Přejít na obsah

Který motor BMM nebo MPI?

AntraX0601

Doporučené příspěvky

Zdravím,

potřeboval bych od Vás chlapi poradit, dnes jsem byl měřit kompresi v jednotlivých válcích a mám špatný tlak ve 3 válci. Jedná se o Felicii 1.3 BMM 50kw. Mechoš mi řekl, že nemá smysl dělat generálku motoru, že oprava mě výjde na 15 000kč, tak je lepší sehnat nějaký slušně zajetý motor a má otázka zní:

mám si raději sehnat motor 1.3 MPI, nebo BMM? Já bych raději šel do MPI a zda nebude problém s tím, že budu mít MPI a ve velkém techničáku zapsán původní motor BMM.

a zda budu muset k tomu MPI sehnat i něco dalšího mimo ŘJ, škrtící klapku, a box sání? Je tam ještě něco jinýho než u motoru BMM?

Má vůbec smysl cpát do toho MPI?

Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...

U té výměny nechci machrovat,ale dělat to známý tak že vyhodil z TP číslo motoru, dal tam MPI a po zápisu z technické že má objemově a výkonově stejný motor to nechal zapsat jako výměnu motoru z důvody poruchy původního a bylo to legální. Nevím jest-li to bylo posáno dobře,ale má to tak(měl, auto už je v "nebi") překopáno. Stejně jako brácha měl v kastli BMMka fanouše MPIčko. On to takto koupil a v TP byl motor taky bez čísla a technickou normálně prolezl- 2x.Pak ho dal pryč, dostal rozum.

Odkaz ke komentáři

Ono BMM není typ motoru,ale typ vstřikování,čili jednobodové vstřikování Bosh a MPI je vice bodové vstřikování Simons http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=294 a na takovou přestavbu potřebuješ hodně věcí,ale vyměnit to jde,nicméně cenově to bude víc než ta generálka,navíc si myslím,že překroužkování a vyměna ventilu i spřipadnym ubrání hlavy nebude stát 15tis,ale podstatně méně asi bych zkusil jiného mehanika.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...