dobima Vloženo 30. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2011 Dobrý den Mám Octavii II RS 2.0tdi 125kw začala mi modře kouřit ale ne pořád ale jen občas ale jsou to fakt oblaka modého kouře a k tomu se mi ješte občas nezávisle na tom kouření při jízdě zvednou volnoběžné otáčky na 1000 ale po chvilce zase klesnou . filtr pevných částic je venku už delší dobu takže ten by to dělat nemohl a turbo bylo na přeskoušení a prej olej nepropouští, diagnostika neukazuje žádné chyby. Opravdu me už nenapadá co by to mohlo být. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stk Vloženo 1. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 Co třeba vstřiky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 1. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 (editace) Jsem tady měl Fabku s tímhle problémem a ta lehce přisávala vzduch u filtru. Editováno: 1. Prosinec 2011, autor: VAG BoBo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dobima Vloženo 1. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 Nad těma vstřikama jsem přemýšlel taky ale nejde mi do hlavy proč by to kouřilo modře. Nevíte náhodou kdy se dávali bosch vstřiky a kdy siemensy? je to rok výroby 2006. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stk Vloženo 1. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 RS siemens vždycky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dobima Vloženo 1. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 Aha tak diky moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stk Vloženo 1. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 Koukni na olej jestli nepřibývá,řekl bych že toto je dostatečný signál k tomu to začít okamžitě řešit než bude zle! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 1. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 (editace) Tak vstřiky by měly byt vidět na diagnostice ne? Editováno: 1. Prosinec 2011, autor: VAG BoBo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 1. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 Snad ti to trochu ulehčí tato základní diagnostika. Jinak pokud ti vstřiky podkapávají tak to na diagnostice nebude vidět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dobima Vloženo 1. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 Jestli nepřibývá? Spíš neubývá ne? No ja jsem to ted odstavil a vubec s tim nejezdim dokud se to nevyřeší. Jenomže když mě diagnostika nic neukaže tak je těžke zjistit co to je protože ten motor je docela složitý...Nejspíš pujdou vstřiky ven a pošlu je na přezkoušení. Jinak nějak extrémní úbytek oleje jsem nezaznamenal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 1. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 no stk to myslel tak,že ak ti pôjde nafta do oleja,tak logicky ti stúpne hladina v olejovej vani.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dobima Vloženo 1. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 Jo takhle no zitra se mrknu kolik tam toho je ale pokud si vzpominam kdyz jsem se dival naposled jestli neubyva tak ho tam bylo porad stejne ani vic ani min. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dobima Vloženo 5. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2011 Hele ja jsem nad tim premyslel co by to mohlo delat a napadla me jedna vec. Jelikoz jsme se domnivali ze by to mohl delat ten filtr pevnych castic tak jsme vytahli tu cast vyfuku ale zjistili jsme ze uz tam neni jenomze kontrolka toho filtru se mi rozsvitila asi 2 dny po tom co to zacalo kourit. Tak me napadlo nemuze byt nejak spatne udelana ta softwarova uprava toho filtru? Myslim to tak ze vlastne pri te regeneraci se vstrikuje vetsi mnozstvi nafty aby se zvysila teplota ve vyfuku a vypalily se saze ale jelikož tam ten filtr uz neni tak by to mohlo byt ono... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 5. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2011 Vstřikuje se tam speciální aditivum, pro dosažení vysoké teploty k vypálení sazí - pozor ne nafta!!.Softwarem by to mohlo být. Ale to by ti řekli jen povolaní. Zkus na tuto problematiku zeptat člena TDIFUN. Je to velmi šikovný člověk dělal mi chip do auta a ještě nějaké vychytávečky samozřejmě softwarové. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stk Vloženo 6. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2011 To aditivum se tam sice vstřikuje ale tak u žabožroutů, jo to bejvávalo u 1. supa ale tady to je suchou cestou tudíš jedíné co tam může hořet je fakt nafta a v celku mě nenapadlo že to má DPF venku,většinou když se řeší závada tak na továrce a nebo to upřesni,nevím jak teď ale poslední info jsem měl že na PPD siemens korektní úprava zatím není a nebo o ní zatím nevím,myslím tím to co je vypnutí DPF na furt,takže je možnost že to fakt regeneruje a valí to tam NAFTU!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dobima Vloženo 6. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2011 Ja jsem to auto koupil asi pred 5 mesici byvali majitel nam nerekl ze tam tef filtr uz neni takze ani nevim jak upravovali ridici jednotku atd... takze jsme to vytahnuli ven aby jsme ten filtr vydelali a potom ze to necham softwarove upravit ale zjistili jsme ze ten filtr tam uz neni ale kontrolka se mi rozsvitila a sviti porad takze me napadla takle varianta. U tohoto auta se opravdu zadne aditiva nepridavaji motor proste zacne davat vetsi davky nafty aby se ve vyfuku zvysila teplota a vypalily se saze. Jinak dekuju za odpovedi.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 6. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2011 Jsem asi ještě vývojově přibrzděný. Jsem nalezl docela pěkný odkaz http://www.bitpower.cz/index.php?module=clanky&clanek=Filtr-pevn%FDch-%E8%E1stic-DPF co se týká DPF. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stk Vloženo 6. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2011 Novidíš jakej pěknej článek si našel,nejsi zabržděný,nevíš hledáš pátráš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.