AlexF Vloženo 28. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2011 Ahojte, už dlouhou dobu mě trápí problém s elektrikou na Fabia 1.4TDi 59kw z roku 2006. Projevovalo se to tak, že někdy mi zablikala a 3x pípla kontrolka ABS, do toho občas vyplo servo a co je nejzajímavější, tak se mi vyresetovaly km od posledního tankování na displayi palubovky. Od doby co se to děje jsem koupil novou baterii, nechal zrenovovat alternátor a překostřil motor (přidal tam kabel). Tím jsem se zbavil toho, že mi vypíná servo. Ale to ABS bliká stále, při studeném počasí než se zahřeje motor je to častěji. A nadále sice jen vyjímečně se objevuje i to resetování km. Neví někdo co to může v této kombinaci být? Myslím, že je to někde občasné přerušení signálu, ale kde? Nechci aby mi někdo měnil půl auta a pak řekl, že se ukáže jestli to bylo ono. Díky předem za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 28. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2011 Může to dělat snímač úhlu volantu - pokud je opotřebovaný a ztrácí kontakt, servořízení mžikově vypíná a zase zapíná čerpadlo. Tím se mžikově zvětšuje odběr proudu z baterie asi o 80A (rozběhový proud čerpadla serva) a to vede k prudkým výkyvům napětí. Výkyvy napětí se ještě zvětšují, pokud jsou v hlavních elektrických obvodech s největší proudovou hustotou nějaké přechodové odpory = lidsky řečeno, pokud máš na vodičích, kterými teče nejvíc proudu, nějaké špatné kontakty. Prudký pokles napětí si elektronika palubní desky vyloží jako odpojení baterie a resetne se - důsledky vidíš na vlastní oči na displejích. Takže v první řadě se koukni snímač úhlu volantu, druhá řada - prohlídnout a hlavně VYČISTIT A NAKONZERVOVAT PROTI OXIDACI všecky spoje mezi baterkou, alternátorem, startérem a všemi dalšími výkonnými spotřebiči - a kostřicí body k tomu všemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlexF Vloženo 29. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 29. Listopad 2011 Děkuji za radu. Určitě zkusím prověřit ten snímač úhlu volantu. Jak se dá k němu nejjednodušeji dostat? Je k tomu nějaký slušný postup pro blbé? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 29. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2011 tady máš obrázok,aby si aspoň vedel kde sa nachádza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.