TomášB Vloženo 10. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2014 Na Octavia 2 FL mi odešlo čidlo nivelace na přední nápravě a světla se "zaparkovaly" do spodní pozice. Po výměně čidla funguje nivelace jen pravého světla. Po nastartování se provede oběma světly pohyb od sebe k sobě, ale nahoru dolu jede jen pravé světlo. Ve škodovce, kde dělali výměnu čidla, mi sdělili, že asi odešel motorek nivelace ve světle a že u nich jedině výměna celého světla. Prosím je nějaká šance motorek ve světle znovu zprovoznit nebo ho vyměnit? díky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 10. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2014 zkus vydelat svetlo ven,sundej zadni dekl a pripoj konektor pokud ho odpojis od svetla z5 odpoj motorek a zapni zapalovani pote pripoj konektor k motorku mohlo by to pomoct Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášB Vloženo 13. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2014 (editace) Zahrál jsem si na saxánu, ale odpojení a připojení motorku nepomohlo :-( Jen nevím jestli jsem odpojoval správný konektor. Zkoušel jsem odpojovat viz foto 1 a pak 2. Lze to nějak dále řešit? např otestovat motorek přivedením napětí na některé piny? Nebo motorek vymontovat a rozchodit? Nebo koupit nové světlo? díky za rady Doplnění, výpis z VAG po mém odpojování/zapojování 02629 - Sensor for Swivel Module Position; Left 014 -- Defective - Intermittent Time: 16:56:31 01535 - Control Circuit for Right Headlight Range Adjusting Motor (V49) 010 -- Open or Short to Plus - Intermittent Time: 17:13:29 Takže motor je nejspíše ten kabel označený jako 2 Divné že píše Right , přitom na pravé světlo jsem nešahal, asi chyba v popisku ve vcds Editováno: 14. Prosinec 2014, autor: TomášB 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal878 Vloženo 20. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2014 Chlapi potřebuju vědět kde najdu na autě naklonový čidlo pro zadek, kde přesně to najdu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chipmann Vloženo 22. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2014 Na leve strane za zadnim kolem primo na naprave nemuzes ho přehlédnout jdi po kabelu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libelius Vloženo 18. Únor 2015 Sdílet Vloženo 18. Únor 2015 mala technická otazka, ako presne má byť namonované čidlo na zadnej naprave? myslím či je uhol ramena na pravej (obz.1) alebo lavej strane (obr.2) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libelius Vloženo 18. Únor 2015 Sdílet Vloženo 18. Únor 2015 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 9. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2017 Hledám nějaké téma ohledně xenonu na OII a nevím kam to napsat, tak zkusím otevřít tohle téma... Mohl by mi někdo poradit, kudy natahat kabely pro nivelace čidel xenonů? Vzhledem k tomu, že jsem měl na nápravách otvory pro montáž připravené, tak jsem nivelace nasadil, jsou na řidičově straně, jak k nim ale dostat kabely? Mohl by mi někdo s xenony vyfotit jak to je tažené - viz foto v příloze? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel 456 Vloženo 5. Únor 2018 Sdílet Vloženo 5. Únor 2018 Zdravím pánové. Mám oct1 2003. Origo xenony se oba při rozsvícení sklopí dolů a nahoru se už nevrátí. Takže mi to svítí 3 metry před auto. Nějaké rady? Stalo se mi to dnes,takže žádná diagnostika zatím neproběhla. Děkuji za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajkus Martin Vloženo 15. Únor 2018 Sdílet Vloženo 15. Únor 2018 V 10. 12. 2014 na 21:01, TomášB napsal: Na Octavia 2 FL mi odešlo čidlo nivelace na přední nápravě a světla se "zaparkovaly" do spodní pozice. Po výměně čidla funguje nivelace jen pravého světla. Po nastartování se provede oběma světly pohyb od sebe k sobě, ale nahoru dolu jede jen pravé světlo. Ve škodovce, kde dělali výměnu čidla, mi sdělili, že asi odešel motorek nivelace ve světle a že u nich jedině výměna celého světla. Prosím je nějaká šance motorek ve světle znovu zprovoznit nebo ho vyměnit? díky za rady Čau. Mohu se zeptat jak jsi dopadl s tou to závadou? Mám asi stejný problém. Čidlo náklonu jsem vyměnil, odešlo. Teď se pro štěstí pohnou obě světla do stran ale nahoru a dolů jen levé......výsledek je toto viz. Foto. Před závadou čidla vše fungovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášB Vloženo 18. Únor 2018 Sdílet Vloženo 18. Únor 2018 Problém jsem vyřešil výměnou světel, sehnal jsem starší. Když tak mám to pravé funkční světlo někde v garáži. