Přejít na obsah

"pročistění trubek"

jaGmann

Doporučené příspěvky

Zdravim panove.

U moji OII 2.0 TDI BMM se blizim se k terminu vymeny oleje.

Vzhledem k tomu, ze mam auto z druhe ruky a nevim, jak se s nim drive zachazelo/servisovalo, rad bych u prilezitosti vymeny oleje udelal neco, co by tak nejak kompletne procistilo "streva". Od palivove soustavy, vstriky, motor, turbo a vsechno co s tim souvisi. Co pri tomto konani jeste vymenit, krom palivoveho a olejoveho fitru - svicky, ...?

Zadne problemy se spotrebou, provozem a celkove zatim nepocituji. Jde spise o prevenci. Muzete mi z vlastni zkusenosti doporucit, co pouzit, vymenit, udelat?

Diky predem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já palivovou a výfukouvou soustavu čístím každý den na dálnici, mám trošku těžší nohu:) V případě že se po dálnici moc nepohybuješ, je dobré sem tam ten motor prohnat, ne vyloženě rychlostí, ale spíš to držet ve vyšších otáčkách >3000.

Doporučuji používat aditiva VIF nejen kvůli zimním startům, ale i vlétě, protože to pomáha udržovat trubky čisté. Samozřejmostí je používat kvalitní značkový olej (Castrol, Mobil1 atd..) a dodržovat intervaly výměny. Radím také kupovat pouze originální filtry, je to sice dražší ale svůj smysl to má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...