Přejít na obsah

Kontrolka ESP a netáhne

Brian Green

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám Octavii I, 1.9 Tdi 81 KW. A co mě zajímá, při jízdě na dálnici do Brna se mi rozsívitla kontrolka ESP (oranžový trojůhelník s vykřičníkem) a bylo okamžitě cítit úbytek výkonu. Začalo to jakoby lehce cukat, jakoby to chtělo táhnout, ale hned to povolilo a znovu (to když jsem nechal plyn sešlápnutý). Dalo se s tím dál jet, ale byl jsem schopen jet tak, že jsem lechtal plyn, takže rychlost byla podle toho, jak byl kopec. A když jsem plynový pedál sešlápl trochu více, zase bylo cítit cukání a nezrychlilo to.

A při zastavení na benzince a vypnutí a zapnutí motoru ta kontrolka už nesvítila, rozjezd super, motor táhl, turbo jelo, a po 5 minutách se zase rozsvítila kontrolka ESP a do konce cesty stále jen lehtat plyn, jinak to cukalo.

Při dalších jízdách po městě ale úplně v pohodě, ESP se nerozsvítilo a rozjezdy a přidávání v pořádku. Ovšem dnes při jízdě opět z Brna po dálnici, se po 5 minutách rozsvítilo ESP a naprosto stejný scénář - cukání, při pauze na benzince zhaslo a po chvíli na dálnici se zase rozsvítilo.

Napadá někoho, co by to mohlo být? Nebo stalo se to někomu? Nějaká zkušenost?

Jen podotýkám, že to nebyla kontrola prokluzu, tu poznám. ESP jsem to nazval abych identifikoval tu oranžovou kontrolku.

Moc děkuji za reakce a případné rady.

Editováno: , autor: Brian Green
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A dnes na diagnostice se ukázala chyba 17656 - což podle VISu je řízení začátku vstřiku, regulacní odchylka. A pak ještě jedna chyba taky týkající se regulace vstřiku, konkrétně:

17656 - Regulace pocatku vstriku Regulacni odchylka

P1248 - 35-10 - - - Sporadicky

17965 - Regulace plniciho tlaku Regulacni mez prekrocena

P1557 - 35-00 - -

Editováno: , autor: Brian Green
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...