tomis21 Vloženo 25. Únor 2012 Sdílet Vloženo 25. Únor 2012 Zdravím, chtěl bych se zeptat na váš názor.. Minulí rok jsem koupil o2 1.9Tdi 2004..Přecházel jsem z Rovera 414 benzínu a když napadl první sníh dostal jsem v mírné zatáčce hodiny..Jel jsem cca 50 a řekl bych že jsem neudělal nic špatně.. Na to konto jsem se na tomto foru dočetl, že stabilizační tyče zadní nápravy mohou vyvolávat ,,předbíhání prdele ". tak jsem auto dal známému do servisu a ten to vyměnil spolu s tím co se mu zdálo spatné. No a asi za měsíc když zase napadli břečky a marast,, jsem dostal opět hodiny ale už v ostré zatáčce z kopce a to jsem jel hoooodně pomalu.. Ani se z nich nedalo dostat... Naštěstí nic proti mě nejelo takže ok.. Gumy jsem mel Continental 195/65/15 v předu 7mm, v zadu 3mm.. Jezdil jsem totiž v domění že 3mm je ještě sjízdné jakžtakž,, protože se starými auty jsem neměl problém ani na horších gumách.. Ale stejně jsem raděj koupil nový gumy na zadek a je to teda o 100% lepší,,ale porád si nejsem uplně jistej když napadne čerstvý sníh...Jo a nemám ESP ale jen ASR.. Tak co myslíte??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 25. Únor 2012 Sdílet Vloženo 25. Únor 2012 guma udělá hodně 3mm je už nic máš pravidlo 4x4 min.4mm / max 4xsezoy / 4xzimní / 4xstejnej vzorek měl jsem Ibizu auto jsem koupil na sjetejch michelinách dal nové Semperity a auto se úplně zbláznilo nedrželo stopu přetáčelo se a neodvádělo vodu takže dávám přednost pořádnej gumám když jedeš pomalu musí ta pneu držet stopu problém bych viděl v pneu né v autě. Když máš starý gumy ale pěknej vzorek máš jinou adhezi prože ta směs vytvrdne a jízdní vlastnosti o ničem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomis21 Vloženo 26. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 26. Únor 2012 JJ, díky za reakci.. Taky bych to tak vyděl,, ale zajímal mě názor ostatních.. Po koupi nový zadních se to opravdu zlepšilo, respektive spravilo.. Už jsem dokonce uvažoval o dodělání ESP,,ale to je ranec.. Ale taky mě docela přesvědčilo, že na ledě to byla pohoda(tam nepotřebuješ až takovej vzorek), a na sněhu peklo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sky_master Vloženo 12. Březen 2012 Sdílet Vloženo 12. Březen 2012 guma udělá hodně 3mm je už nic máš pravidlo 4x4 min.4mm / max 4xsezoy / 4xzimní / 4xstejnej vzorek měl jsem Ibizu auto jsem koupil na sjetejch michelinách dal nové Semperity a auto se úplně zbláznilo nedrželo stopu přetáčelo se a neodvádělo vodu takže dávám přednost pořádnej gumám když jedeš pomalu musí ta pneu držet stopu problém bych viděl v pneu né v autě. Když máš starý gumy ale pěknej vzorek máš jinou adhezi prože ta směs vytvrdne a jízdní vlastnosti o ničem. Naprostý souhlas - guma udělá hrozně moc. Staré, sjeté a stvrdlé pneumatiky nemají na mokru žádnou adhezy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.