Přejít na obsah

Led sufitky v kufru

paja1210

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny příznivce led osvětlení kufru. Potřeboval bych od vás radu. Na O1 combi jsem vyměnil obyčejné sufitky za led sufitky a teď se mi děje taková divná věc. Když otevřu kufr tak to svítí naprosto normálně ale po zhruba třech až pěti vteřinách ty ledky jakoby pohasnou a svítí to jak bludička. když ten kufr zavřu a znova otevřu tak to pořád svítí hrozně málo a zlepší se to až když nastartuju, bohužel zase jenom na těch pár vteřin. moc děkuju za všechny rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já mám led sufitku na stropě na středovým osvětlení. Když nemám klíč v zapalovaní tak mi to dělá taky to co tobě, jinak když je auto nastartovaný tak to svítí pořád na max. Druhou co mi zbyla jsem dal taky do kufru a tam svítí teda normálně, může to být ale tím že je tam jedna klascká žárovka a jedna led ( vyměnil jsem zatím jen jednu co mi zbyla ). Když máš obě led tak maj tak nízký odpor že se vypnou, prodávaj se přímo modely s vestavěným odporem třeba pro O2 kde ti vyskočí hláška přímo na maxidotu " vadná žárovka " jelikž má tak nízký odběr že to auto nepozná jestli tam je nebo nen

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Mno myslím, že se to tu řešilo několikrát v sekci okolo LED světel interiéru.

Já tam mám na kontakty pro sufitku paralelně připájenej odpor 300Ohm/5W a je se zhasínánám klid. Viz také http://forum.skodaho...ost__p__1528796

Jestli to chápu dobře, tak musí přijít na každou sufitku (nebo LED žárovku) ten odpor(např. 1x světlo vpředu + 2x světlo v kufru)? Je jedno, jestli je 56Ohm nebo 300Ohm? Hlavně musí být 5W? A ta sufitka musí mít jaký výkon? A jak je dlouhá?

Odkaz ke komentáři

Ak dáte odpor na LED žiarovky (paralelne) tak zvýšite odber a LED svietenie stratí význam ak neberiem do úvahy biele svetlo.

V kufri je štandartne odber 5W a stačí ho nahradiť LED pásom o spotrebe 3W a všetko je OK a nemíňam napätie do kúrenie(odpor je predsa kúrenie čo je podla mňa sprostosť)

Ak LED pás má 2,4W na meter dĺžky tak buď meter LED pásu a k tomu jednu LED sulfidku do pôvodnej lampy a je kľud (Nekúrim a všetku energiu dám do svietenia a ešte aj znížim spotrebu)

Veď čo to je za rozum šetriť na svetle a pri tom plytvať kúrením.

(Odpor 300 Ohmov je spotreba navyše asi 0,5W - miklisek ) a( Odpor 56 Ohmov je spotreba vyše 3W Martinezz03 ) navyše z toho vyplýva ak stačí 300Ohmov radšej treba pridať 0,5W LED svetlo a bude to lepšie svietiť a menej hriať.

Veď svetlo má hlavne svietiť či nie? Kto chce pochopí a kto nie jeho vec.

A ničo pre Berry - treba docieliť spotrebu na obvod a nie na žiarovku a samozrejme že 300 alebo 56 vôbec nieje to isté to je dúfam už jasné a pri 300 Ohmov stačí 1W či 2W ak to stále chceš riešiť kúrením.

Prajem veľa pohody. :band:kol-47:

Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...