Publikováno Leden 25, 201213 r Ahoj mam fabku I RS....chci zaslepit EGR ventil protoze mi to z nej celkem dost tece, mam spinave cele turbo a plastovej kryt motoru. A chtel jsem se zeptat jestli muzu zatim nez se to zaslepi provizorne odpojit nejakou hadicku na egru aby to neteklo nebo mi to nepomuze??? diky za ohlasy
Leden 25, 201213 r nepomůže....navíc po zaslepení ti to poteče nejspíš pořád + vybafne na tebe kontrolka motoru (na maxiku hláška)
Leden 25, 201213 r to že EU3 nehlásí chybu je jen orientační, není to pravidlem...EU3 u FRS chybu hlásit může (nejspíš i bude - dle verze SW)...jinak to prolínání oleje je většinou u osičky ovládání klapky v EGR, zaslepení prolínání oleje nezastaví...když se odpojí hadička (podtlak pro chcípací klapku) "mělo by" to prolínání ustat, ale připrav se na zaklepání motoru při chcípnutí zapalování....
Leden 25, 201213 r Autor a co dat ten EGR celej ven a dat tam jen tu trubku? nebo radsi zaslepit na obou stranach a nechat ho tam a ucpat hadicku? ja myslel ze se tim zaslepenim EGR uzavre a nic tim nepotece? Upraveno Leden 25, 201213 r od msmity
Leden 25, 201213 r jestli nechceš honit koně, tak bych EGR zachoval, hlavně kvůli chcípací klapce....jak píšeš, tak to nefunguje, v EGR bude vždycky troška oleje a olejová pára....zaslepením jen zamezíš tomu, aby se do soustavy vracely spaliny a EGR zaprasily, odstavením chcípací klapky zamezíš jejímu pohybu = olej už nebude zřejmě unikat (dle toho kde přesně uniká), ale nebudeš mít chcípací klapku = pak už je jedno jestli tam EGR máš, nebo ne...... osobně u seriovýho auta doporučuji EGR vyměnit a zaslepit...chcípací klapku nechat funkční PS: pokud máš VAG po ruce, můžeš si EGR zkusit odstavit - pokud se kontrolka rozsvítí, chybu si smažeš v RJ motoru
Leden 25, 201213 r Autor me to tim egrem celkem dost tece ven....mam od toho zasrane cele turbo a plastovej kryt motoru........vypada ze to tece pod tim klobouckem........takze kdyz to zaslepim tak aspon omezim ten unik oleje? fakt jsem laik takze nevim.......
Leden 25, 201213 r zaslepením a odstavením chcípací klapky by to mělo ustát...ale uvažoval bych, jestli není lepší sehnat dobrej EGR, nebo to zaslepovat + platit za SW....
Leden 25, 201213 r Autor a zaslepuje se to jen na jednom miste nebo na dvou? urcite do budoucna poridim zdravej EGR ale tedka nemam tolik penez...
Leden 25, 201213 r Autor a zaslepuje se to na jednom miste nebo na dvou? a kde presne? a tim odpojenim chcipaci klapky se neco deje, nebo jen klepe motor pri chcipnuti? Upraveno Leden 25, 201213 r od msmity
Leden 25, 201213 r stačí na jednom místě, je to lepší zaslepit hned pod EGR ventilem...kdyby jsi dávaol EGR pryč, musí se to samosebou zaslepit na svodech klepe se motoru a je ryziko, že když se ti vrátí olej do motoru a není chcípací klapka ON, může se ti !"přetočit" motor = KO
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.