Přejít na obsah

Výměna motoru 1,4tdi za jiný totožný -zkušenosti

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny.

Budu podstupovat výměnu motoru 1,4TDI r.v.2003 typ AMF.Mám možnost sehnat najetý s 85000km za 16 tisíc.Měl by být kompletně ustrojený.Chci se zeptat zda má někdo s podobnou výměnou nějaké zkušenosti,případně na co bych si měl dát pozor a na co se zaměřit.Kde by mohly vzniknout nějaké problémy atd.Výměnu mi budou dělat v servisu(není to autorizovaný) Mělo by se jednat o totožný motor.Tedy AMF.

Díky za všechny odezvy na můj dotaz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

problémy mohou vzniknout téměř kdykoliv a kdekoliv, musíš být optimista. pokud to budou dělat a přemýšlet u toho, tak problém nebude u stejného motoru.

důležité je zkontrolovat věci jako je turbo apod., které bude lepší a hlavně aby nikde něbyl v trubkách bordel. pokud ti zbyly nějaké vstřiky na starém motoru dobré, tak třeba vymontovat a "naložit" do nafty.

číslo motoru máš v techničáku vymazané, případně vůbec neuvedené a nebo ho tam máš?

měníš jen motor nebo máš komplet i s převodovkou?

Odkaz ke komentáři

Tak v tomhle spoléhám na mechanika,že bude poctivý a tohle všechno zkontroluje.Dnes jsem byl u nich v dílně a znovu jsem ho na preciznost práce žádal.Věřím,že se zadaří.Zítra se jdu podívat jak jim to jde od ruky a po neděli by mělo být hotovo.Určitě pak napíšu jak vše dopadlo.

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny

Tak už mám auto doma.Motor a další náležitosti jako rozvody,filtry,náplně vyměněny.Včera večer jsem ho dovezl.Komplet cena se vším všudy 32500kč.Pálka,ale s tím už se nic nenadělá.Moc jsem ještě naprojel(byl jsem v práci),ale první dojmy jsou dobré.Motor pěkně táhne a je cítit,že chce pořád do předu.Zítra dám trochu delší výjezd,abych to otestoval.

Jen mám takový pocit,jako by jednotlivé rychlosti šly rychleji za sebou.Abych to vysvětlil.Motor jde rychleji do otáček a musím tedy i rychleji řadit.Prostě má rychlejší zrychlení.Mám pocit.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...