AntraX0601 Vloženo 26. Březen 2012 Sdílet Vloženo 26. Březen 2012 Zdravím, potřeboval bych od Vás chlapi poradit, dnes jsem byl měřit kompresi v jednotlivých válcích a mám špatný tlak ve 3 válci. Jedná se o Felicii 1.3 BMM 50kw. Mechoš mi řekl, že nemá smysl dělat generálku motoru, že oprava mě výjde na 15 000kč, tak je lepší sehnat nějaký slušně zajetý motor a má otázka zní: mám si raději sehnat motor 1.3 MPI, nebo BMM? Já bych raději šel do MPI a zda nebude problém s tím, že budu mít MPI a ve velkém techničáku zapsán původní motor BMM. a zda budu muset k tomu MPI sehnat i něco dalšího mimo ŘJ, škrtící klapku, a box sání? Je tam ještě něco jinýho než u motoru BMM? Má vůbec smysl cpát do toho MPI? Díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sturgeon Vloženo 26. Březen 2012 Sdílet Vloženo 26. Březen 2012 Pokud dáš místo BMM do auta MPi tak neprojdeš technickou.Záměna motoru za jiný typ není legální.Pokud bys i tak chtěl dát do auta MPi tak bys musel sehnat kompletní motor+Řj+elektroinstalaci a čerpadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AntraX0601 Vloženo 26. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2012 Áha, takže to vidím tak že se na to vykašlu a seženu si opět motor 136B. Jinak u 1.6 motoru bych musel překopat taky elektriku, čerpadlo? A taky zavešení motoru že? to asi nemá smysl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 U té výměny nechci machrovat,ale dělat to známý tak že vyhodil z TP číslo motoru, dal tam MPI a po zápisu z technické že má objemově a výkonově stejný motor to nechal zapsat jako výměnu motoru z důvody poruchy původního a bylo to legální. Nevím jest-li to bylo posáno dobře,ale má to tak(měl, auto už je v "nebi") překopáno. Stejně jako brácha měl v kastli BMMka fanouše MPIčko. On to takto koupil a v TP byl motor taky bez čísla a technickou normálně prolezl- 2x.Pak ho dal pryč, dostal rozum. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sturgeon Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 Jenže feldy už nemají v techničáku ani na motoru číslo motoru,pouze typ a ten vymazat nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dandisan Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 pokud máš BMM,musíš ho tam taky dát....MPi za MPi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 7. Duben 2012 Sdílet Vloženo 7. Duben 2012 Ono BMM není typ motoru,ale typ vstřikování,čili jednobodové vstřikování Bosh a MPI je vice bodové vstřikování Simons http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=294 a na takovou přestavbu potřebuješ hodně věcí,ale vyměnit to jde,nicméně cenově to bude víc než ta generálka,navíc si myslím,že překroužkování a vyměna ventilu i spřipadnym ubrání hlavy nebude stát 15tis,ale podstatně méně asi bych zkusil jiného mehanika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.