Přejít na obsah

Problikávání kotrolky baterie - umření auta

Zdeno92

Doporučené příspěvky

Dobrý den, potřeboval bych pomoci. Tak 14dní zpátky jsem přišel ke své feldě a když jsem chtěl nastartovat tak se mě nerozvitily kontrolky: Mazaní, dobijeni...Jak se má stát normálně a po nastartování zhasnou. Auto šlo normálně nastartovat a jelo ale podsvícení palubky a svetla me svitli s malou intenzitou a neukazovala nadrz a teplota motoru, po 10minutach jizdy neco cvaklo v pojistkove skrini (mozna nahoda) a vse se hodilo do normalu. Po dalsich 10minutach me zacalo svitit ze nedobiji a to po nejake dobe zhaslo a vse fungovalo. Takhle se me to delo opakovane asi 10dni s tím ze se prodluzovala doba od nerozvicenych kontrolek a malou intenziout svetel nez se to hodilo do normalu. Predevcirem sem jel a uz se to do normalu nehodilo svetla pomalu zhasinala a u baraku me to umrelo. Nevíte co s tím? Fakt dost zajímavý...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 11 měsíců později...

u Feldy 1,6 mi vždy v okamžiku vypnutí motoru problikne kontrolka dobíjení. Chtěl bych se zeptat, zda je to normální a proč problikne. Jak může ta kontrolka probliknout, když v okamžiku probliknutí už mám klíček v poloze 0, takže už není zapnuté zapalování a tím pádem by i kontrolka dobíjení neměla probliknout, když už není v tomto okamžiku napájena ne?

Odkaz ke komentáři

Dobrý den.U tohoto typu dobíjení je to normální.Je to způsobené dotáčením alternátoru.Na pomocných budících diodách je ještě napětí které jde přes kontrolku dobíjení a ukostří se přes spotřebiče které jsou napojeny na svorku 15.Stačí dát diodu mezi drát co vede od kontrolky do alternátoru a nebude to při zhasínání dělat.Mnoho zdaru přeji.

Odkaz ke komentáři

tak to jsem rád, že to není žádná závada, párkrát jsem měl půjčenou Felicii 1,3 BMM a u ní ta kontrolka dobíjení při vypnutí motoru vůbec neproblikla a u jiných modernějších aut také ne, proto jsem se ptal. Problikává ta kontrolka při vypnutí motoru u všech Felicií bez ohledu na typ alternátoru? Ta Felicie 1,3 BMM měla alternátor Magneton a ta moje 1,6 má alternátor Bosch, tak jestli to nemá souvislost s typem alternátoru

Odkaz ke komentáři

ještě dodám, že u novějších aut ta kontrolka dobíjení při vypnutí motoru neproblikává, asi to bude jinou koncepcí dobíjecí soustavy než je u Felicie. Mají novější auta kontrolku dobíjení napojenou na ŘJ motoru nebo ne? Pokud by byla napojena na ŘJ motoru, klidně by to mohlo být tím, že ta ŘJ motoru může filtrovat rozsvícení kontrolky při vypnutí motoru a proto kontrolka neproblikne

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Velký prd řídicí jednotka motoru, všecky feldy mají kontrolku dobíjení napojenou na alťas, přesnějc na regulátor. Spíš si myslím, že zrovna ta 1,6 která Tě trápí má něco přebastleno v instalaci - buď přímo ve spínačce, nebo na relátkový desce nad nohama spolujezdce. Chtělo by to vzít si do ruky měřák a schéma a prolézt instalaci, jestli se v ní nehrabal nějakej samozvanej elektromechanik-umělec, kterej má pokud možno vysokoškolskej titul - ale na elektriku je pitomej jak necky dlabaný z angreštový fošny...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...