Přejít na obsah

Dostávám pecky

Jehla23

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci, mám takovej dotaz. Po každé když jdu z auta (po jízdě), otevřu dveře a při zavírání dostanu pecku od toho kovu :D znám už 7 lidí kterým to dělá taky, asi to bude počasím, nebo nevím...nikdy mi to nedělalo. Asi mě auto nemá rádo :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uzemnění kastle auta nepomůže, problém je jinde - je v tom, že vnitřek je vyrobený ze syntetických snadno elektrizujících materiálů a navíc je izolovaný plastovými podložkami, koberci a obložením od kastle, která je dostatečně "uzemněná" přes částečně vodivou gumu pneumatik. Člověk se "šúcha" po potazích, podlaze a obložení a nabije se - tos popsal naprosto správně. Problém je v okamžiku, kdy vystupuješ z auta a dotkneš se čehokoliv KOVOVÉHO (i nalakovaného) na dveřích - náboje se vyrovnají a dotyčný dostane kopačku. Pomůže jedině mít při sobě cokoliv kovového - klíček, kovový přívěsek, tužku = OPRAVDU JAKÝKOLIV KOUSEK HOLÉHO KOVU DLOUHÝ CCA 5CM - který se těsně před vystupováním z vozu pevně sevře mezi prsty a lehce se jím dotkne kovového rámu dveří. Náboj se tak vyrovná a po otevření dveří se lze bez další elektrické rány chytit jak dveří, tak třeba střechy nebo sloupku. Pevně sevřený kovový předmět "schytá" to štípnutí výboje místo ruky pasažéra...

Odkaz ke komentáři

Hodně záleží na oblečení,když je to nějaká umělotina tak se zelektrizuje a pak přeskočí jiskra,to platí jak o oblečení tak o obuvi,teď v zimě je to i u mne časty jev,záleži co mám na nohou a jakou mám bundu,někdy stačí když jedu dál mit zimni bundu sundanou a už mě to nepraští,nad tím páskem taky přemejšlím takže ho asi vyzkouším.

Odkaz ke komentáři

Uzemnění kastle auta nepomůže, problém je jinde - je v tom, že vnitřek je vyrobený ze syntetických snadno elektrizujících materiálů a navíc je izolovaný plastovými podložkami, koberci a obložením od kastle, která je dostatečně "uzemněná" přes částečně vodivou gumu pneumatik. Člověk se "šúcha" po potazích, podlaze a obložení a nabije se - tos popsal naprosto správně. Problém je v okamžiku, kdy vystupuješ z auta a dotkneš se čehokoliv KOVOVÉHO (i nalakovaného) na dveřích - náboje se vyrovnají a dotyčný dostane kopačku. Pomůže jedině mít při sobě cokoliv kovového - klíček, kovový přívěsek, tužku = OPRAVDU JAKÝKOLIV KOUSEK HOLÉHO KOVU DLOUHÝ CCA 5CM - který se těsně před vystupováním z vozu pevně sevře mezi prsty a lehce se jím dotkne kovového rámu dveří. Náboj se tak vyrovná a po otevření dveří se lze bez další elektrické rány chytit jak dveří, tak třeba střechy nebo sloupku. Pevně sevřený kovový předmět "schytá" to štípnutí výboje místo ruky pasažéra...

:kol-47: Ten pasik funguje citaj link.

LINK: http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?t=38270

Odkaz ke komentáři

Pásek funguje pro případ, že dostáváš pecku když přijdeš k autu a vyrovnává se náboj mezi chodcem a a kastlí. Když vylézáš z auta, musí se vyrovnat náboj mezi nabitým vnitřkem auta a od něj odizolovaným plechem částečně zemněným přes pneumatiky - pásek to může ještě zhoršit... Nepředstavuj si auto jako klec, ale jako kondenzátor s nabitou vnitřní elektrodou vůči uzemněné = vnější...

Odkaz ke komentáři

Také mě tato věc trápila, vždy když jsem vystupovala z auta a pak se chytla dveří abych je zavřela dostala jsem ránu.

Toto způsobuje umělý potah sedačky ( ještě horší je když jsou potahy starší a tudíž zaprášené ) a pak umělé oblečení,

které třením o sedačku vytváří statickou elektřinu.

Proto je dobré při vystupování z vozidla se chytit některé kovové části a jakmile se nohou dotknete země tak se statika

vybije a je po nepříjemných ranách :kol-61: .

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...