Publikováno Listopad 9, 201113 r Zdarec chlapi, prosím o radu. Strašně mě na autě hučí servo. Znám to z octávky, ale tam stačilo dolét olej a odvzdušnit. Tady je bohužel kapalina všechna a odvzdušnit samozřejmě nepomůže! Co tam může být špatné?? Čerpadlo?? Kolik si mám nachystat peněz?
Listopad 19, 201113 r Ahoj, jen se jeste ujisti, zda to nedela volnobezka alternatoru. Mam stejny motor a pri toceni volantem hukot a delala to prave volnobezka alternatoru.
Listopad 24, 201113 r Autor Mám opraveno, v servise sundal čerpadlo a hned se jelo koupit nové. Docela drahá záležitost,komplet i s prací 6700 Kč :-(
Listopad 25, 201113 r Mám opraveno, v servise sundal čerpadlo a hned se jelo koupit nové. Docela drahá záležitost,komplet i s prací 6700 Kč :-( Cena je fakt slušná,nechtěl jsem tě nějak strašit ale když to servo odchází tak rozhazuje po systému částečky kovu a je potřeba to přinejmenším propláchnout aby neodešlo servo,už jsem takhle pár autí dělal v koncernu.
Listopad 25, 201113 r Autor No nevim jak presne myslis proplachnout, ale doleval prvni nejaky obyc(dokonce snad prvodovy )olej a jakoby to odvzdusnil , volantem doparava a do leva , pak olej vylel, a dal novy- Tot vse!
Listopad 25, 201113 r To by mělo stačit,proleju tím tak 2l něčeho obyč a pak dávám to co tam patří,jen mám zlou zkušenost,vytrestala mě audina a passat po výměně čerpadla šlo do kytek servo,ale nevím jak dlouho to hoblovali s ou šedou kaší místo oleje...
Listopad 29, 201311 r Ahoj všem, čtu tady ten problém a myslím že ten můj se tomu podobá i když mám o příznak víc a to to že na volnobeh mi i píska řemen nebo něco tam kolem těch součastek, když stojím a zatáším píska víc a slyšet i servo....no při vyšších otáčkach vše přestane. jenom na volnoběh. Nahrál bych sem i video se zvukem když se někdo najde co by chtěl s tím pomoct. Někdy při delší trase se ten motor tak srovná že to nepíska vůbec ale jak postojim na volnoběch kolem minuty tak začne. Kamoš koukal na to a říkal že když zatočím volantem tak prej ten remen přešmykuje. Logicky mě taky napadá řemen...ale proč u toho hučí i servo nechapu. Jestli alternator? řemeny, servo? netuším a vše se mi kupovat nechce...kdyby se někdo našel co už ten problém potkal a vyřešíil by mi moc pomohlo. Přece jen jdou vanoce a kazda kačka se hodí. děkuji vše co se ozvou. mam 1,9 tdi. 74 kw , 2004.
Duben 29, 201411 r ahojte potreboval by som pomoc. ked sa mi zohreje motor a prejdem cca 5km tak mi začne zvlaštne hučat a teraz neviem či servo alebo čo to je. v prílohe je nahrany zvuk -nie je to dobre počut ale je to zvuk v 9 a 13 sekunde prvy subor a druhy 3s tam je to lepšie počut. robí to ked auto stojí a točí sa volantom ale taktiez aj za jazdy ked je zaradena rychlost a otačky su nízke, ked pridám tak sa zvuk stráca. voice 001.wav voice 002.wav
Květen 5, 201411 r ahojte potreboval by som pomoc. ked sa mi zohreje motor a prejdem cca 5km tak mi začne zvlaštne hučat a teraz neviem či servo alebo čo to je. v prílohe je nahrany zvuk -nie je to dobre počut ale je to zvuk v 9 a 13 sekunde prvy subor a druhy 3s tam je to lepšie počut. robí to ked auto stojí a točí sa volantom ale taktiez aj za jazdy ked je zaradena rychlost a otačky su nízke, ked pridám tak sa zvuk stráca. mam rovnaky problem a lezie to pekne na nervy. Netusite niekto ci je to sposobene len servom ?
Květen 6, 201411 r automechanik mi povedal ze remenicu alternatoru mam v poriadku, ale mam vyleštenu remenicu na serve...objednal som novu mala by mi čoskoro prist, dam ju vymenit potom sem napišem či to pomohlo..... ps. raz som do serva pridal 1deci aditiva a zvuk prestal ale zas sa objavil...a aby som nezakladal novu tému v čom môže byt problem ked mi vytláča cez viečko servonadobky olej? olej je aj spenený.
Květen 6, 201411 r Někde to saje vzduch. Zkus dotáhnout a zkontrolovat hadice. A nebo v háji čerpadlo
Květen 6, 201411 r dik za radu ked to pojdem dat robit tak necham skontrolovat aj tie hadičky, potom napíšem výsledok
Květen 8, 201411 r Tak som vymenil cerpadlo za fungel nove a robi to stale. Problem je v riadeni a nie v servo cerpadle, zrejme odisli ventili v servo riadeni a tie zacnu vydavat neprijemny zvuk po zohriati servo oleja. Oprava na 200 Eur za repasovane komplet riadenie alebo 350 eur pri kupe noveho.
Květen 15, 201411 r no tak remenicu som vymenil, je pravda že volant ide očosi lahšie ale hučanie neprestalo, takže skusim ešte vymenit komplet olej a možno pridam aj to 1dc aditíva. potom dam vediet
Květen 21, 201411 r jsou tu profici jo,ale dle meho nazoru to je zavzdusnene... ja by jsem to resil tak,ze by jsem dal celej predek do vzduchu a s vypnutym motorem a otevrenou nadobkou daval parkrat plnej rejd do leva a prava a pak by jsem to chytil a opet plne rejdy... snad pomuze,jinak nwm jinak cele rizeni bez cerpadla se da sehnat za 3 tisice...
Červen 2, 201411 r no takže síce po dlhšom čase ale až teraz som bol v servise lebo som čakal na veci..... do serva sa dal novučký olej a hučanie prestalo neviem sice na ako dlho ale ak to zas začne tak vymenim olej a bude dufam klud.... inak do stareho oleja som dal raz aditivum cena 20e za 1dc a tiez to pomohlo.uz neviem presny nazov aditiva ale sluzilo na lepšie premazanie a menšie opotrebenie. Upraveno Červen 2, 201411 r od xronical
Březen 30, 20178 r Zdravím mam steny problém mam škoda superb1 začalo my hučat čerpadlo. rozhodol som sa o kúpu nového no po výmene bolo všetko v poriadku no po chvilke začal problém znova poraďte prosím čo treba urobit.
Duben 29, 20205 r V 6. 5. 2014 na 13:13, SUP1 napsal: Někde to saje vzduch. Zkus dotáhnout a zkontrolovat hadice. A nebo v háji čerpadlo Mam problem kdyz zatacim servo de z teska nehuci ani se nestraci ale z lechka nejde
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.