Cowley Vloženo 4. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2006 Dnes jsem se vrátil z HR a jel jsem s 1.2-47 kW, F-Combi. Cestou tam to dostalo pořádné kapky asi v 20 km zácpě při 38 stupních Ceslia, kdy jsem snad 400x rozjel a zastavil. Po několika hodinách docházelo k slyšitelnému "cvakání, cvrlikání" při šešlapování spojkového pedálu, bylo to i cítitelné při šeplápnutí. Po dojezdu na druhý den to již nedělalo, ale projevilo se to cestou zpět. Může někdo poradit, vysvětlit, nebo mám zaděláno na nějaký problém. Stejně tak po nastartování studeného motoru je při neutrálu slyšet nějaký hluk řetězu nebo tak, po sešlápnutí spojky to ustane. Je to docela rachot, tak nevím jestli to má nějakou souvislost. Díky každému za reakci či připomínku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r-hanz Vloženo 4. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2006 Tipoval bych to na spojkové ložisko nebo ložisko výstupu hřídele z převodovky. Ale spíš to spojkové. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 5. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2006 Aby to nebyla načaté spojkové ložisko. Tom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cowley Vloženo 5. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Srpen 2006 Tomu moc nevřím , že to je ložisko, protože by to se snad projevovalo pořád, tedy i při studeném motoru, spíš bych to tipoval na sníženou viskozitu oleje nebo tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 6. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2006 Kdybys preventivně vyměnil brzdovou kapalinu která slouží k ovládání spojky ničemu tomu neublížíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peetr Vloženo 6. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2006 mě ložisko pískalo jen studené při sešlápnutí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
heckeer Vloženo 6. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2006 Stalo se mi něco podobnýho, po cestě 300km, spojka dostala celkem zahul, pak jsem jel do kopce a když jsem řadil a pouštěl spojku začala jakoby kopat do pedalu a jako cvrlikat, mělo to takový divný zvuk a když jsem pouštěl spojku jakoby to kopalo do pedálu, když to vystydlo tak to bylo ok, několikrát jsem ji pustil rychle a už to nedělalo, připadalo mi jakoby se ta lamela bud lepila nebo jakoby se zavzdušnilo ovl. spojky, jinak už je to přes měsíc a už to nedělalo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bubi Vloženo 13. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2006 no ono to dost vypada na typicke htp cvakani...nemyslim tim motor..ale dela to snad u vsech htp co jsem slysel...poslouchej venku u anastartovaneho auta u predniho leveho kola...je to jak cvakani retezu...pri zmackle spojce ticho po pesine...servis rika ze je to normalni, dela to udajne diferencial...me to zaclo delat asi po 3 tkm, po 20 tkm jezdeni to nicemu nevadi za jizdy to bud nedela nebo to neni slysel, hlavne na neutral a pri prerazeni jde slyset klapnuti...zrejme je tam jakasi vule ci co Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.