Přejít na obsah

Motor a spojka - hluk, cvakání

Cowley

Doporučené příspěvky

Dnes jsem se vrátil z HR a jel jsem s 1.2-47 kW, F-Combi. Cestou tam to dostalo pořádné kapky asi v 20 km zácpě při 38 stupních Ceslia, kdy jsem snad 400x rozjel a zastavil. Po několika hodinách docházelo k slyšitelnému "cvakání, cvrlikání" při šešlapování spojkového pedálu, bylo to i cítitelné při šeplápnutí. Po dojezdu na druhý den to již nedělalo, ale projevilo se to cestou zpět. Může někdo poradit, vysvětlit, nebo mám zaděláno na nějaký problém. Stejně tak po nastartování studeného motoru je při neutrálu slyšet nějaký hluk řetězu nebo tak, po sešlápnutí spojky to ustane. Je to docela rachot, tak nevím jestli to má nějakou souvislost. Díky každému za reakci či připomínku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stalo se mi něco podobnýho, po cestě 300km, spojka dostala celkem zahul, pak jsem jel do kopce a když jsem řadil a pouštěl spojku začala jakoby kopat do pedalu a jako cvrlikat, mělo to takový divný zvuk a když jsem pouštěl spojku jakoby to kopalo do pedálu, když to vystydlo tak to bylo ok, několikrát jsem ji pustil rychle a už to nedělalo, připadalo mi jakoby se ta lamela bud lepila nebo jakoby se zavzdušnilo ovl. spojky, jinak už je to přes měsíc a už to nedělalo...

Odkaz ke komentáři

no ono to dost vypada na typicke htp cvakani...nemyslim tim motor..ale dela to snad u vsech htp co jsem slysel...poslouchej venku u anastartovaneho auta u predniho leveho kola...je to jak cvakani retezu...pri zmackle spojce ticho po pesine...servis rika ze je to normalni, dela to udajne diferencial...me to zaclo delat asi po 3 tkm, po 20 tkm jezdeni to nicemu nevadi

za jizdy to bud nedela nebo to neni slysel, hlavne na neutral a pri prerazeni jde slyset klapnuti...zrejme je tam jakasi vule ci co

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...