Přejít na obsah

Chiptuning

_Denis_

Doporučené příspěvky

Jo ták.. Tak do toho bych nešel, alespoň ze začátku se chci tentokrát mírnit a neinvestovat do služebáku tolik. Představa by byla třeba chiptuning alá TDI FUN za 5 - 7 tisíc a nic víc. Možná je potřeba se s tím autem projet, protože kdo tu 1,6 má, ten si ji pochvaluje a dokonce taťka, který také zvažoval čip, již tvrdí, že se na to možná vykašle (a to měl před tím stejně čipnutou 1,9TDI, jako já). :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale pokud si dobře vzpomínám, tak ta FUN za tuto úpravu chtěl něco kolem 10tis.Kč. 

No jo no jsou to nové jednotky, kde bylo na prolomení a vytvoření nového funkčního softwaru, pár nocí stráveno. :kol-28:  Ale do služebáku bych to nevrazil. Možná bych zkusil slevu na úpravu druhého vozu, když jsi tam měl už jeden upraven. :kol-24:

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři

No, u TDI FUN ne, dělal jsem to přes známého mého známého  :kol-28:

O finance až tak nejde, 10 tisíc do služebáku není nic hrozného a jak se znám, výdajů se nevyvaruji, ale jen za čip je to celkem pálka. Asi budu muset počkat na osobní zkušenosti (dostanu-li tedy 1,6). Navíc nevím, jaká rizika mohou autu v záruce hrozit a nerad bych si potom sypal popel na hlavu :kol-32:

Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...

Hele lidi, jaké máte zkušenosti s firmou AutoChip (sídla Ostrava, Zlín, Brno, Praha, Plzeň, Žilina)?

viz.: http://autochip.eu/

.. Mají dobré ceny a zajímavě optimální výsledky čipů, nemám s nimi ale zkušenost a poněvadž v Ostravě, kam bych jel, není válec, nerad bych naletěl (zaplatit bez skutečného přečipování), či bych si nerad zmrvil motor..

Popř. nebude-li reference pozitivní, máte doporučení na nějakou jinou společnost? Jednalo by se o chip 1,2TSI.

Za připadné zkušenosti předem díky :)

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři

Autochip.eu má již zde jistou vizitku. stačí projít toto vlákno. Na obdobném fóru má tu samou vizitku a věř, že vůbec né kladnou. :kol-28: Dál se šířit nebudu, jelikož mě pak budou znovu obviňovat lidé o nepřesvědčení se na vlastní kůži, o lhaní a šíření nepravdivých zpráv. :kol-47: A to nemám zapotřebí. :kol-27:

Odkaz ke komentáři

Bohužel není ;)

O TDIfun samozřejmě vím, volal jsem pánovi, no TSI-čka nečipuje. Ono celkově s čipem TSI je problém, 15 - 30 tisíc za čip dávat nebudu, no v nižších cenových hladinách jsem nenašel firmu, která by měla dobrou reputaci - maximálně přes celou ČR, v Praze :kol-32:

Odkaz ke komentáři

Aha. No vím o tom, že upravoval benzínové RS, tak jsem to bral jako hotovou věc. :kol-32: V tom případě se ti omlouvám za zavádějící informaci. :kol-28:

Ať koukám jak koukám tak jediné motory co se upravují ( renomované firmy ) tak jsou 1.8TSI nebo 2.0TSI. No a pak je tu firma - renomovaná BSR a ta z 1.2Tsi vymáčkne 122Hp ( +12HP oproti sérii ) a 191Nm ( +17Nm oproti sérii ) za 24tis a to si osobně myslím, že se to nevyplatí.

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři

Přesně tak.. Ještě ABT vymáčkne 140 koní - za nějakých 30 tisíc.. MTM něco "mačká" a ještě z velkých firem někdo.. Z menších "čipáren" sice nabízejí kde co, ale obávám se, za jakou cenu. 1,2TSI je přeci jen docela náchylný maloobjem  :kol-32:

Odkaz ke komentáři

Mám už koupený i sportovní filtr K&N, tak se to ještě o 3-7% zlepší. Sám jsem zvědav, na auto ještě pořád čekám a tak věřím v příjemné překvapení :)

Jinak když už jsme u toho, neví někdo, zda mám sportovní filtr namontovat opět do té plastové krabičky, nebo volně do motoru?

Běžně se totiž dává volně, no nerad bych, aby to nasávalo teplý vzduch od motoru..

Odkaz ke komentáři

Díky za odkaz, no to je Kladno - to je pro mě 500km cesty, což se mi moc nechce :(

Kdyby dělali aspoň mobilně - volal jsem jim tam před pár dny, no dělají jen u sebe..

EDIT: ale pokud bych tam přeci jen jel, jsou spolehliví? Reference mají dobré.. :)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...