Přejít na obsah

Cukání a divný zvuk motoru Tdi 81kW

tomhas

Doporučené příspěvky

Zdárec, koupil jsem před půl rokem Octavii 81kW,2001. Asi po ujetí 3000km začalo vypínat Turbo v 2800ot/min od třetí rychlosti výš. Na dvojku drží klidně až do červenejch. O tom toho je tu napsaného mnoho. Co mě víc znepokojuje je cukání motoru v otáčkách do 2500ot/min. Když autu naložím skoro k podlaze tak vůbec necukne. Cuká pouze, když dám plyn do určitý polohy a auto nechám plynule zrychlovat. Je slyšet něco jako škytání. Dělá to jak za studena tak za tepla. Taky se mi zdá, že v nízkých otáčkách, když je auto ve větším tahu (např do kopce, ne na rovině) začne více vybrovat, jako by nebyly vyvážené kola.

Poraďte prosím někdo kdo máte zkušenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak o víkendu jsem nechal auto schválně spadnout do nouzáku. Během padesáti km bez turba auto ani jednou necuklo ani neškytlo. Předpokládám, že by to mohlo potvrdit informaci, že to dělá turbo. Naopak doufám, že by se mohla vyloučit varianta s tím setrvákem. Co vy na to?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...