richinek Vloženo 12. Únor 2012 Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 (editace) Zdravím všechny motoristy. Obracím se na vás se zajímavou situací, která se mi stala. V roce 2004 jsem koupil auto z bazaru. Jelikož bylo majitelů vícero, tak jsem při své registraci dostal vystaven duplikát velkého technického průkazu. A tady je kámen úrazu. Duplikát neobsahuje stejné údaje, které obsahoval původní TP. Je tam chybně uvedeno, že vůz nemá ABS (přitom má z výroby), a za další tam nejsou uvedeny všechny rozměry pneu - teď jsou tam pouze R14, před tím tam byly i R15. Proto mě zajímá, jestli je ještě někde k dispozici (v archivu) po osmi letech původní velký technický průkaz? Lze získat jeho kopii? Kde požádat o opravu údajů? Děkuji vám velice za pomoc. Editováno: 12. Únor 2012, autor: richinek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 12. Únor 2012 Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 Proč jsi si to nezkontroloval když ti ho dávali. Teď docela pochybuju, že se k tomu někdo postaví čelem. Jestli to jde dohledat to nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 12. Únor 2012 Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 doklady se archivují, nechal jsem si kdysi vyměnit poškozený originál TP a při prodeji auta jsem vyreklamoval pro nového majitele o litr nižší bursíkovné protože v novém vzoru TP chyběl potřebný zápis ze starého TP - úřednice nahlédla do starého a vše uvedla na pravou míru. Já si pro sebe dělám kopie všech dokladů. Teď jsem si pořídil feldu a zjistil jsem že v malém ORV nebylo zapsané tažné což bylo bez problémů doplněno, u jedné ze Š105 z dovozu jsem měl několik let v dokladech špatně přepsané z originálu číslo motoru a na bývalém DI to opravili po malých tahanicích. Je třeba vše a vždy kontrolovat !!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
richinek Vloženo 12. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 Jojo, teď už to vím taky, že je lepší si to vyfotit/ofotit, než o to přijdu. Ale každopádně díky za cennou informaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 12. Únor 2012 Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 kopii dokladu ti asi nedají, možná tak po zaplacení poplatku za kopii, a kde žádat je snad jasné, k tomu ABS, nevím ale od nějaké doby je asi povinné z výroby ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 9. Březen 2012 Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 (editace) Pokud by se cukali na ouřadě, lze požádat o vyjádření výrobce/dovozce značky - pošle se jim VIN auta a požádá se o výpis výbavy, kterou autí mělo "origo z linky", zdůvodní se to potřebou zdokladovat uvedené pro vystavení nové kopie TP za ztracený originál. To samé se týká povolených rozměrů kol nebo další přídavné výbavy homologované už přímo výrobcem. Většina podnikatelů má s ouřadama svoje vlastní zkušenosti podobného ražení, takže vycházejí vstříc potírání ouředního šimla a žádané posílají... Nepíšeš jestli se jedná o tuzemský nebo dovozový přibližovač, konkrétní místo kam se obrátit tak nelze blíž specifikovat. Editováno: 9. Březen 2012, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.