- Proměřit kabelový svazek

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...