Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

-zhodiť vrchný kryt motora

-zhodiť lištu zo žhavičov (viď príloha)...opatrne ju postupne trebárs z ľava potiahnuť k sebe..je nacvaknutá na žhavičoch..dávaj pozor,ťahaj ju opatrne,zvykne hlavne v tomto chladnom počasí prasnúť...daj si ju trochu nabok od žhavičov

-zober 8čku malú predĺženú gólu orech a vyšróbuj postupne všetky žhaviče

-pred nahodením nových žhavičov vyfúkaj závit stlačeným vzduchom

-nahoď nové žhaviče a postupne ich z citom podoťahuj "(žiadne doťahovanie na krv)"..uťahovací moment 15Nm

-nahoď lištu..musí nacvaknúť na každý žhavič

-nahoď kryt motora

post-62595-0-85865100-1327940032_thumb.j

• o 1 rok později...
Vloženo

Dobrý deň

ak mi diagnostika vyhodila toto znamená to že všetky žhaviče sú zlé ? alebo môže to byť aj niečo iné ?

17055 - valec 1 zhavici obvod (Q10): chybna funkce 
            P0671 - 000 -  -
             info o závadì:
                    Otáèky: 882 /min
                    Kroutící moment: 39.0 Nm
                    Rychlost: 0.0 km/h
                    Výkon/klapka: 0.0 %
                    Napìtí: 14.29 V
                    Provozní stav: 00101100
                    Teplota: 16.2*C
                    Provozní stav: 10110000

17056 - valec 2 zhavici obvod (Q11): chybna funkce 
            P0672 - 000 -  -
             info o závadì:

17057 - valec 3 zhavici obvod (Q12): chybna funkce 
            P0673 - 000 -  -
             info o závadì:

17058 - valec 4 zhavici obvod (Q13): chybna funkce 
            P0674 - 000 -  -
             info o závadì:

Číslo náhradných žhavičov je pre tdi 1.9 77 kw BXE toto  

N  105 916 03 ??

Za odpoveď ďakujem 
  • o 1 rok později...
Vloženo (editace)

mam kod motora BJB kamos mi objednal sviecky no na ponuku boli od fimy BOSH 0 250 402 005 5V France 517 a to iste ale France 519 aky je v nich rozdiel lebo zobral aj aj no nakoniec som nechal tie s 517 mozem ich dat namontovat ??? dik

Editováno: , autor: Fastet
  • o 4 týdny později...
  • o 1 rok později...
Vloženo

Dobrý den, potřebuji akutně radu. Chtěla jsem vyměnit svíčky, objednány podle vin kódu i podle škoda servisu 5V (od Bosche), ale po vyndání první jsme zjistili, že tam mám 12V :huh:. Absolutně nevím proč, když mám 1,9tdi, 77 kW, BKC a mají tam být 5V. Nemátě někdo tušení proč by tam dávali jiné? Že by někdo vyměnil třeba relé?????

• o 1 rok později...
Vloženo

Zdravím,

Občas mi déle trvalo startování na mé Octavii , někdy naskočilo ihned po otočení klíčkem , jindy nepravidelně startovalo déle. Vyměnil jsem všechný svíčky (stejná značka i typ) a co jsem ihned po výměně zkoušel pár startů , tak pokaždé to startovalo dlouho. "Sedne" si to po pár startech nebo až to projedu nebo bude někde chyba? Staré jsem si pro jistotu nechal.

Vloženo

Ahoj . Nechci delat chytryho , ale pokud to startuje dlouho a nechce chytit, zkus vickrat nazhavit tj vypnout a zapnout klicek , to mozna pomuze pokud  ano , v ridici jednotce se da nastvit cas zhaveni , nech si ho prodlouzit , ale neni to mozna ta spravna rada , ale za skousku nic nedas . pokud se  nebude darit , pak to mzou byt vstriky , nedavaji tolik kolik by meli , ale tohle bych zatim neresil , zkusil bych vickrat nazhavit a je .Pojistky a dalsi veci ohledne zhavicich svicek predpokladam si kontroloval a je vse v poradku , pokud ano tak zkus to co jsem pasl .

Vloženo (editace)

Omluva za prodlevu . Dobra tak at ti to funguje a hodne najetejch kilometru a pamatuj vzdacky se snaz jesdit tak aby si DOJEL tam kam chces , kolama dolu a antenou nahoru . Ahoj .

Editováno: , autor: Tomdlouhan
  • o 10 měsíců později...
Vloženo

Dobrý den,

mám motor BKC. Diagnostika mně hlásí dvě vadné žhavičky a chtěl jsem si je vyměnit sám. Měním všechny 4. Dle Etky tam mají být N10591602. Objednal jsem tyhle originální (10x1x30):

http://www.cc-autodily.cz/svicka-zhavici-octav-2?keyword=%C5%BEhav&brand=SKODA&model=OCTAVIA

Když jsem vyndal první, zjistil jsem, že tam je SS10103 od Starline (10x1x25), která je o 5mm kratší.

https://www.autokelly.cz/Product/SS-10103/2135460

Tak jsem ji raději zase zašrouboval zpět a tu novou se bojím dát, aby se nepotkala s pístem.

Může mně někdo poradit, jestli tam mohu bez obav dát tu novou delší nebo raději koupit nové ty kratší.

Není třeba možné, že se jedná o nějaký speciální motor/hlavu, který se v roce 2005 vyráběl? Nějaká zvláštní série motorů/hlav apod.?

Vzhledem k tomu, že ta stará je od Starline, tak to mohl třeba také poplést nějaký jouda v servisu.

V každém případě jsem silně znejistěl. A než tam tu novou delší našroubuju, chci mít opravdu 100% jistotu, že motoru neublížím.

Dík moc za radu.

• o 3 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...