Publikováno Leden 2, 201213 r Zdravím páni. Je možné zameniť u škody octávie 1,9 TDI 81KW 2004 10-zubový štartér za 11-zubový ??
Leden 3, 201213 r dobry dotaz, taky by me to zajimalo, po strance elektronicky to nema zadny vliv, tak by to melo byt v sekci motor ja jsem zkusil dat do bory (to je stejny jak octavka) misto 11 zuboveho 10zubovy a zadny problem nebyl, tak by to mohlo jit i obracene osobne to mam take v planu, misto 10 zuboveho bosche dat do auta 11 zubove valeo Upraveno Leden 3, 201213 r od zdesim
Leden 3, 201213 r hm, jak moc se změní průměr pastorku když ubereš/přidáš jeden zub při zachování modulu? Modul: poměr průměru roztečné kružnice (v mm) a počtu zubů; základní míra všech ozubení Takže jestli ubereš zub, průměr se zmenší a pastorek tak ve věnci nezabírá celým zubem. A naopak, přidáš zub, průměr se zvětší a pokud tam náhodou vleze, pak to může být dost natěsno. Pokud ubereš zub a zachováš průměr, změníš rozměr samotného zubu (zvětšíš ho). Pokud přidáš zub a zachováš průměr, zmenšíš jednotlivé zuby. Podle mně to korektně nejde. Upraveno Leden 3, 201213 r od Wojnar
Leden 3, 201213 r treba ty startery nemaji stejny prumer osubeneho kola (maji stejny modul) u 240mm spojky jsou 10zubove startery bosch, ktere odchazeni a nahrazuji se 11zubovym valeo treba to valeho ma celou osu starteru posunutou kousek dal od setrvacniku, aby se tam veslo o zub vic Upraveno Leden 3, 201213 r od zdesim
Leden 3, 201213 r NEmůžou mít stejný průměr aby měly stejný modul. Takže ne třeba, ale určitě. Tu osu je třeba změřit, ale jedině tak toho lze dosáhnout. Jestli je 11-ti zubový startér přímá náhrada 10-ti zubového, pak to budou mít takto ošéfované. Já myslel, že náhrady z 10-ti zubového na 11-cti jsou jen nějaké samodomo úpravy. Upraveno Leden 3, 201213 r od Wojnar
Leden 3, 201213 r nevim jestli to je oficielni nahrada, ale bylo mi to doporuceno v autorizovanem servise, cos jeste nic nezmamena (obcas mi pripada, ze tam o autech nevi vubec nic), ale to sem nepatri
Leden 3, 201213 r jj, už si vzpomínám. Myslím, že Juke.Box někde psal v souvislosti s "teplými" starty a náhradu origo Bosh startéry Valeo.
Leden 3, 201213 r Autor No ja som počul, že sa to dá aj zo škoda-dily.cz mi odpísali, že štartre Bosch 02a 911 023R a Valeo 02a 911 024G budú pasovať do octávie..... Ale potom som získal názor automechanika a aj otekára a oni mi povedali, že sa nesmie meniť 11 zubové za 10 zubové... ono by auto štartovalo, ale by bol iný pomer zúb a by mohlo byť väčšie opotrebenie zubov venca. Tak jedna strana hovorí to... druhá to... nakoniec som kúpil taký ako povodný 11 zubový Valeo a nemusím mať starosti, či sa to neprejaví na zuboch venca kde by bola oprava oveľa drahšia ako štartér
Leden 4, 201213 r pokud jsi mel puvodni 11zubovy valeo, tak jsi udelal dobre, ze jsi dal zase 11zubovy valeo resena situace pri vymene byla z 10zub bosche, ktery ma problemy, na 11zub valeo tak prece si nebudes do auta davat horsiho bosche
Leden 6, 201213 r Tak to maš pravdu takto to funguje !! ale jajsem dal novej starter valeo novou baterku nové dozvody a octavka 1,9-77kw 2005 me stale nechce chytat !!! dlouho točí než chytne tak 3 vteřiny chlapi nemužete mi poradit co s tím nikdo si už neumí poradit ješte řikaji střikovače ale to snad ne maji najeto 250 000km jo a když jsme před rokem přidali startovací davku tak to bylo super po ujetí 40 000 je to to same !! prosim o pomoc diky jirka ryder@seznam.cz
Leden 12, 201213 r Udivuje mě že už štefan26 mění startér podruhé když to předtím měnil za 11zubové to z fabriky není! Kolik už to má naběhané?
Leden 12, 201213 r - nemusí být moc nalítáno, ale stačí aby bylo moc startováno, - třeba někdo měl problém s teplými starty a měnil startér, - původní byl chachar
Únor 28, 201213 r Zdravim vas chalani,cital som si tuto temu a nedospeli ste ako tak citam,ci sa moze dat 11 zubovy starter do octavie 81 kw v ktorej bol bosch 10 zubovy...by ma to zaujimalo,ci by som tam mohol dat ten 11 zubovy a ci to nejak neposkodi venec vdaka PROSIM PORADTE Upraveno Únor 29, 201213 r od duri26
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.