Přejít na obsah

miki966

Uživatel
  • Počet příspěvků

    124
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli miki966

  • Narozeniny 23.8.1967

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení miki966

Nováček

Nováček (1/14)

4

Popularita

  1. Také jsem na tyto lampy zn. Hella koukal a jeví se mi asi jako nejlepší volba. Jen se ještě zeptám, jak je to u těchto lamp s nakláněním resp. štelováním náklonu. Je manuální,nebo má elektrické ovládání? Na těch původních bych řekl, žádné el.ovládání není. Tedy v kabině u řidiče je něco, čím se podle počtu osob v autě, nebo množství nákladu mají světla naklánět, ale to jsem nikdy nepoužíval. Jezdím většinou sám a mám to stále nastaveno na jednu až dvě osoby. Jde mi o to, zda jde pouze o výměnu kus, za kus, nebo bude nutná nějaká el. dodělávka?
  2. Zdravím všechny přítomné odborníky a zároveň poprosím o radu, či doporučení. Fabia 1,4TDI combi r.v.2003. Již několikrát jsem si nechal přeleštit přední světla(původní od výrobce), ale zdá se mi, že vydrží čiré stále kratší dobu. Proto jsem se rozhodl lampy vyměnit za nové. Jde mi o kvalitu, tudíž cenu příliš neřeším. Otázka tedy zní: jaké lampy by jste mi na moji Fabku doporučili, případně jaké máte osobní zkušenosti? Děkuji za každý příspěvek.
  3. Určitě na to mrknu, ale až bude trochu lepší počasí. Každopádně díky za radu.
  4. Nejspíš to budu muset nechat až na jaro. Garáž nemám a teď v zimě je to všechno ztuhlé a nerad bych tam něco urval.Navíc co se týče elektriky, v tom nejsem zrovna odborník. Ještě tak vyměním žárovky.
  5. Kde tedy hledat chybu, bude asi oříšek co? Poradí někdo jak bych měl postupovat?
  6. Zdravím. Dnes mi u Fabie 1,4TDI r.v.2003 měnili ve dveřích spolujezdce stahovačku. Když jsem jel domů zapl jsem rádio a všiml jsem si, že nehraje levý reproduktor( ve dveřích u řidiče). Může to mít nějakou souvislost, nebo je to čistě náhoda? Případně prosím o radu, čím by to mohlo být? Děkuji
  7. Omlouvám se,pokud jsem se někoho svým neuváženým jednáním nějak dotkl. Mimo dvou příspěvků z Ledna tohoto roku se zde naposledy komunikovalo myslím v únoru 2014, tudíž se omlouvám i těmto přispěvatelům. A nejvíc Vám pane moderátore.
  8. Zdravím, chci se zeptat, zda a jaký je rozdíl mezi zásuvkou za 249kč a 774kč. Zdají se mi být obě naprosto totožné a měly by mít i to mechanické odpojení,tak nevím? A ještě dotaz,zda by pasovala na F1 1,4TDI COMBI r.v.2003. Jsem na tom totiž naprosto stejně,jako kolega vasavodka.Taky špatná namontovaná zásuvka a drát jen volně zaizolovaný uvnitř.Připojeno a svítí,ale samozřejmě trvale i v případě připojeného vozíku. https://www.tazne.cz/tazna-zarizeni/elektropripojky/prislusenstvi/zasuvky/7pin/
  9. Kámo díky,tuhle pdfku mám taky a právě před chvílí jsem se na to díval.Je zvláštní,že při demontáži píšou,jen povolit dva šrouby a vysunout ten plastový nárazník směrem dozadu,ale to se mi nějak nezdá. No nic,zítra si jedu dát přeleštit ty světla,tak se pánů mistrů na to zeptám. Teď jdu pohledat,jak funguje spínání světla v kufru,protože někdy se rozsvítí a někdy ne.Spínač je prý v té horní části zámku(ve dveřích),tak to jdu proštudovat, jestli by se s tím dalo něco dělat?
  10. Já si to taky myslím,jen někdo říká,že se mohou mlhovky plést s brzdovými světly,ale upřímně řeknu,že budu raději,když si řidič za mnou bude myslet,že brzdím,než aby to do mě zezadu v mlze napral. Vím,že je to mimo téma,ale nemáš zkušenost jak sundat zadní nárazník? Je tam nějaké záludnost,případně jaké nářadí budu potřebovat? Díky
  11. Tak si nechám jen přeleštit přední světla a řekl bych,že jsem nějaké to kilečko určitě ušetřil,protože si umím živě představit,jak by mě zase ojebali.
  12. Zdravím a hlásím se s informací. Díky kolegovi z práce jsem docílil toho,že zadní mlhovky (levá i pravá) při zapnutí svítí. Někdo nejspíš namítne,že má svítit pouze levá,ale mě svítí při zapnutí obě dvě. Správně by asi měla být v levé spodní lampě dvojvláknová žárovka a v pravé pouze jednovláknová,aby při zapnutých mlhovkách svítil silněji pouze levý spodek,ale já měl v obou dvouvláknové a prozatím to tak i nechám. Svítí pěkně a v mlze moc často nejezdím,tak to zatím neřeším. No a kde byl zakopaný pes? Samozřejmě v zásuvce na přívěsný vozík. Kablíky,které měly být přivedeny do zásuvky a pak zpět do mlhovky, byly v zásuvce nezapojené a zaizolované izolací. Důvod je jasný.Při výměně mi tam dali levnou 7 pinovou zásuvku bez mechanického spínače na odpojení mlhovky na autě po připojení vozíku a protože nebyly kabely kam připojit(nebo se jim nechtělo přemýšlet),tak to raději nezapojili nijak. Teď je to zapojené tak,že mlhovky budou svítit na autě i po připojení vozíku,ale to fakt teď něřeším,protože s vozíkem prakticky nejezdím.Našel jsem stránku,kde zásuvky s tím spínačem prodávají,ale nejdřív musím zjistit,jestli to bude pasovat na moji Fabku a pak do toho možná půjdu. O krok zpět je ještě o něco levnější a tváří se naprosto stejně,tak trochu nevím,do které bych měl případně jít? A jen na doplnění musím říct,že vypínač je samozřejmě v pořádku a jde vysunout o dvě polohy ven.Upřímně nevím,jestli mlhovka svítila před výměnou zásuvky.To mi nějak uniklo.Vždy jsem kontroloval zda svítí přední a zadek mě prostě minul. Sám si to dnes nedokážu vysvětlit,že jsem si toho nevšiml sám. https://www.tazne.cz/zasuvka-7pin-din-s-mikrospinacem-odpoj-mlh-sv-p1625/
  13. Tak jsem domluvený v servisu na úterý.Podám hlášení jak vše dopadlo a případně,kde byla chyba.
  14. Ještě jsem se zde na foru dočetl,že na to může mít vliv zásuvka na přívěsný vozík.Tu mi před lety měnili a nevím jestli ten problém nevznikl během této výměny.Zásuvka by prý měla mít nějaké mechanické blokování mlhovky na autě při zapojeném vozíku a pokud mi tam dali nějakou levnou ,tak to může být důvod, proč nesvítí.To bude muset pořešit ale odborník, i když ...nějak ti odborníci docházejí.
  15. Budu to muset dát nějakému odborníkovi. Co se týče elektriky,zvládnu vyměnit žárovky,ale nic víc.Díky za reakci.
×
×
  • Vytvořit nový...