1recaro1 Vloženo 1. Květen 2020 Sdílet Vloženo 1. Květen 2020 Ahojte mam podobný problém zadné ľavé koleso odklon - 2 Vie niekto potvrdiť ze stačí vymeniť osku aby to bolo ok? Poprípade kontakt na používateľa tielk? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ikmi Vloženo 19. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2020 Zdravím všechny, i když delší čas nikdo sem nepsal, nechci zakládat stejné téma znova. Byl jsem již po několikáte na geometrii a nepodařilo se jim na zadní nápravě seřídit hodnoty do zelených čísel. Letní pneu po 5 letech na vnitřních stranách sjeté do hladka. Z vnější strany vzorek úplně v pohodě. Prvotní odhad, že je zoxidovaný štělovací šroub = nutná výměna zadních dolních ramen. Vyměněno. Výsledek skoro ten stejný - viz. obrázek. Mechanik mi navrhl, že bychom mohli vyměnit horní ramena, která mají na starosti odklon. Ale mě se to nezdá, protože při měření geometrie, se šroubem pro odklon dalo manipulovat a točit, jen to nikdy neskočilo do zelených hodnot. Máte nějakou radu, zkušenost, čím by to mohlo být a jak to opravit? Výměnu nápravy beru asi až jako krajní možnost řešení. Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 19. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2020 Na odklony se vykašli. Problém zavinila ta rozbíhavost zadních kol. Potřebuješ vymanit ta krátká příčna ramena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ikmi Vloženo 20. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2020 před 13 hodinami, Tonda-B napsal: Na odklony se vykašli. Problém zavinila ta rozbíhavost zadních kol. Potřebuješ vymanit ta krátká příčna ramena. Jde mi hlavně o to, abych nemusel zbytečně něco na autě měnit a vůbec to nepomohlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 25. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2020 Já si myslím, že cokoliv na tom autě vyměníš, bude po tolika letech a kilometrech na tachometru jen a jen užitečné. Když už to bude rozebrané, vyměň klidně i horní ramena a i silentbloky v podélných ramenech. A budeš mít zadní nápravu jako novou. Já jsem si původně nevšiml, že ta spodní příčná ramena máš už vyměněná - pardon... A tam je vždycky začátek řešení - v tom měl mechanik pravdu. Tak bych si tipl spíš na silentbloky v těch podélných ramenech, které budou roztrhané. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.