AntraX0601 Vloženo 27. Březen 2012 Sdílet Vloženo 27. Březen 2012 (editace) Čau chlapi, potřebuju pomoc, už pár dní mi hučelo zadní ložisko na pravém kole, dnes jsem vyměnil jak vnitřní tak i vnější ložisko, ale po výměně mi stále hučí a stále se to ozývá z toho kola, už si nevím rady proč to stále dělá. Prosím poraďte, díky. Edit: Ložiska už byly před zimou jednou měněny, po zimě a přehození na letni kola,čili pár dní zpět se to objevilo a po výměně žádná změna. Fakt si nevím rady už. Editováno: 27. Březen 2012, autor: AntraX0601 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Felicius Vloženo 27. Březen 2012 Sdílet Vloženo 27. Březen 2012 Zdarec, Antro! Tak mě napadá, dělá to skutečně ložisko? Pokud jsi měnil kola, může to hučení klidně dělat sjetá guma. Pokud si můžeš od někoho půjčit kompletní kola v dobrém stavu, vyzkoušej si je dát na auto, zda-li to bude stejné hučení. Pokud tam máš půl roku nová ložiska, nemůže být chyba v nich. Ledaže bys špatně vymezil vůli ložisek. Čus-bus, Felicius! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AntraX0601 Vloženo 27. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 27. Březen 2012 Čau, dík za radu, zítra to zkusím, jelikož mám ještě jedny skoro nové letní gumy na plecháčích, tak dám vědět zítra jak to dopadlo, zadní gumy mám tochu sjeté, vzorek tam ještě je, ale taky sem si všiml jak jsem zkoušel protáčet kolo, že je trochu poskákaná guma. Nevím ale jak jsem zkoušel znova zvednout auto a točit kolama bylo slyšet jemné hučení..takže nevím jestli jsem třeba někde neudělal chybu při výměně ložisek.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 27. Březen 2012 Sdílet Vloženo 27. Březen 2012 Pokud to hučelo jemně i při zvedlém autě těžko to bude guma ne?? (to by dělalo jen při jízdě, co brzdy? tam je vše o.k.) nic zatuhlého a pod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Felicius Vloženo 28. Březen 2012 Sdílet Vloženo 28. Březen 2012 To je logické, ale při zvedlém autě, když točíš kterýmkoli kolem, vždy to bude trošku šustit. Leda, že bys měl vysypané ložisko. Já měl podobný problém, vzorek na pneumatice byl zdánlivě dobrý, měl cca 2mm, ale hučelo to, jako kdyby bylo vysypané ložisko a když jsem přezul na nové gumy (žádné protektory), tak byl klid. Při výměně ložisek není co pokazit. pokud jsi ložiska vyklepnul, naklepal přes mosaz nadoraz a dotáhnul lehce matici a malinečko povolil a dal závlačku, pak by mělo ložisko vydržet dalších alespoň sto tisíc kiláků. Samozřejmě pokud jsi koupil sadu, tak je v ní přesná dávka mazacího tuku. Měnil jsem zadní ložiska loni a mám na nich ujeto cca 20 tis.km a jsou zatím O.K. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AntraX0601 Vloženo 29. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 29. Březen 2012 Takže problém vyřešen, hučelo ložisko na druhé straně, ale ozývalo se to na pravou stranu..podle sluchu to bylo znatelně na pravé straně, ale problém byl na levé. Takže díky za rady, aspon vím pro příště, že kdy mi něco začne hučet, je to guma Díkes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Felicius Vloženo 29. Březen 2012 Sdílet Vloženo 29. Březen 2012 Taky díky za info. Opravdu je z tohoto příkladu vidět, že ne vždy je příčina zřetelná a je to tak trošičku alchimie. Hodně šťastných kilometrů, přeje Felicius! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.