Přejít na obsah

CHYBA Řídící jednotka

Andrysek

Doporučené příspěvky

Ahoj! Před dvěma týdny jsem přivezl z Německa svoji první OII 2,0 FSI, 110 kW, 2006, 115 000km. Jízdní vlastnosti paráda, pracuji na sobě a spotřebě : ) Vypadá šíleně, prodělala krupobití, žádná krasavice, skla vyměněna (dovezena odtahem), karosérie přijde na řadu mnohem později. Cena zohledňovala stav "estetické totálky", díky němuž jsem mohl pořídit pro rodinu se dvěma dětmi vůz, na který bych asi normálně nedosáhl. Dnes mi v autorizovaném servisu připravili prima vánoční dárek - oranžová kontrolka odkazuje na chybu v řídící jednotce, prý nutná výměna - cena 45 000,- k tomu doporučují (logicky) rozvody asi 11 000 Kč.

Prosím poraďte, jsem neznalý laik:

1/ máte někdo zkušenost s podobným problémem, popř. výměnou u neautorizovaného prodejce? Za jakou cenu, alespoň přibližně prosím?

2/ je naivní se domnívat, že by se mnou někdo jednal o reklamaci dovezeného vozu? Někde jsem četl, že by snad v Německu měla existovat dokonce roční garance. Před koupí jsem se na to doptával, ale bylo znát, že debaty o "pomlácené škodovce" jsou pro zaměstnance německého bazaru ztrátou času. Ano, mělo mě to odradit, udělal jsem chybu. Navíc jsem už do auta investoval a změnil jeho stav - přihlášení, výměna oken, zadní světlo atd.

3/ hraju ruskou ruletu, pokud čekám, až se výše uvedená a stále svítící kontrolka nějak projeví při jízdě? Dosud se tak neděje. V současné době si takovou opravu nemůžu dovolit.

4/ zvyšuji zásadním způseobem riziko, když odložím rozvody o 10 000 km?

Všem přeji pohodové svátky, mnoho bezpečných kilometrů a případným odpovídatelům děkuji.

Andrysek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jsou i firmy, který ty jednotky opravujou zkus třeba www.cimbu.cz atd, ale je dost otázkou co tomu vůbec je.

Rozvody si osobně myslím, že riskuješ hodně, je rozhodně lepší je vyměnit o 20 000km dříve, než o 10 000km později, taky zálaží na tom, jak jsou starý..... kolik mají let km nejsou všechno.

Když chceš opici musíš mít na banány,nicméně zkus tu jednotku poptat třeba na www.cc-autodily.cz.

Ale zkus nejprv to cimbu, ono to tou jednotkou taky vůbec nemusí být, už jsem zažil u kamaráda, pane to je jednotka.. hmm tak ne tak vstřiky... nakonec stačilo přetěsnit ty vstřiky.......

Odkaz ke komentáři

Mě by zajímalo co ti vypíše VAG? Přece jen nazor jednoho servisu neni moc směrodatný. (navíc origo. servis) Zajed si k někomu kdo ti napíchne octavku na VAG (cca 300-500kč). Pokud je třeba měnit takhle draha součastka, ktera se rozbíjí velice vzázně, tak bych to řešil koupí jednotky někde na vrakači z bouračky. Za nove si každy učtuje nesmysl!

Odkaz ke komentáři

Vím o tom , že některé řídící jednotky vyhazovaly chybu - Vadná řídící jednotka. Jednalo se však o soft. chybu, která se odstraní přefleshováním řídící jednotky. Nehaž flintu do žita a zajed do jiné škodovky....Třeba o tom balvani nevědí, nebo jim to připomen...Každopádně bych se pokusil, pokud by to nebylo opravdu možné, o kulanční opravu. Boleslav někdy i po záruce vymění zdarma některé součástky. ... Motor, převodovku , hlavu, spojku, jednotky, atd...

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Tak tak problém celého koncernu 2006-2007,žádná nová ani starší,flash a je po problému,házíte kameny na autorizák ale někdy se to vyplatí víc než nějakej nekňuba ze stodoly co se svojí zkoušečkou na VAZ05 popraví půl auťáku a nestydí se říct za to pecku 3x víc než MB

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...