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajkus Martin Vloženo 18. Únor 2018 Sdílet Vloženo 18. Únor 2018 Ahoj, no jsem z toho má prášky. Nicméně pokud máte jedno navíc tak bych to minimálně odzkoušel. Mohu se zeptat odkud jste? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_i_l_h_y Vloženo 22. leden 2019 Sdílet Vloženo 22. leden 2019 V 18.2.2018 na 21:07, TomášB napsal: Problém jsem vyřešil výměnou světel, sehnal jsem starší. Když tak mám to pravé funkční světlo někde v garáži. Ahoj, mam podobný problém na mé octavii 2 FL, autonivelace se po nastartování provede pouze do stran a dolu, nahoru bohužel ne. Nejprve pouze na 1 světle, nyní už je tento problém na obouch světlech. Diagnostika žádnou chybu nehlásí. TomášiB, máš ještě to funkční světlo. Předem děkuji za jakoukoli radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášB Vloženo 23. leden 2019 Sdílet Vloženo 23. leden 2019 (editace) Ahoj, ano mám ještě obě světla, pravé plně funkční a levé se nehýbe nahoru, když tak napiš mail nebo SZ a domluvíme se. Editováno: 23. leden 2019, autor: Pawouk Odstraněna citace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Amimous Vloženo 18. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2019 (editace) zdravim, taktez mam problem se naklapenim svetel. tak mesic zpet mi prestala svitit vybojka, tak jsem koupil 2 a obe vymenil. ted vsak pri tme rano vidim, ze po nastartovani zustanou xenony ve stejne poloze. vybojky jsem menil pri odpojenych svetlech. Nevíte co by mohlo pomoci? Projel jsem to diagnostikou a vyplivla mi toto: 4 Faults Found: 01539 - Headlights Not Adjusted 005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation 00497 - Sensor for Vehicle Leveling; Rear 010 - Open or Short to Plus 01535 - Control Circuit for Right Headlight Range Adjusting Motor (V49) 010 - Open or Short to Plus 01534 - Control Circuit for Left Headlight Range Adjusting Motor (V48) 010 - Open or Short to Plus Editováno: 20. Srpen 2019, autor: Amimous Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Amimous Vloženo 30. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2019 (editace) Tak si odpovím sám. 01535 - Control Circuit for Right Headlight Range Adjusting Motor (V49) 010 - Open or Short to Plus 01534 - Control Circuit for Left Headlight Range Adjusting Motor (V48) 010 - Open or Short to Plus tyto 2 chyby dělala nateklá voda ve svorkovnici světel, Nejspíš je to propojené a vyhodilo to chybu pro oba motorky, Vyměnil jsem svorkovnici, protože byla prasklá, vymazal chyby a přes diagnostiku provedl v jednotce č.55 test adaptace, tím zmizela i chyba 005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation. Bohužel chyba: 00497 - Sensor for Vehicle Leveling; Rear 010 - Open or Short to Plus vymazat nešla, respektive po smazání se z pod auta ozvalo drobné chrčení, jakoby se to o neco pokoušelo a vyskočila chyba znovu, takže zítra sundám zadní kolo a omrknu, jestli to taky není nějak pochroumané. Výsledek tedy aktuálně je ten, že se po nastartování xenony seřídí do té defaultní hodnoty, ale nereaguje na zatížení zadní nápravy. To jen kdyby měl někdo podobný problém. Editováno: 30. Srpen 2019, autor: Amimous Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bugina Vloženo 1. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2019 (editace) Zdravim, počítač mi začal psát chybu natáčení světel afs... Diagnostika hlásí viz foto. Může to být i něco jiného kromě čidla, než je vyměním?? Dikec Editováno: 1. Listopad 2019, autor: bugina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajkus Martin Vloženo 2. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2019 No nic, není nic jednoduššího než vyměnit čidlo na nápravě. Buď vepředu nebo vzadu. Koupil jsem starší na vrakaci a jede .... Výměna je otázka par minut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoffec Vloženo 4. Červen 2022 Sdílet Vloženo 4. Červen 2022 V 9. 5. 2011 na 10:15, juke.box napsal: No vidíš,tak tam byl asi špatnej kontakt na pojistce Čau, prosimtě, nepamatuješ si, jaká to byla pojistka? Dík, M Mám O2 FL s natáčecíma xenonama a do stran to funguje ale nahoru/dolu ne, ani v akčních členech. Jen tiše zavrní motorky a dál se nic neděje. Ta světla se v podstatě nedají rozebrat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.