Přejít na obsah

Problém se startováním 95 - Monotronic

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny příznivce, potřeboval bych po,moci s následujícím problémem, mám Felicii 95 1.3 Monotronic s následující závadou. Po delším odstavení jí nejde nastartovat asi po dvou hodinách v chladnym počasí nenastartuju, baterka dobrá, startér točí jak divej ale nenaskočí. Na roztlačení chytne okamžitě. Když nechytla, vyndal jsem svíčky, jiskra OK ale jsou suché. Palivové čerpadlo běží. Když to nechám odstavené jen chvíli tak občas naskočí po sešlápnutí plynu, když to nechám odstavené déle tak už ne. Na roztlačení vždy a hned. Za tepla v provozu chytá okamžitě. Děkuji za postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prohlídnout elektriku, jestli při startování startérem, kdy je v palubní síti nižší napětí, toto napětí stačí pro ŘJ a vstřikování + podávací čerpadlo. Přijde mi to jako by při odběru těch cca 200A, který bere startér, chyběla elektrika pro vstřikování. Vůbec to nemusí bejt baterkou, stačí aby byl někde špatnej spoj nebo zoxidovaná kostra. Všecko projít, opatrně rozebrat, očistit, kontakty znovu napružit a šroubový spoje pořádně dotáhnout. Je taky možný, že je vadná cívka vstřikovače - teplá funguje, po vychladnutí začne stávkovat - ale to je jen vyčteno z křišťálový koule, to by se muselo ověřit - třeba zkusmou výměnou za tutově dobrej vstřikovač.

Odkaz ke komentáři

Psal jsem včera pod účtem kamaráda tak jen pro informaci, pořád píše autor problému

Včera jsem zkontroloval jestli jde benzín do vstřikovací jednotky a po ototčení klíčku ho tam jde ažaž

Auto už nejde nastartovat ani na roztlačení

Jdu zkusit změřit napětí na svorkovnici vstřikovacího ventilu, protože v dílenský příručce píšou, že při startování mám jasně okem vidět paprsek směsi dopadající na klapku, to nevidím

Jsem jen zvědavej, jestli to změřin světelnou zkoušečkou, když to dává v impulzech, ale mělo by to jít, pak dám vědět, každopadně do jednotky benzín jde, do motoru už ne.

Ještě se chci zeptat, kdyby to byla vadnym čidlem otáček motoru, tak ale nebude ani házet jiskru ne? Opravte mě jestli se pletu, díky.

Odkaz ke komentáři

Přestávám všemu rozumět, vyndám vstřik, připojim ho na baterku, chodí, dám ho zpět do jednotky, připojim přes baterku, práší, zapojim ten štekr do něj, auto chytne okamžitě (protože přes baterku to benzín naprášilo)

Odpojim přívod paliva, nastartuju abych tu škrtící klapku vysušil a nebyl tam žádnej benzín (tedy stav jako když to nechtělo chytit), dám vstřikovač, nastartuju normálně a jedu.

Chápu to tak že když to auto už chytne tak funguje jak má, odstavim na delší dobu (čímž se ten přebytečnej benzín na klapce odpaří) a pak už to prvotně nevstříkne a nechytne, holt jsou věci mezi nebem a zemí asi, uvidí se zítra ráno.

Editováno: , autor: Pavel Loun
Odkaz ke komentáři

Ráno jsem opět nenastartoval, přivedu z baterky prou na vstřik, nechám zaprášit a pak chytně hned a bez plynu, nevim co mám vyzkoušet, ale buď při startování nejde do vstřikovače takovej proud aby ho za studena otevřel (což nezměřim) a když motor začne chytat tak se to napětí nějak srovná a dává to pak normálně, nebo je to tím vstřikem kterej prvně za studena nedá, nevím čím začít.

Odkaz ke komentáři

Najít někoho se stejným typem auta a vyměnit si na zkoušku vstřikovače - pokud ten Tvůj nepůjde ani ve druhém autě, je jasně vadnej. Pokud Tvůj vstřikovač v jiným autě půjde a ten zdravej z toho druhýho auta ve Tvým ne, máš vadu v ŘJ, která nedokáže dodat dostatek proudu pro vstřikovač - na vině může bejt i nějakej přechodovej odpor = nedokonalej kontakt v přívodní kabeláži. Obávám se, že bez měření s určitě dobrýma dílama se neobejdeš.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...